Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Chtěla bych se předem omluvit, pokud jsem dotaz špatně zařadila.
Má kamarádka se učí a dělá jiné činnosti u svého pracovního stolu. Má tam lampičku, která více než 2 roky bliká. Může si tím poškodit, (nebo už má poškozený) zrak? Také často trpí bolestmi hlavy. Může to být od toho?
Předem všem moc děkuji za odpověď.
Samozřejmě, že bolesti hlavy mohou být od blikající lampičky (proč už si za ty 2 roky nepořídila jinou?), ale, jestliže tráví hodně času sezením u stolu, mohou být bolesti i od krční páteře. Ze své zkušenosti doporučuji Vaší kamarádce objednat se na masáž zad a krku. Měla jsem dlouho bolesti hlavy, které trvaly i několik dní bez přestávky , ale masáže mě těchto bolestí zbavily
A ohledně zjištění rozsahu poškození zraku bych doporučila Vaší kamarádce určitě návštěvu očního lékaře a ať si doběhne
co nejdříve koupit novou lampičku.
Bolesti mohou být už jen od sedavého zaměstnání, ještě k tomu ta katastrofální lampička.Promiňte , ona už musí být asi slepá,že nevidí,že ji lampa bliká? To nedovedu pochopit i pro ty co jsou s ní v místnosti to musí být krajně nepříjemné. Já radím masáže, koupele, NOVOU LAMPU a to nejraději ještě DNES! Včera už bylo pozdě . Někdo šetří na nesprávném místě a silně si poškozuje zdraví.
Dovolím si oponovat...
Ze sedavého zaměstnání může mít tak leda hemoroidy, ale ne bolavou hlavu. Bolavou hlavu při sedavém zaměstnání způsobuje nedostatečné či blikající osvětlení, staré blikající CRT monitory, malá vzdálenost očí od monitoru, špatně nastavený (přesvícený) monitor, atd., ale nikdy ne sedavé změstnání jako takové.
Abych se vrátil k dotazu... ta lampa je jednoznačně zdroj těchto potíží a zrak může zhoršit taky. Je třeba vyměnit světelný zdroj v lampě, případně celou lampu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.