Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká televize a poplatky

Od: viktor® odpovědí: 71 změna:

Zdravím,bylo řečeno,že na veřejnoprávní televizi,když budou občani platit koncesi,nebude vysílána reklama a žádné americké filmy,reklama se vysílá,byt o-přestávkách-i skrytě a americké duchaplné braky,kdy Combo je už dávno posmrti se vesele vysílají dále,když jsem se proti tomu ohradil dopisem do České televize,tak mě odpověděla nějaká-na toto vyškolená-odbornice sáhodlouhým v podstatě nicne říkajícím eleborátem,že s tím nic nenadělám a že si budou vysílat,co oni chtějí,jak je ostatně zvykem v této zemi,tak s tím asi nikdo nic neudělá,nebo myslíte,že ano?,protože možná nejsem sám,komu toto vadí.

71 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Díky za Českou televizi. Ještě že ji máme. Věřím, že spoustě lidí vadí pravda.

Ano, Česká televize pomáhá detekovat pravdu. Tím, že ji neříká.

danys*

V České televizi říkají pouze pravdu, kterou chce určité stádečko oveček slyšet *smich*

To jste si spletl s Barrandovem. *smich*

danys*

Na Barrandov kouká zase trochu jiné stádečko. Ale obě stádečka jsou podobně tupá, takže je lehké se splést

Danys, Vy se taky koukáte jako to stádečko, nebo jak to víte?

danys*
Milane, "bohužel" nesleduji ani jednu žumpu. Vím, jsem divnej, každý musí někam patřit :-D

hodnocení

5x

Místo "bylo mi řečeno" si nastudujte podmínky, za jakých může být na různých programech ČT zobrazena reklama.

Pro mě je podstatné to, že se na ČT můžu podívat na smysluplné pořady a filmy, nepřerušované reklamou, a kvalitní zpravodajství, ne zprávy plné bulváru.

Oni v ČT někdy vysílali zpravodajství? Kdy prosím? Najdu si to v archivu a rád se podívám.

pusť si radši Soukupovy kecy, když ti to vyhovuje víc ;)

miki - Soukup vysílá zpravodajství?

stále nespokojený člověk, nikde a nikdy nenajde to, co by ho uspokojilo.

hodnocení

4x

Vy se zřejmě opíráte o blábolení pana Soukupa na jeho "barandovském impériu". ;) Jinak co Vám vadí na "Columbovi"? To že už jeho představitel umřel? V tom případě by se podle Vás už nemohly promítat tisíce filmů, protože představitelé hlavních a vedlejších rolí už jsou také po smrti. Neměly by být hrány ani písničky a skladby autorů, kteří jsou dávno po smrti a tak dál... *sok* A je to "elaborát" , ne "eleborát". A pokud Vám takto někdo opravdu odpověděl, tak byste měl být spokojen. Klidně s na to mohla vykašlat.

Zuzanko, zdá se, že ti také vyhovuje neprůhledné hospodaření ČT (o jejich "objektivním" zpravodajství ani nemluvím). Mě to také vadí a je mi jedno, kdo na to poukazuje. Důležité je, že to je pravda. Ověřit si to může každý. Jiná věc je, zda to někdo vyřeší. Některé dlouhé prsty se těžko ohýbají.

Feraxi, vadí mi to, ale vím, že s tímhle nikdo nic neudělá. Byla bych ráda, kdyby s tím pan Soukup pohnul, ale přece vidíš, že už do toho "šije" asi rok a pořád nic. *nevi* A fakt se divím, že tazatel dostal tak obsáhlé vysvětlení. Pokud to už nemají předtištěné a posílají to houfně. ;)

hodnocení

Další kritik,že jsem se překlepl,ale že vám tam ve větě chybí-E-na to já kašlu,mě Colombo jako takový vůbec nevadí,ale asi jste nepochopila merito věci,že,že by mohli vysílat NAŠE staré filmy a pořady a naše písničky a né ty americký sračky a o nějakého Soukupa mi vůbec nejde,stačí,když si člověk pustí rádio,samej anglickej vřískot,koho to zajímá,české písničky aby člověl hledal a třeba naši klasiku,dechovku,tu už člověk neslyšel,ani nepamatuje,zajímavé,že na Slovensku nařídili hrát slovenské věci a tv poplatky neplatí,jenom tady to nejde.

No, asi se nedozvíme, kdy a kdo to řekl, že?
Vůbec si nemyslím, že by program České televize, složený jen ze starých českých filmů měl nějaký úspěch. To by bylo podstatně více keců než je teď. Taktéž, kdyby na Radiožurnálu hráli jen dechovku.

