Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz a prosím o odpověď.
Doteď jsem na dobírku pouze zásilky přijímal a teď půjdu poprvé poslat zásilku na dobírku.
Zajímá mě,kdy dostanu peníze do ruky.Při odesílání zásilky na poště nebo až poté,co si na druhé straně tuto záslku někdo vyzvedne a zaplatí?
Např. :
Pokud Pavel bydlící v Praze chce poslat zásilku na dobírku Petrovi do Brna,tak kdy Pavel dostane peníze? Při odesílání zásilky na poště v Praze,nebo až poté,co si ji Petr v Brně vyzvedne a zaplatí?
Snad jste to z tohoto popisu pochopili.Je to taková hloupá otázka,přesto prosím o odpověď. Zajímá mě to.
Děkuji za odpověď.
Stačí nad tím popřemýšlet - pokud by to pošta vyplácela dřív než to adresát proplatí tak by se dalo snadno zbohatnout. Někomu pošlu dobírku za milion, pošta mi to zaplatí no a adresát si to samozřejmě nevyzvedne.
Jinak u dobírky rozhodně doporučuju nechat poslat peníze na účet a ne vyplatit v hotovosti, je to rychlejší ale hlavně i levnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.