Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám otázku ohledně danového přiznání.
Letos jsem vystřídal dva zaměstnavatele a od listopadu jsem registrován na úřadu práce.
Ptám se tedy,mám si danové přiznání podat sám s tím že obejdu ony dva zaměstnavatele,aby mi ho potvrdily a nebo by mi ho měl vystavit poslední zaměstnavatel?
A ještě jedna malá pod otázka:do kolikátého je možno danové přiznání podat.
děkuji za radu:
O provedení zúčtování daně můžete požádat mzdovou účtárnu posledního zaměstnavatele v r. 2009. Žádá se tak, že se v tomto smyslu ("Žádámˇ) vyjádříte na daňovém prohlášení (růžový dvojlist, který jste podepsal při nástupu). Doložíte potvrzení o zdanitelných příjmech předchozího zaměstnavatele. Pohnete si, protože tohle všechno musí mít mzdovka na stole 15.2.
Zavolejte jí a domluvte se s ní. Bude chtít doložit doklady a potvrzení podle toho, co si můžete uplatnit, jestli máte např. na sebe slevu na děti (pokud máte děti), penzijní připojištění, ... je toho hodně a nemá cenu to sem vypisovat, když nevím, co máte.
Jinak pokud byste si podával přiznání sám, vyžádáte si potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách od všech zam-telů a máte čas do 31.3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.