Viktore, nerozčilujete se, pokud Vám jde o české hity a dechovku, tak si přepněte program na stanici "Šlágr". Tam máte dechovky od rána do večera. Já jsem to našla za několik vteřin. Jinak co se starých našich filmů týče, tak právě ČT jich dává hodně. Sama je mám ráda a koukám na ně. Zrovna teď jsem koukala na starou detektivku "Alibi na vodě".

Zuzanko máš pravdu a dechovka je menšinový žánr. No a kdo chce, ten si Šlágr může pustit a užít si dechovku co hrdlo ráčí.

hodnocení

4x

dvd99 doplnění Podívejte třeba na sponzoring Topinky,, z odkazu

NABÍDKA - Sponzoring

. 2 sponzorské vzkazy v délce 10 s (před a po pořadu)

. Počet možných sponzorů: 4

. Exkluzivita – pouze 1 sponzor: + 30%

CENA: 240.000 Kč/díl (bez DPH)

a reklama taky není zdarma, takže celkem ročně nějaká miliarda taky není k zahození. Výsledek ...sponzoring = Reklama (ale čas na reklamu je hlídán, takže dáme sponzoring)

hodnocení

3x
Kdo, kdy, kde a co vlastně řekl?
Jinak Combo mě nic neříká, ale Colombo je proti jiným seriálům, většinou vysílaných na komerčních televizích, hodně na výši.
hodnocení

Vy jste se asi nikdy nepřeklepl,tady je to jen samý kritik a já se ptal na něco jiného,že.

Samozřejmě, mnohokrát jsem se překlepl.
Ano, na každý televizi mě něco vadí. Na některý víc, na jiný míň.
Ale psal jsi, že bylo řečeno. Opět se ptám kdy, kým a kde bylo řečeno to, co tvrdíš?

olinl
hodnocení

3x

Přesně-reklama na ALZU běžela na ČT před cca 10 dny-takže je vidět, že nás akorát okrádají a že jsou nezávislí v názorech, to už je úplný nesmysl. Nezávisle a do všech šije jedině na Barrandově Soukup. Už aby byly referenda podle Švýcarského typu, konečně by ve vládě byli schopní lidé a ty koncesionářské poplatky by zmizely.

hodnocení

2x

@viktor - bylo řečeno,že...

Kdy, kde a kým?

hodnocení

Co jsem se tak díval,tak vy si vždy vyberete od někoho dotaz ,co se vám hodí,z toho dotazu si něco vyberete položíte protiotázku a zkritizujete co se vám hodí,no to těm lidem pomůžete,když nevíte,tak radši budte z ticha a neprud/te.

Myslím Viktore, že Vy byste měl být zticha.
Jedubabicka je rádkyně, která zde pomohla už spoustě lidí. A téměř vždy ocituje zákon či předpis,takže tazatel dostane fundovanou odpověď.
Vy jste něco o ČT zaslechl patrně v hospodě po několika panácích a teď se tím oháníte jako zákonnou normou.
Není nic špatného na tom, že se Jedubabicka ptala, odkud tu informaci máte.
Příště volte lépe svá slova a neosočujte člověka, který si to nezaslouží.

Viktore, Vy sdělíte, že bylo někým řečeno a paní poradkyně by ráda věděla kým to bylo řečeno, aby mohla reagovat přesněji. Nebo to je jen Váš názor, pak nemá cenu ho vyvracet, neboť každý má právo na názor. Já třeby nikdy neslyšel, ani nečetl, ...a žádné americké filmy...

Prosím, nenavážejte se do jiných, zvláště kdy to nedělá nikdo Vám.

radis
hodnocení

2x

Na Českou televizy jsem se nedíval klidně možná posledních 15let... a nic se na tom nejspíše jen tak nezmění. Z mého pohledu obsah této stanice je buďto starý obsah, poplatný své době nebo filmařský odpad (čest výjímkám).

V podstatě celkově na mnoho našeho vysílání nekoukám. TV mám kvůli filmům z Netflixu, HBO nebo AppleTV... i přes to musím platit jejich výpalné (čti. koncesionářský poplatek) jehož význám bohužel ani po obravdu hlubek zahloubání nemůžu nalézt.

Jestli jsou někde reklamy nebo ne, je mi jedno - na kabelovce a internetové televizi ji lze přetočit- a myslím, že toho uživatelé hojně využívají.

doplněno 12.02.19 15:35:

Koncesionářský poplatek z mého pohledu je v dnešní době již na hraně zákona, svůj účel totiž neplní a velkou skupinu lidí staví do neznevýhodňující situace.

