Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis auta, kupujici auto neprepsal

Od: acho odpovědí: 4 změna:
Bohuzel jsem udelal chybu. Kupujici auto neprepsal. Ja mam kupni smlouvu, tot vse. Dal jsem mu plnou moc a auto neprepsal. Na telefony nereaguje, zveda to jeho pritelkyne a rika ze nic nevi. Rika ze pokud by se neco stalo tak mam kupni smlouvu a kdyby neco tak tim dokazeme. Ja ji rekl, ze chci okamzite dodrzovat zakon. + jeji mamzel me poslal do mmsky osvedceni o registru nejake uplne jineho vozidla. Takze absolutne nevim, co si o tom mam myslet. Prosil bych v teto situaci o pomoc. Byl jsem na urade a urednice mi rekla, ze ja mam poslat dopis, ale vsude si ctu, ze od 1.6./2017 urad vyzve kupujici k zapisu a pokud tak neucini tak quto bude prepsano bez soucinnosti kupujiciho. To se urednicim nechce makat? Budu muset zajit na dopravu do jineho mesta. Prikladam obrazek. Prosim o pomoc a dekuji
Prepis auta, kupujici auto neprepsal

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Text obrázeku není pravdivý.

Zkusil jste zajít osobně za kupcem?

pb®
hodnocení

0x

Lidé jsou různí a co někdy vymýšlejí, nad tím zůstává rozum stát. Tohle se stalo manželovi několikrát, že prodal auto, ale kupující ho nepřihlásil a kancelář pojistitelů pak chtěla po manželovi doplatit povinné ručení. Jen jim mailem poslal kupní smlouvu a dali pokoj.

danys*
hodnocení

0x

Dle zákona za převod vozidla odpovídá prodávající, takže být vámi, chodil bych na úřad s pokorou a sypal si popel na hlavu, jelikož jste to vy, kdo si svojí leností a blbostí zadělal na problém, Na převod vozidla máte 10 pracovních dní, pokud tak neučiníte, hrozí vám sankce až 50 tisíc. Být vámi, tak zvednu zadek a kupujícího navštívím osobně a zkusím se s ním domluvit na přepisu. Povinné ručení můžete a nemusíte platit, uvidíte, jak moc se ČKP bude o své peníze snažit, pokud by vozidlo nebylo pojištěno.

czechdave
hodnocení

0x

Tohle nefunguje, pokud nemáte k disposici platný protokol o evidenční kontrole. Bez něj úřad odmítne změnu zapsat a není páky, která by podvodného kupce donutila evidenčku udělat - byl by sám proti sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]