Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlepšit stav chrupu?

Od: jankoralovsky odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer všem rádcům,

jak moc pečlivě dbáte na svůj chrup? Samotné čištění beru jako samozřejmost. Osobně mám zuby vcelku pěkné, ovšem i když si je čistím, tak nejsou vůbec bílé, ale spíše takové nažloutlé. Nedávno jsem byl na preventivní prohlídce u své zubařky a ptal jsem se na bělení zubů. Moje zubařka mi toto výslovně nedoporučila, jelikož nemám tak silnou zubní sklovinu a mohlo by to můj chrup nenávratně poškodit. Všude možně se nabízí různé bělící pasty, ovšem tomu já nevěřím, že pomáhá. Na zahraničních serverech jsem viděl v prodeji takové bělící pásky, ale také mám své pochybnosti. Máte zde někdo z Vás s nečím obdobným zkušenosti? Nepotřebuji mít zrovna zuby, jako z reklamy na žvýkačky, co se lesknou, jak perly.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Věřte své zubařce, má pravdu. A nezabývejte se nesmysly.

72mona3*
hodnocení

0x

Říká vám něco výraz "estetický zubní lékař"? Mně taky ne.:-D

Ale dentální hygiena už ano. Poklikejte a zkuste najít ve vašem městě. M.

doplněno 11.02.19 21:35:

Sestra má slabou zubní sklovinu, ale po konzultaci zesvětlení také provedli. Je to jen dočasné, vynechávat potraviny, které sklovinu barví (černý čaj, káva... vlastně skoro vše*zmateny*).

Žádné pasty a pokusy samodoma neriskovat.

jankoralovsky
hodnocení

Vím, co to je. Provozuje to švargrová mé zubařky a už jsem tam byl. Ovšem jediné, co udělala je, že mi řekla:"To máte vcelku dobré.", Projela mi zuby takovým drátem, odstranila zubní kámen a zkásla mě o osm stovek. Huba mě bolela ještě druhý den. *smich*

jankoralovsky
hodnocení

U mé kolegyně z práce, se kterou jsem se viděl po hodně dlouhé době, jelikož jsme měli každý dovolenou, či nějakou nemoc, tak hned při prvním rozhovoru jsem si nemohl nevšimnout o dost bělejších zubů. Jelikož mi to nedalo, zeptal jsem se ji na to a ona mi poradila hodně žvýkat. Ať se děje, co se děje. Starou vyplivnout, vzít novou a stále žvýkat a výsledek brzo přijde. Ovšem to se mi už vůbec nezdá, spíše byla právě na tom bělení a z nějakého důvodu to nechce přiznat.

72mona3*

Neřešte kolegyni;) Záleží nejen na hygieně, ale hlavně na genetice. Někdo prostě "bílé perličky" nikdy nebude mít. A pokud vám bylo řečeno, že vy to nepotřebujete, máte dvě možnosti. Věřit, nebo navštívit jiné pracoviště (a tam se nechat také pumpnout o pár stovek, a možná vám ty zuby vybělí, aniž byste to potřeboval;))

liska5
hodnocení

0x

Nebělím. Podstatné je, že se zuby nekazí, nedrolí, neviklají. Považuji za základ stravu s dostatkem minerálů, vitaminů, olejů ze semen, vlákniny a s omezením všeho sladkého. Je mi 69 a mám ještě tři osmičky.

m123*
hodnocení

0x

Nevím jestli se ještě vyrábí, ale pamatuju si cca před 2 lety byla k dostání zubní pasta pro chlapy Signal. Myslím že černá tuba s modrým nápisem. Ta byla super. Účinek byl viditelnější už po týdnu.

amy®
hodnocení

0x

Dobrý den, měla jsem to podobné. Nebylo to nic hrozného, ale stejně jsem si přála mít o něco bělejší zuby, a také se na druhou stranu bála, že si poničím sklovinu, která také není tak pevná jako dřív... Nechtěla jsem "americký" vybělený chrup, ale stačilo by mi malinko zesvětlit. Barva zubů je prý daná geneticky a také skladbou potravin. Pokud Vám paní zubařka zakázala si zuby bělit, tak bych jí věřila. Pokud byste to chtěl zkusit, tak navštivte dent. hygienu. tam mají zkušenosti a poradí Vám také. Na trhu je už spousta prostředků, které se dají používat i na citlivé zuby...

Chodím na dent. hygienu a paní hygienistka mi doporučila pomalé domácí bělení (měla jsem Opalescence, ale na trhu je podobných přípravků několik). Nechala mi udělat otisky, dala vyrobit takové silikonové nástavce na zuby na míru. Objednala jsem přes ní sadu na bělení. Stačilo kápnout trošku gelu do nástavce, na noc nasadit, aby gel pokryl zuby. Zpočátku jsem aplikovala gel na všechny zuby, poté třeba jen na jedničky,dvojky - ty, co jsou nejvíc vidět. Bělila jsem obden, vždy na noc, zuby jsou přeci jen citlivější. Kamarádka měla silnější koncentraci a nosila nástavec pouze 4h denně. Po bělení vynechat jídlo a nápoje, které by mohly zuby zbarvit (borůvky, červené víno atd.). Po 2 týdnech byl vidět znatelný rozdíl. Teď si zuby bělím třeba jen 1 týden 1x za měsíc nebo za dva nebo dle potřeby a to už několik let. Problémy se sklovinou nepociťuji. Před tímto je důležité navštívit zubní hygienu, aby byly zuby čisté, zbavené kamene atd. a gel mohl lépe působit. Kvalitní gely jsou k dostání u lékařů, hygienistek. Do bělidel kupovaných v obchodě bych nešla, bála bych se, že neodhadnu koncentraci a zničím si zuby. Takové to jednorázové silné bělení také ničí zuby a prý jsou zuby pak hodně citlivé. Abrazivní (bělicí) pasty nekupuji. Jsem spokojená s tímto způsobem. Je to zpočátku větší investice (návštěva hygienistky atd.) plus koupě bělicí sady a otisků (na míru), ale sada vydrží dost dlouho, časem aplikujete menší možství. Za sebe mohu doporučit, zkuste to a uvidíte. Popř. se jen objednejte k hygienistce, a ta Vám paní hygienistka řekne, zda to opravdu nejde.

joudic*
hodnocení

0x

cistete si zuby kokosovym olejem a semtam co 2 mesice si udelejte kasicku ze sody, 3% peroxidu a kokosoveho oleje

hodnocení

0x
Osvědčený,starý ájurvédský recept a to nejen na bělení zubů,ale také na očištění plaku a dezinfekce úst je tento = Do úst vložíme jednu polévkovou lžíci kokosového oleje a snažíme se mírným "probubláváním a přemíláním " udržet jej v dutině ústní 20min.
Posléze vyplivneme do toaletní mísy.
To zdůrazňuji.
A za cca měsíc máte zuby jako perly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]