Bez ohledu na skutečnost, zda-li obsah tohoto autora využívám nebo ne, poplatek mu uhradit musím. Je to jako platit za noviny, které někdo někde rozdává, jen protože mám šanci kolem něj projít. Jde vlastně jen o daň z vlastnictví spotřebiče (TV).

Naštěstí pokus ČT zanést do zákona i povinnost platit za Internetovou televizi neprošel, moc to ovšem neřeší, TV jako spotřebič nejspíše stejně mají a tak od platby oproštěni být nemohou.

Povinnost platit koncesionářské poplatky vzniká každému, kdo je schopný příjímat pozemní vysílání. (Mimo výjímky, postižení apod...).

V zahraničí již mají tuto situaci povětšinou vyřešenou, takovéto kánaly jsou vnímány jako zvlášt zpoplatněné a kdo je chce sledovat jej musí předplácet, kdo ne- má jej zakodovaný. To je spravedlivé.

Důvod proč tomu tak není u nás je obrovský tlak ze strany ČT, sami si velmi dobře uvědomují jaký to je byznys a že předplatitelů by byla mizivá většina...

Přitom se nabavíme vůbec o malých sumách 135+45Kč je suma dokonce o nemálo vyšší, než za výše uvedené služby, jejichž obsah je opravdu bez reklam, ve 4K, lze je sledovat kdykoliv a obsah je mezinárodní a opravdu velmi kvalitní.

Respektuji Váš názor, ale jak jste k němu došel?

jsem se nedíval ... 15let... obsah této stanice je buďto starý obsah,. ...filmařský odpad (čest výjímkám)

Proto filmy dostávají i mezinárodní ceny...

12.02.19 20:33
hodnocení

Radis*hej*

Píšete, že v zahraničí to mají vyřešené. Nevím, které země máte na mysli, ale např. v Německu musí každá domácnost platit koncesionářské poplatky za televizi a rádio, a to bez ohledu na to, jestli přijímače vlastní nebo nikoli. Příslušný zákon posuzoval německý ústavní soud a konstatoval, že není protiústavní. Koncesionářské poplatky platí i občané Rakouska a mnoha dalších evropských zemí viz: eurozpravy.cz/...

Z odkazu: Koncesionářské poplatky se vybírají ve 24 zemích Evropy. ... Ve 20 evropských zemích se koncesionářské poplatky nevybírají.

Švýcarsko: Stanice, spojené pod jednou institucí SSR, ...čítající dohromady 21 rozhlasových a 13 televizních stanic
Zaměstnává - přímo či nepřímo - asi 13.500 lidí...Nehledě na výsledek referenda je už nyní jasné, že se poplatek od příštího roku (2019) sníží na 365 franků ročně (asi 8000 Kč).

178 tisíc korun: průměrná mzda ve Švýcarsku... 18.04.2017 | Petr Gola, Finance.cz Takže poplatky porovnatelné, když vezmeme v úvahu průměrné mzdy u nich a u nás...akorát počet stanic je "trošku"rozdílný...takže my bychom měli platit tak třetinu částky...

Tohle je sice zajímavé, ale u nás neplatíme poplatky podle počtu stanic.

To je pravda, ale za "pár" stanic platíme stejně jako Švýcaři za "hodně" stanic...když to vezmeme v úvahu a porovnáme; můžeme polemizovat, zda by platili stejně, kdyby těch stanic měli jako my...

Platíme za za naše zařízení, které může přijímat pozemní televizní vysílače. Co do toho stále pleteš stanice? Stačí si to přečíst. Už jsem to zde zmínil na jiném místě ve srozumitelném odkazu. Kdo nechce pochopit, je to jeho věc.

hodnocení

1x

ČT nevysílá reklamy, jen upozorňuje na sponzory - takže to není reklama, když je jmenují na začátku a na konci pořadu, přenosu, toho sponzora (většinou firmy)?;) Všichni poplatníci, jsou sponzoři pořadů (i filmů od ČT), přenosů atd., ale sponzor pořadu, to jsou další peníze pro ČT. Zkuste chtít sportovní přenos z určitého druhu sportu, pokud nezaplatíte (svaz toho sportu - sponzor pořadu), tak máte smůlu! Na Slovensku už několik let neplatí lidé za televizi, ale na úkor reklamy.

doplněno 12.02.19 12:28:

