Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace plic

Od: helena42® odpovědí: 4 změna:

Zdravim radce,

ceka me operace plic v Thomayerove nemocniv Praze. Pred 10 lety jsem mela laparoskopickou operaci pneumotoraxu leve plice a mam tam z toho srusty. Ted to castecne opet prasklo a operace uz pravdepodbne nebude mozna laparoskopicky - resim to s doktory.

A na vas bych mela dotaz na vase osobni zkusenosti s operacemi hrudniku.

Co bylo pred operaci a co po?

Prakticke zkusenosti z pobytu v nemocni, co a jak bylo?

Vim ze to kazdy ma trochu jinak a budu se jeste vyptavat doktoru, ale rada bych slysela i neci osobni zkusenost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Heleno, díky, že jste se ozvala a dala o sobě vědět. Přeji Vám, ať se brzy vše vrátí do normálu a jste zase fit! Vaše popsaná zkušenost určitě může pomoci i někomu jinému.

hodnocení

2x

Každý jsme jiný, každý máme jiný práh bolesti, u každého z nás lékaři použijí jiný postup léčby. Jen bych vám chtěla vyslovit podporu. Z celého srdce vám přeji účinnou operaci a rychlé hojení a pak život v normálu. Ať to nejsou jen prázdná slova: Co tě nezabije, to tě posílí. Hodně štěstí! *hej* *palec*

hodnocení

Dekuji za podporu !

hodnocení

tak a je to za mnou :S

popisu sem jak to bylo, treba se to nekdy nekomu bude hodit
prosim omluvte muj cestin, chci predat infomace, ne psat essej

nastoupila jsem den pred operaci v 9h rano, cely den byl v klidu, postupne s vami vyplnovali papiry, ptali se na dalsi podrobnosti z vaseho zdravotniho stavu, vzali krev a od pulnoci byl zakaz jidla a piti, dali kapacky a prasky na uklidneni

rano jsem byla prvni na rade a slo to rychle, mela jsem epiduralni anestezii, ktera se zavadi jen s lokalnim umrtvenim vsede primo na sale, slo to hladce nastesti, pak ani nevim jestli chteli abych pocitala a probudila sem se az zpet na pokoji JIP ... i pres epiduralni anestzii ktera kape porad, jsem mela dost velke bolesti, dali dalsi kapacku a bylo to lepsi

nasledujichc par dni jsem byla porad na posteli s kapackama a praskama a musim rict ze mi pekne zamotali hlavu, skoro bych to v jedny chvili az nazvala halucinacema, ikdyz byli spis zabavne :D hadicky vedli do me i ze me

bohuzel po par dnech se mi porad motala hlava a testy dopadli spatne, takze po 5 dnech o prvni operace jsem sla na druhou, protoze sem tam mela skoro pul litru srazeny krve :( kdyz mi to den predtim rekli tak jsem byla rada ze jsem "pod praskama" protoze mi v tu chvili opravdu nebylo dobre

po druhe opreraci jsem byla jeste dva dny na JIP, ale vypadlo to lip a lip tak me presunuli na luzkove oddeleni o patro vys

na luzkovem jsem byla dalsi tyden a pak me pustili domu, celkem 15 dni v nemocnici :S

tak a ted nejake vsedni podrobnosti

k piti tam porad mate caj, cerny nebo ovocny, jidlo je 3x denne, rano po 8h, v 12h obed a v 17h vecere, od 17h je pekelna nuda :)
jidlo je kapitola sama pro sebe, pokud jste (bohuzel) vybiravy v jidle jako ja, tak se moc nenajite, ikdyz pry se to opravdu HODNE zlepsilo ... za tech 15 dni jsem zhubla 3 kila
na JIP vam jidlo davaji do postele (mate tam na to sikovny stolecek) a na luzkovem se chodi na patre do malinke jidelny
nejvic me udivilo ze k jidlu nedostanete piti, ani neni v jidelne tac s hrnky a cajem, fungovalo si jen donest svuj hrnek z pokeje se svym cajem

kazdy den vas probudi pred 6h rano (podle toho kdy dojde na vas pokoj sestra, pokoju bylo 9) dostane rani prasky a pak mezi 7-8h je ve vsedni den mala a velka vizita, o vikendu jen mala vizita
po snidani je sprcha a meni se povleceni a andelicek
po obede jezdi sestra s prasky a pak jeste po veceri a pak kolem 22h vecer
kolem 20h jeste chodil doktor se setrickama na kontrolu

hlavni naplni dne je nuda :( neboli kazdy se zabavi jak muze, je vam doporucovano chodit, takze se plouzite po chodbe a zpet, jinak jste zalezli v posteli a po par dnech uz nevite jak si lehnout, zaspat je dobre, ale pak nespite v noci
mela sem sebou nekolik knih a mnohem vic knih v telefonu, za 15dnu jsem jich precetla 10 a mohlo to byt vic, ale ke konci uz ani to neslo, televize byla v jidelne, ale krom par vyjimek kdy par lidi koukalo na zpravy tam nikdo nebyl a ja ani nemala chut na ty nekonecny reklamy koukat
nestesti jsme dostala prijemnou pani jako spolubydlici a celkem jsme pokecali
k me diagnoze vam moc nenapisu, protoze pricinu doktori nezjistili a jen se resili nasledky coz byl pneumothorax a buly, to bylo odstaraneno "technicky narocnou operaci" (tak to stoji ve zprave) a mam jizvu s 20 stehy od podpazi az k lopace a ty hadice co mi vedly z hrudniku nepreji nikomu :S a protoze ty hadice byly vyvedeny mezi zebry pod prsem a ty zebra jsou doted (tyden od druhe oprace) jeste hodne poskozeny tak jdou porad do krece a jsou citliva, kuze kolem se chova jako kdyz si presedite nohu, jen to trva uz tyden :(
pokud ma nekdo dalsi dotazy tak piste, pokusim se odpovedet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]