Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje holka v cirkuse

Od: junkers* odpovědí: 8 změna:

Kluk je kašpárek a holka byla nějak jako kaligulka nebo klementýnka nebo jak?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

I když souhlasíte s Kalupinkou, napadá mě i jiné prostředí a jiné názvy. Ne cirkus, ale divadlo (commedia del´´arte), ne kašpárek, ale Harlekýn. Potom se jedná o dívku Kolombínu.

junkers*
hodnocení

bimbam dík. Myslel jsem Kolombínu, ale nešlo si vzpomenout. Cirkus jsem spletl, fakt je to spíš divadlo. Jo a Kalupinka taky dobrý, něco si o nich najdu ..

jofa*

To ale zcela zásadně mění odpověd na dotaz.

ben®

jofa - ono se to stane, když si člověk nemůže vzpomenout. Hlavně, že je to vyřešeno a tazatel už v tom má jasno.

Myslím, že pár Harlekýn a Kolombína je možné občas vidět i na maškarních plesech. A předpokládám, že jako samostatné číslo i na nějaké lední revui i v cirkuse. Jen vznik dvojice musíme hledat v renesanční Itálii.

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, snad Kalupinka (ale je to v pohádce). Zdravím!

doplněno 10.02.19 16:25:

On v cirkuse ani kašpárek není - tam je klaun a (pokud vím) nemá družku. Kašpárek a Kalupinka je známá pohádková dvojka.

doplněno 10.02.19 16:33:

jofa - to je OK. On se stejně dotaz trochu zašmodrchal.

jofa*

ben: Než jsem to dopsal, tak jste doplnil stejné...

jofa*
hodnocení

3x

V cirkuse znám jenom klauna. Kašpárek byl pro mne jen v divadle (loutkovém). Pokud teda vynechám politky. Holka v cirkuse jako klaun je u mne stejné, klaun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]