@nonek - dělají z lidí hlupáky, reklamu přejmenují na sponzoring a jede se vesele dál. Přesná ukázka dnešního stavu věci, kde není žalobce, není ani soudce!*nene*

to není dělání hlupáku, ale vyu(zneu)žití možnosti zákona.

mopet*
hodnocení

0x
No vidíš a jak teď třeba k tomu přijdu , já na ČT se vůbec nedívám a poplatky platit musím.
Nehledě na to že kdyby se vysílali pouze České filmy, tak bys každý film viděl tak desetkrát do roka. To by byla paráda, pěkně co dva měsíce " Přednosta stanice, Slunce seno, Hudba na mars... atd do půl roku bys zase prskal že se to furt opakuje. Co teď? Asi něco Ruského- Mrazik.
A z rádia jenom dechovka. No to bych ho radši hodil ze skaly.

mopet® - Staré rčení říká "neznalost zákona neomlouvá". Tak si doplň mezery, třeba zde. Abys příště nepsal hlouposti.

mopet, jak píše kolega ferax,je třeba doplnit mezery.

Nehledě na to že kdyby se vysílali pouze České filmy,
víte kolik se natočilo českých filmů? Ani za rok byste všechny neviděl...

Pokud ale máte tendenci na vše nadávat, pak ano, máte pravdu, je to hrozně nespravedlivé.

mopet*
Moment, moment já nejsem ten co nadává , já jsem s tím smířený že musím platit.

mopet® - nejde o nadávání, ale o tvé znalosti v tématu, "na ČT se vůbec nedívám a poplatky platit musím".

dusger*

Můžeš trochu rozvést co je na tebou vybrané citaci Mopeta špatně? Já taky jako on ČT nesleduju, ale protože vlastním několik TV přístrojů, tak televizní poplatky stejně platit musím. ..A stejně jako tazatel nevidím rozdíl mezi reklamou sponzorem pořadu.

dusger® - pokud se ptáš mě, nejde o to jestli se díváš na ČT, ale že vlastníš přístroj pro příjem televize (potažmo rozhlasu). Už jsem zde dával odkaz, kde je to vysvětleno. Stačí jen číst odpovědi druhých.

hodnocení

Jistě,protože lidi se bránili,že nebudou platit koncese,protože se na ČT nedívají,že mají satelity ,tak co stím,tak to udělali šalamounsky,že se bude platit z přístroje,to zase řvali hotely atd,kde měli více přístrojů,tak co stím,tak to udělali opět šalamounsky,stačí jenom z jednoho,my ty prachy z vás dostanem,ždímaj tady lidi jak citrony,zachvíli budem platit daně i ze vzduchu.

viktor® - Takto je to nastaveno od doby, kdy se poplatky platí, není to nic nového.

pop
hodnocení

0x

Ani jsem nevedel, ze se na Slovensku poplatky neplati. Jak je to mozne ze to u nich jde a u nás nejde zrušit? Co treba ve vedlejšich zemich, nevite jestli musi platit pravidelne poplatky za tv+r.?

Rakousko tuším 25 eur měsíčně.
jabraka*

ČT nevysílá reklamy,jen upozorňuje na sponzory daného vysílání.Řada lidí nevlastní televizory,tedy ani neplatí koncesi.Musí platit,když sleduje programy na netu?

JABRAKA

Pro jabraka® - opakuji zde.

O sledování tv na netu není v odkazu ani zmínka, pokud jsem se díval dobře, jinak mne opravte

Řekl bych, že je tam popsáno, v jakých případech je nutno platit. Pokud se tam nepíše o internetu, tak se v tom případě zřejmě poplatek neplatí. Tak bych to chápal já.

Já pomůžu feraxovi:

(2) Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

Nic o internetu tu není.

Díky Milane, tady je to potvrzeno.

Já děkuji Vám Feraxi, za to, že se věnujete problému až do morku kosti. Tím děláte poradnu ještě lepší.

Jo to víš Milane, zatím je ještě zima, na zahradu zatím moc nejdu, na kolo to ještě taky není, na výlety autem by to asi šlo, ale zatím je to lepší u počítače. Tak se občas mrknu a když je o čem diskutovat, tak to zkusím. Zkušeností mám za celý život "habaděj". Ať už v mém oboru (ale je fakt, že obor elektro má největší grády, často věci už ani neznám), nebo kolem domu. Někdy už jsou věci modernější, ale ne vždy co je nové, je taky dobré. To známe všichni (hlavně my starší).

Ano, život je dobrý učitěl, řekl bych že ten nejlepší.

Hodně zdraví.

