Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechávání kola na nádraží

Od: petad odpovědí: 20 změna:

ahoj, vždycky dojíždím z jedné vesnice do druhé na vlak na kole. zamykám si tam kolo a jdu do vlaku. vždycky když jdu z vlaku když chci jet domů, tak vidím kolo celé rozmontované (vyfouklé duše, odpojené brzdy, vyhozená sedačka atd...) kamarád mi prozdradil že to dělá jedna skupina deváťáků když nejedu já. kolo tam takto nechávám zamknuté rok a dělaly to tak 3x za měsíc a to jenom vyfoukly duše. teď mi to dělají několikrát za týden a dokonce rozmontovávají sedačku a odpojují brzdy. štve mě to, že já s tím kolem jedu každý ráno z kopce a kdybych se nevšiml že mám odpojené brzdy, tak bych se mohl zabít. rodiče mi říkají ať jim vždycky poděkuju a že to je moje věc. kolo si opravuju sám a už mě to štve. nic jsem jim ještě neříkal aby přestaly. už nevím co dělat *plac*. bojím se hrozně toho že jedno ráno pojedu z kopce a nezjisím že mám odpojené brzdy a pak kdybych jel tak bych nevěděl co mám dělat. už nevím jak to mám řešit *plac* prosím poraďte mi

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Pokaždé volej policii a podej trestní oznámení. Ono je brzy přestane bavit vypisovat papíry a odchytí si je. Odpojení brzd jednoznačně splňuje kvalifikaci pro úmyslné ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a jen tak vykašlat se na to nemůžou. To už není "jen tak přestupek"

Účinnější je počkat si na ně a seřezat je že si týden nesednou, ale nestojí to za možné problémy, dnešní doba je na tohle úchylná...

hodnocení

1x

A musíte si kolo nechávat volně na nádraží? Jiná možnost není - namátkou třeba u někoho za plotem, v chodbě a podobně?

petad
hodnocení

tam žádná chodba není, tam je jen zábradlí na které to přichytím zámkem na kolo

Píšu "u někoho" - kamarád, známý... prostě ne volně přístupné.

hodnocení

1x

Vzít si jeden den dovolené a počíhat si na ně.

liska5

Nebo někoho, kdo je doma, třeba v důchodu, ať je nafotí. Když bude ale stát nebo sedět blízko, tak si to ale nedovolej.

Já bych to něčím namazala, ať maj prsty od černé vazeliny, sotva sáhnou na ventilek nebo na rychloupínáky..

Nebo bych si kolo stavěla jinam, kudy ti blbečci nepůjdou, třeba vyloženě před dveře dopravní kanceláře a tam bych vysvětlila, proč..

Dejte na něj cedulku, kolo je monitorováno a tomu, kdo ho poškodí a tím způsobí majiteli úraz, hrozí trestní oznámení.

liska5

To poslední slovo by mělo být spíš trestní stíhání.

petab
Ventily jsem si tam uřízl aby to nedělali ale oni zase přišli na nějakou metodu a dělají to zase.
liska5

Nebo obal na kolo. A Vy víte, kdo to je? Z které školy? A kdy se toto děje? Po příjezdu kterého spoje?

liska5
hodnocení

0x

Nahlaste řediteli školy, že k nim pošlete policii, aby to vyšetřili. Tohle už není sranda.

petad
hodnocení

Není když jsem dnes zjistil že to kolo je celý sehnutý a je zralý ho hodit do šrotu protože oprava je tak 3000. Budu dávat trestní oznámení na policii

petad
hodnocení

Teď mě napadlo že tam znám jednu holku se kterou kdybych šel s ní blíž k ním a trošku nahlas řekl že jsme to nahlásili na policii za trestní stíhání, tak by to možná přestaly dělat protože by se bály. Jinak děkuji moc všem za rady ! Moc si toho vážím :)

petad
hodnocení

Tak dnes jsem se pustil do opravy a zjistil jsem že tam je celý zadní kolo skřívané, takže bych to nevyrovnal nebo musel koupit nový což na toto kolo se sehnat nedá. Jinak je tam rozkopaná přehazovačka. Budu to dávat na policii protože je to už jen kolo do šrotu. Jinak díky moc za rady

hodnocení

0x

Pokud si pořídíte nové kolo, rozhodně si ho dávejte k někomu na zahradu, do průjezdu, do stodoly... Lidé ze sousedních vesnic se obvykle docela dobře znají, proto by neměl být problém tam najít nějakého svého spolužáka, vrstevníka Vašich rodičů, nebo jen ochotného člověka.

