Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
chtel bych se zeptat, jak to chodi u bank se zdedenymi dluhy. Zdedim nejakou pujcku ci kreditku a zajimalo by me, jake mate zkusenosti, jestli da banka nejaky velkorysy termin na zaplaceni v radu mesicu, nebo jestli po skonceni dedictvi tvrde nastoupi s tim, ze to chce treba do 14 dnu nebo do mesice? Predem dekuji.
Jestliže víte, že jste jediný dědic a současně znáte banku, která zemřelému půjčku poskytla, jděte se tam poptat (s úmrtním listem) ještě před ukončením dědického řízení, jaký je obvyklý postup banky a jaké máte možnosti. Nebo aspoň nahlédněte do smlouvy/obchodních podmínek, jestli v nich není zmínka o takové situaci.
Mozna jsem se spatne vyjadril, ale vec se ma takto. Zdedim byt a asi 100 tisic z uctu, zaroven zdedim i dluhy (pujcka a kreditky) za cca 400 tisic. Tak to je, to mam zjistene a rozmyslene.
Jde mi ciste o to, jak se postupuje se splacenim dluhu. Banka prihlasi svoji pohledavku do dedictvi, dedictvi bude ukonceno notarem s tim, ze dluhy pripadly na me. Ale jaky je dalsi postup? Banka mi napise "zdedil jste dluh 400 tisic a zaplatte ho do 14 dnu nebo ho budeme vymahat soudne"? Nebo mi napise "zdedil jste dluh 400 tisic a mate 3 mesice na jeho splaceni"? Jde mi ciste o to, jak v praxi funguje splaceni zdedeneho dluhu u banky, at uz pokud jde o samotny postup nebo o cas, jaky vam banka da.
Ještě Vám to zkomplikuji ze zkušenosti naší rodiny. Po zemřelém vyplavaly dluhy u banky. Právník zjistil, že zemřelý byl pojištěn proti úmrtí, takže banka nic nedostala. Trvalo to půl roku, nežli pozůstalí dostali papír od banky, že jí nic nedluží.
I toto jste prozkoumal?
Prozkoumal, ve smlouve to bylo rovnez, bohuzel zemrely si pujcil v dobe, kdy byl v invalidnim duchodu a ve smlouve je dodatek, ze pro takovy pripad pojisteni proti smrti neplati.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.