Milan

Díky, taky tak.

hodnocení

Takže jsem podal písemnou výpověd,poslal na Kavčí hory,přišla mě slušná,stručná odpověd,že berou na vědomí a že mi děkují/tak toto jsem nečekal,myslel jsem,že budou vysírat a vyhrožova/tv přístroj jsem uložil do sklepa,naladil internetovou tv a ZADARA čumím...*ua*

culdabulda1*

@viktor

- no to jste jim to nandal ! *ua*

jenda2*
hodnocení

0x

Soukup si svou televizi koupil. ČT naopak neskutečně rozhazuje peníze od lidí a jak bylo několikrát v médiích uvedeno, jejich náklady na vytvoření obdobného pořadu shodného s jinou TV jsou asi 10x vyšší.

ČT vydává za pravdu jen to, co uzná za vhodné. Nic Jiného. Naproti tomu Soukup probírá události podle skutečnosti a to tady asi moc lidem vadí. Ale to je svoboda. A to je dobře.

Srovnáváte nesrovnatelné. Ale to je jedno. Já se Vás ale zeptám. Opravdu si myslíte, že Soukup probírá všechny události? On si přece také vybírá. A vybírá si jenom to,co se zase hodí ko krámu jemu. Tuto stanici vlastní 10 let a už tomu jsou dva roky, co začal s tím svým poukazováním na všechny možné nešvary a to už je docela dlouhý čas. Mohl byste mi dát alespoň jeden odkaz na případ, který by se mu podařilo zdárně uvést do konce a viník by byl potrestán? Nebo by byl alespoň zastaven ve své nekalé činnosti? Já o žádném takovém případu nevím. A opravdu si myslíte, že on odpovídá na všechny telefonáty, které do studia přijdou? Opravdu si myslíte, že to není filtrované a že se do přenosu dostanou všechny otázky? Tak jestli si myslíte tohle, tak jste velmi důvěřivý. Nebudu psát naivní, abyste se na mne nerozlobil.

Dále nerozumím zase já, jak to myslíte s tou svobodou. Jestli to míníte tak, že v dnešní době si každý může pouštět "hubu" na špacír, tak to souhlasím. To může. Ale takové prázdné vytrubování do éteru, je úplně k ničemu. Nebo jste snad Vy, nebo někdo jiný koho znáte, na základě jeho alarmující informace, něčím osobně pohnul/i? Pokud ano, dejte vědět. Děkuji.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Náhodou - zrovna na "Combo" se dá koukat furt a jsem ráda, že existuje TV kanál, kde nejsou filmy přerušované reklamou - za to si ráda zaplatím ! - jenom by mohli vysílat více těch amerických klasických "braků" , hlavně thrilery a horory, namísto srdceryvných českých "normalizačních" dojáků z postkomunistické éry.

vojtechporkert
hodnocení

0x

Nevím sám co si mám myslet ano reklamy mne vůbec nezajímajî,ale nejvíc mne vytáčí,když

naskočí reklama napr.čt1 tak naskočí hned na ČT2 a připadám si jako lékárník nebo

Vložky s křidilkama to nutně potřebuju fakt.

No reklamy na Barandově jsou každých 12 minut. Jednou jsem to stopovala. Ale to už asi nikomu nevadí, protože pan Soukup je přece takový úžasný český "geroj". :-D

hodnocení

Ale Barandov to není veřejnoprávní tv,to je soukromá,co z reklam žije,mě vadí to,že veřejnoprávní dostává dotace z poplatků,což jsou miliardy ročně,bere prachy z reklam,ale nic nového nevytvoří,kam ty prachy jdou,to že natočí pár brakových kriminálek,ale jinak vše reprizuje,na to já upozornuji,ostatní tv mě nezajímají,ty jsou soukromé.

viktore, ...ale nic nového nevytvoří...

ale to máte špatné informace, asi nemáte dobrý zdroj.

hodnocení

Naschvál jsem si vybral náhodou jeden den a to 3.5.2019 1.a 2.program ČT a mimo tv zpráv,tam nebyl jediný nový pořad,film,nic,všechno reprízy v průměru stáří 10.let dokonce tam jsou věci i 90.tých let a za to chtějí poplatky,někdo tady psal,že v Německu a Rakousku jsou poplatky povinné,ale kdyby jim tam dávali co nám tady/starý škváry 10-15 let/,tak si myslím,že by s nima rychle vyběhli.

A znáte televizi, kde mají stále nové filmy?

Viktore - pokud by některá televize chtěla vysílat samé premiery, tak to nikdo nezaplatí i kdyby byly reklamy s programem 50/50%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]