Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posílání na dobírku - Kdy dostanu peníze?

Od: pepyk93* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,mám dotaz a prosím o odpověď.

Doteď jsem na dobírku pouze zásilky přijímal a teď půjdu poprvé poslat zásilku na dobírku.

Zajímá mě,kdy dostanu peníze do ruky.Při odesílání zásilky na poště nebo až poté,co si na druhé straně tuto záslku někdo vyzvedne a zaplatí?

Např. :

Pokud Pavel bydlící v Praze chce poslat zásilku na dobírku Petrovi do Brna,tak kdy Pavel dostane peníze? Při odesílání zásilky na poště v Praze,nebo až poté,co si ji Petr v Brně vyzvedne a zaplatí?

Snad jste to z tohoto popisu pochopili.Je to taková hloupá otázka,přesto prosím o odpověď. *hi* Zajímá mě to.

Děkuji za odpověď. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Až když příjemce zásilku vyzvedne a zaplatí.

Dobírka
Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovost nebo převodem na účet.

pepyk93*
hodnocení

Děkuju,už mám jasno...:)

papene*
hodnocení

2x

:)Až si to někdo vyzvedne.

modrykonik.cz/...

jirbar*
hodnocení

2x

Hloupost zadávat při odeslání na dobírku platbu "do ruky". Prodražuješ poštovné, které asi bude muset platit příjemce. Lepší je zadat platbu na vlastní účet. Pošta peníze vybere a pošle je na Tvůj účet ihned po výběru.

pepyk93*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi.Hned jsem chytřejší...:)

amantgris*
hodnocení

0x

Já když posílám na dobírku , tak v den kdy si zásilku příjemce vyzvedne a zaplatí, ten den pošta odesílá , druhý den na cestě a třetí den mám peníze bud na účtě nebo hotovostně, takže je to dost rychlé.

hodnocení

0x

Na tu jednu průvodku jde pošta 2x. Tam zboží a zpět peníze. Takže peníze dostanete, až vykonají cestu od kupujícího k vám. *uf*Peníze jak peníze, ale ta část průvodky, na které jsou napsány.

petr123*
hodnocení

0x

Stačí nad tím popřemýšlet - pokud by to pošta vyplácela dřív než to adresát proplatí tak by se dalo snadno zbohatnout. Někomu pošlu dobírku za milion, pošta mi to zaplatí no a adresát si to samozřejmě nevyzvedne.

Jinak u dobírky rozhodně doporučuju nechat poslat peníze na účet a ne vyplatit v hotovosti, je to rychlejší ale hlavně i levnější.

daf
hodnocení

0x

Mně to chodí tak 7-12 dnů od data, kdy si to vyzvedne adresát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]