Bydlím u nádraží a několik let si na mou zahradu za garáž dávala kolo manželka mého kolegy. Úplně normálně mě požádala, úplně normálně jsem souhlasila. Měla jsem jedinou podmínku, aby vždy dobře zavřela branku, aby mi neutekl pes. To by bylo, abyste v sousední vesnici někoho podobného nenašel.

petad
hodnocení

Je pravda že rodiče jsou z české vesnice gerník která je v Rumunsku. Je pravda že když rodiče přijeli do Čech tak tu byli lidi kteří dělali rodičům naschvály. Teď už je to jenom pár. Jinak v té vesnici kde se rodiče narodily tak patří do českého Banátu kde se mluví jen česky a tady v Čechách nám říkají že jsme celá rodina Rumuni přitom to není pravda

To, co jste teď připsal, čtu se studem a trpkostí. To mi připadá horší než poničené kolo. Neumím se do situace vžít, je mi naprosto cizí. Jen vzpomínám na dobu před asi deseti lety, kdy naše město velmi vlídně přijalo uprchlíky z Barmy. Protože jsou vyznáním něco jako evangelíci, ujala se jich zejména místní evangelická komunita. Nevím, jestli ještě poradím, ale snad bych tedy hledala pomoc u křesťanů v té vesnici. Neumím to vyjádřit, ale hodně mě mrzí, že je to nenapadlo samo. Mělo je to napadnout.

petad
hodnocení

Nejvíc mě štve že si lidi hrozně vymýšlí, třeba že moje máma je alkoholička i když není ( to řekla jednou jedna paní bráchovo holky mámě aby se rozešli). Nebo když sem máma s tátou přijeli do Čech tak dělali v kravíně a tam třeba umřelo telátko a prý umřelo kvůli rodičům, nebo se přestěhovali do takového domu kde byly bytečky a narodil se jim brácha a rodiče s ním nemohli ani ven protože to tam mají zakázáno i když tam žádný zákaz neměli. Jednou co mi rodiče řekli co tu zažili když tu přijeli tak jsem se málem rozbrečel. Hlavně aby sem zapadly tak dělaly lidem ve vesnici věci skoro zadarmo.

mfra
hodnocení

0x

Volejte policii, zvláště k těm brzdám, na ty upozorněte, neb to je pokus o ublížení na zdraví. Řekněte, že je kolo pojištěné.. Když tušíte pachatele, mělo by to jít snáz. Nemá to nádraží větší úschovnu? Nešlo by upozornit výpravčího nebo někoho? Také by to chtělo pachatele vyfotit, nafilmovat, vyšetřete si den dovolené a vyčíhněte tu školdící partu. Napadá mne také uzavřít pojištění, ale lze myslím u kola jen proti krádeži, nikoli vandalizmu.

Když vzpomenu na Utrecht, Holandsko, tak tam si prý kola mezi sebou několikrát "vymění" *smich*.

liska5
hodnocení

0x

To měl nejdřív vidět policajt, než jste to opravil. Nebo několik svědků, kteří by vypověděli. Nebo jste si to měl aspoň opakovaně fotit. Proč nenápadně před nějakou spolužačkou. Naopak, zjistit si kontakt na školu a políčit řediteli, co Vám dělají žáci z jejich školy. On si je svolá do ředitelny. protože dělaj škole ostudu. A taky mu řekněte, že to budete nejen hlásit policii, ale žádat náhradu škody. Jen ta škoda musí být zaznamenaná.

hodnocení

0x
Dost levně dnes pořídíte alarm (z Čičiny kolem stovky) s pohybovým čidlem, kerý se našroubuje na trubku pod sicnu. Je dost otravně hlasitý. Ono je to asi neodradí, ale přinejmenším si jich pak u toho co provádějí všimne víc lidí.
Ale upřímně řečeno, nechat dnes někde celý den kolo bez dozoru, to se divím, že vám jen škodí a že nerozkradou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]