Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace spodního prádla

Od: dako® odpovědí: 23 změna:

Dobrý večer , chtěla bych se zeptat, jestli lze reklamovat spodní prádlo (podprsenka) zakoupené ve značkovém kamenném obchodě, kde prodavačka poradila s velikostí výrobku a doporučila i po vyzkoušení kupujícího. Doma po prvnim dni nošení nevyhovuje, je velice těsná a nepohodlná .

doplněno 12.02.19 19:52:

Děkuji všem za odpovědi. :) Vyprala jsem ji, ale stejně je těsná. Poradili mi, abych si koupila na obvod nástavec ( na zapínání ) je to lepší.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Nevhodná velikost není vada výrobku. Tedy reklamovat nelze. A to ani v případě, že by vás prodavačka ke koupi donutila.

Zajděte do prodejny a zkuste se domluvit na výměně. Doklad a původní obal s sebou - co nejdřív. M.

lidus*
hodnocení

4x

Nebojte se, ona se vytáhne po vyprání.

hodnocení

1x

Představte si, že ten obchod je váš, jste majitelkou. Výrobci jste podprsenku zaplatila. Vezmete použité prádlo od nespokojeného zákazníka zpět? A co s ním uděláte? Prodáte použité prádlo? Vyperete ho a ve slevě prodáte? Komu? Kdo ho koupí? :-D Nerýpu, jen by mě opravdu zajímal váš pohled.

doplněno 12.02.19 11:05:

Dako, neblázni! Přesvědčila tě na blbou podprdu? Fakt? Držela ti pistol u spánku? Skutečně?

hodnocení

Ano, samozřejmě to chápu, ale paní prodavačka mě přeměřovala, podprsenku jsem zkoušela a řekla jsem ji, že mě škrtí, viděla mě v ní a řekla, že je to správná velikost, přesvědčila mě, abych větší nevolila.

kjgd
Prostě jste koupila blbou velikost, to se každému někdy stane. Není to důvod pro vrácení, ale třeba vám to vezmou, když tam půjdete.
hodnocení

No tak, babko *zed* Já jsem ji prostě uvěřila, někdy se člověk dá ukecat. A když máš podprdu na sobě 2 minuty při zkoušení, je jiné, než když ji máš pak na sobě celý den.

podprda
hodnocení

0x

Reklamace není možná.

Každá i ta nejkvalitnější podprsenka mi časem povolí a já jsem nesvá. Kupuji si podprsenku o 5 cm menší obvod, namočím do dosti teplé vody, neždímám, a roztáhnu na ramínko přizpůsobené své velikosti. Nechám odkapávat a přirozeně schnout. Podprda povolí a já tak hned při prvním nošení netrpím jak ve svěrací kazajce.*smich*

Reklamace je možná vždy. Její uznání je věc druhá.

72mona3*

Chlape, není možná vždy reklamace. Tohle není žádná skrytá vada, která se musí přezkoumat "odborníky". Klasická výměna kus za kus.

Samozřejmě, tohle není reklamace. Ale obecně lze reklamovat cokoli a kdykoli, i to spodní prádlo. Podstatný je důvod.;)

podrpda

Co tím chtěl básník říci? Že hlavní je důvod? Ano, v tomto případě je to špatná velikost a to není důvod k reklamaci. Asi máte jiné zkušenosti, také vám některé střihy nesednou?*zed*

72mona3*

Jo, důvod, ten se dá najít vždycky. To je fakt. *smich*

Já si tudle koupila lahvinku a najednou koukám, že je prázdná. Taky důvod, no ne?:-D

(tazatelce se omlouvám za poznámku "mimo")

Ano, špatně zvolená velikost NENÍ důvod k reklamaci, ale maximálně důvod k ponížené žádosti o výměnu za větší/menší:-D

berger*

Satame,reakce na podprda v 21,52 - jaký střih podprsenky Vám nesedne? *nevi**smich**smich**alene**mir* omlouvám se...

Bergere, kupodivu žádný. Ku.va, nemám co do ní dát*haha*

berger*

Fajn,to beru *palec*. Ale zasmál jsem se...

hodnocení

0x

Co kdybyste nejdřív nahlédla do reklamačních podmínek prodejce?

krtek66
hodnocení

0x

sice podprsenky nenosím:-D...ale všude v každém krámu je naspané, že "spodní prádlo z hygienických důvodů nevyměňujeme" stejně tak se ani nezkouší v kabinkách...takže sifon :)

@krtek66 - Kdybyste nosil věděl byste, že leckde se zkoušet může ;)

kbxx
Podprsenky se zkouší všude, kdybyste je nosil, věděl byste, že bez zkoušení nekoupíte, pokud nemáte nulky. A kalhotky jde taky zkusit ve většině krámů.
krtek66

no když se dívám na ty dnešní holky, tak většina z nich ty nulky má, takže tím pádem nemusí nic zkoušet..:-D pak člověk vidí ty vtipný "life hacky" jak si na sebe nasazují patery podprsenky, aby tam něco měli*smich*...a trenky jsem si teda v obchodě nikdy nezkoušel:)

hodnocení

0x

O reklamaci by se dalo uvažovat pouze u nenošeného prádla ale už vůbec ne u vypraného prádla.Bohužel.Ten nádstavec je dobrá volba,bývá kratší i delší.

doplněno 12.02.19 21:25:

Ve většině obchodech se spodní prádlo z hygienických důvodů nevyměňuje ani reklamace se neuznávají.Navíc zde se jedná né o vadu zboží ale o koupi špatné velikosti. Zákazník si věc vyzkoušel a koupil.Navíc ho nějakou dobu nosil,vypral a teď chce reklamovat.Jako obchodník bych v tomto případě nevyhověla.

72mona3*

No, reklamují se věci převážně již použité ;) někdy i docela dlouho používané. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]