Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oční prohlídka

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Nosím brýle,mám 3,5 dioptrie.

Na pravidelnou oční prohlídku mám jít až za půl roku ale poslední týdny se mi zhoršuje zrak tak sem se objednal na oční už ted. Volno tam mají nejdříve za 2 měsíce,tak sem se tedy objednal.

Připadne mi,že oči bolí den ode dne víc a víc a tím pádem mě z toho bolí i hlava. Co dělat aby mě na oční prohlídku vzala doktorka dřív i když tam mají prostě plno? :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Domluvte se, že to máte akutní.
liska5

Přesně tak. Když už i hlava bolí, tak je to akutní.

hodnocení

0x

Dojít tam osobně a pokusit se domluvit.

Nebo zkusit jiného lékaře - i když ty lhůty jsou vesměs dlouhé všude.

hodnocení

0x

U nás na očním berou ráno mezi 7-8 hodinou akutní případy (mimo objednání). Zjisti si, jak to máte u vás.

*placni*

Prostě tam ráno naklusej a řekni, že máš vážné akutní potíže. :)

hodnocení

0x

Já jim řekl, že mám vážné potíže a vzali mě hned.

hodnocení

0x

Mezi námi, mému synovi (nyní 30 let) pomohla před cca 5 lety až diplomovaná oční optička, která mu svými přístroji a s použitím svých znalostí zjistila oční vadu, na kterou lékaři nepřišli. Šlo o umístění středu vidění v jednom oku mimo běžnou toleranci, syn trpěl velmi častými bolestmi hlavy a lékaři mu neuměli pomoci. Až tato šikovná paní správně diagnostikovala oční vadu a napsala mu speciálně konstruované brýle, které vpředu popsanou vadu napravovaly. Sice stály ranec, ale od té chvíle má syn pokoj, vidí normálně, myslím, že i bez dioptrické korekce, a bolesti hlavy úplně vymizely.

Tím nechci pomlouvat a osočovat lékaře, nemusí každý přijít na vše. Hlavně že má syn od té doby pokoj.

K té optičce se také musel člověk objednat, ale čekací lhůty nesrovnatelně kratší, než u lékaře. Řádově jednotky, max. desítky dnů.

72mona3*
hodnocení

0x

Jiné problémy nemáte? Náhlé zhoršení zraku může signalizovat cukrovku. (nechci strašit). M.

liska5
hodnocení

0x

Mně pomáhá odpočinek, spánek, ale především všechno, co prospívá játrům. Jejich přetížení těžkými a smaženými jídly, uzeninami, zákusky, crossanty, colou, chipsama, sladkýma tyčinkama, alkoholem i stresem se odrazí na zhoršení zraku. Jděte k očaři, ale tohle berte v úvahu!

Napíšu případně potraviny, které játrům a potažmo očím prospívají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]