Nejste přihlášen/a.
Jeden pán na mě podal trestné oznámení. Nevěřil jsem, že se tím policie bude vůbec zabývat, protože podle mě to šlo úplně mimo. Šlo o to, že jsem někomu koupil dárek, který nebyl vůbec ničím podmíněn. K mému překvapení se tím policie zabývala a navštívila mě doma. Provedla zápis a tím to skončilo, protože se pochopitelně nejednalo o trestný čin, ani přestupek. Teď mám takové sebedestruktivní myšlenky a tak mě napadlo, že bych za tím pánem zajel a popovídal si o tom, co ho k tomu vedlo. Otázka zní. Je to ok a nebo je to blbý nápad.
No a co? Podat TO má právo, policie se tím zabývat musí, tak to vyšetřila a poslala ho do háje.. Jestli se nudíš a chceš s někým takovým trávit čas tak klidně jdi, třeba ti vysvětlí jaký k tomu měl důvod...
@ivpe - K té technické poznámce. Je i když je na první pohled jasné, že je to kravina?
Ano.
Tr. ř. § 158
(1) Policejní orgán je povinen na základě vlastních poznatků, trestních oznámení i podnětů jiných osob a orgánů, na jejichž podkladě lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, učinit všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, a směřující ke zjištění jeho pachatele; je povinen činit též nezbytná opatření k předcházení trestné činnosti. Pověřené orgány Vězeňské služby České republiky neprodleně informují Generální inspekci bezpečnostních sborů, jakmile zahájí takové šetření.
Po ukončení vyšetřování může policejní orgán rozhodnout o zastavení trestního stíhání, o postoupení věci jinému orgánu nebo podat návrh na podání obžaloby.
@jedubabicka Děkuji za vyčerpávající vysvětlení. Vidíte to a to jsem se mu v duchu vysmál, že se tím policie zabývat nebude. Teď bych zase na oplátku mohl podat trestní oznámení já Ne, to nemyslím vážně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.