Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyrovnat sám se sebou

Od: ivpe* odpovědí: 19 změna:

Upřímně se stydím za to, že to píšu,ale třeba tady najdu něco co mi pomůže. Sám sobě lezu na nervy a to ještě slabé vyjádření, co prožívám. Přitahují mě ženy, ale jen do určitého věku, zdůrazňuji to slovo ženy. Mezi jejich věkem a mým věkem je veliká díra a nejsem natolik hloupý, abych si to neuvědomoval, takže se ani o nic nesnažím a to ani v myšlenkách. Jen mě děsně užírá ta přitažlivost, kterou ve mě vyvolávají. A ne, nejde o sexuální přitažlivost. Netvrdím, že vůbec, ale není to to hlavní. Jde o jakousi vztahovou přitažlivost nebo nevím, jak to jinak nazvat. Snažím se tomu bránit, snažím se to ignorovat, ale stejně mě to deptá a trápí a je to hodně nepříjemné. A nejsem ani maličko rád, že to tak mám.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ve svých myšlenkách si člověk může dělat co chce a nikdo mu do toho nekecá. Problém je, že ti to vadí. V tom ti ale nikdo nepomůže. Buď se s tím smiř a žij hezký život, nebo se užírej a nežij. Ale nezapomeň, že život není tak dlouhý. Najdi si nějakou náhradu. Koníčka, sport...

ivpe*
hodnocení

To se lehko řekne smiř a hůř se to provádí. Kdybych věděl jak na to, dávno bych to udělal. Nejhorší na tom je, že jsou to neustále nové a nové podněty.

Ale co chceš teda po nás? Sám nevíš.

ivpe*
hodnocení

Přesně nevím, to máš pravdu.

Říkej si, že myslet si můžeš co chceš, že představovat si můžeš co chceš, ale že jsi velkej frajer, protože nic z toho špatného neuděláš. A to je pravda. To zvládnou jen silní lidé.

ivpe*
11.02.19 13:49
hodnocení

Díky.

A pokud zvládat nebudeš, tak jedině psychologa.

liska5
hodnocení

0x

Nějak neodhadnu, co chceš. Sex ne. Přátelství, platonicku lásku, nebo jen jejich blízkou přítomnost? To nebude asi jedna, ale ženy obecně nebo nějaké konkrétní? Co to je věková propast a do jakého věku. Mám si to představit, jako když se žák zamiluje do učitelky? Nebo tou ženou sám chceš být?

ivpe*
hodnocení

Co chci? Vymazat to zcela z hlavy, z nějakých pitomých tužeb. Věk tak od 18 do 30tam to nějak končí. Mě bude 50.

To má skoro každej chlap...*smich*

ivpe*
hodnocení

Tos mě potěšil :D

liska5
hodnocení

0x

Nebo se jen svěřuješ, aby se Ti tím ulevilo?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, takže, Vám je padesát a obdivujete ženy zhruba do věku 30 let? Já bych to neviděl tragicky, ale spíše jako normální - prostě se Vám líbí mladší více, než ty starší (tak to má hodně mužů). Nechci Vám přidávat, ale s věkem se možná ta věková hranice bude ještě snižovat, tak budete obdivovat např. studentky či starší žákyně. Berte to, jako když jdete kolem cukrárny - podívat se obdivně a mlsně do výlohy můžete, ale mlsat nemusíte. Zdravím!

doplněno 11.02.19 14:12:

ivpe - lidem se obecně líbí více (čerstvé) mladí, než (opotřebované) stáří (i malý krokodýlek nebo medvídek je roztomilejší, než ten velký a dospělý). Zdá se, že si to připouštíte více, než by bylo nutné a jestli si hledáte nyní partnerku, tak to bude asi problém. Ovšem, zase je fajn, že si to uvědomujete a nesnažíte se trapně zalíbit mladým děvčatům. No, jestli si to rozumově nezdůvodníte, tak navštivte psychologa (ovšem, také Vám může říci, že je na tom stejně).

ivpe*
hodnocení

@ben Uprímně to tak mám s těma studentkama, na někoho by to mohlo působit jako červený hadr na býka, proto jsem napsal to 18. Jen bych to upřesnil. Starší mě nechávají úplně chladným, není tam ani nejmenší přitažlivost. Ten příměr s tou cukrárnou mě napadl taky. Nevím jak to máte vy, ale budu vycházet z předpokladu že stejně. Jenže vy se třeba podíváte, řekne si to bylo hezký a tím to končí, u mě je to tak, že mě to zasáhne do srdce a potom trápí. A nadávám sám sobě, že se blbej.Tož tak.

hodnocení

0x

@ivpe - Co chci? Vymazat to zcela z hlavy, z nějakých pitomých tužeb.
Proč? Co vám vadí na tom, že vás přitahují mladé ženy? Tak je berte jako "estetické artefakty", které potěší oko - něco jako rozkvetlé kytky třeba :)

ivpe*
hodnocení

@jedubabicka V čem je problém? V citové touze.

figurek*
hodnocení

0x

znáš píseň Lady in black od Uriášů? Ona je špíš pro pamětníky. Pusť si ji.

Je přesně o tobě, o chlapovi, který sám sebe nesnáší, sám se sebou zápolí a marně se snaží odehnat všechny svoje běsy.

liska5

Figurku díky! Nevedu sice žádný vnitřní boj, ale jsem ten pamětník. Aj jsem si zapěla.

liska5
hodnocení

0x

Podle toho, co znám ze svého okolí, tak to není zas taková propast. Najde se i taková, které imponuje zkušený starší borec. A třeba některé celebrity jsou o desítky let starší. Ovšem ta perspektiva?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]