Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internetové bankovnictví bezpečnostní rizika

Od: petrkovak odpovědí: 15 změna:
Přemýšlím o internetovém bankovnictví v mobilu a mám z toho obavy kvůli bezpečnosti. Je sice pohodlné z vyhřátého obýváku dávat doma příkazy k úhradě než dojít na poštu a vystát frontu,když jdu zaplatit sipo.Kamarádce se nedávno stalo, že se ji naboural nějaký hacker a vybral ji účet. Tak si zase říkám, jestli to riziko za to přesto stojí nebo spíše nebýt líný a dojít si raději na poštu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x
Lidé jsou různě paranoidní. Třeba můj kolega ani nemá bezkontaktní kartu, co kdyby kolem něj prošel někdo po ulici se super silnou čtečkou a peníze mu ukradl. Další mi ani nepošle jeho číslo účtu mailem, abych mu mohla peníze převést. Přitom oba smrdí korunou, takže kdo by jim co bral. Přes internet nakupuju a platím už asi 15let, nikdy se mi žádný podvod nestal a peníze z účtu jen tak nezmizely. Poště se vyhýbám jak čert kříži a chodím tam jen s doporučeným dopisem. Balíčky si nechávám posílat jinou přepravní službou.

hodnocení

5x

Pokud se vám tam nabourá hacker, banka vám peníze vrátí. Pokud dáte někomu hesla a ještě mobil, nedostanete nic. Neumím si představit, jak by mi mohl někdo účet vybrat, pokud nejsem opravdu pitomec a chovám se uvědoměle.

rv*
hodnocení

4x

Přemýšlejte klidně dál a choďte na pobočku. Procházky jsou zdravé a dnes má člověk beztak málo pohybu. 80% čechů to dělá přes internet, stále víc rovnou z mobilu. Těm hrozí civilizační nemoci a nadváha.

hodnocení

3x

Když chcete dávat příkazy v pohodlí domova, nemusíte to kvůli tomu dělat z mobilu, ale normálně z počítače, přes Vaši banku. Každá banka má dnes možnost internetového bankovnictví. Máte jištěno heslem a sms číslem, ke každé platbě. Je to pohodlné a pokud budete dodržovat pravidla "hry", není čeho se obávat. ;)

bruter*

suzimon bude mě 8o let a dělám tak jak píšeš z poč. delší dobu a vše funguje bez problémů.Vše platím z baráku a nemusím nikam chodit a chci podotknout účet a vše co já na účtu dělám je zdarma a také mám plat.kartu a do Banky nechodím tam jsem byl jednou když jsem zakládal účet a to je hodně dlouho.Banku neuvádím,abych nebyl reklama,ale ta banka je výborná a hlavně je česká.

mraf
hodnocení

0x

Hackeři jsou velmi šikovní, osobně si proto vystačím s telefon - bankovnictvím. Z pevné linky, také miluji pohodlí a bez internetu. A dva účty, na tom "komunikativním" je jen nutný peníz. Sipo a pod. řeší trvalý příkaz - kam běhat? Ani se mi moc nelíbí zdravotní dokumentace na internetu. Ne všechno se dá zabezpečit na 100% a ne každý to umí. Našemu pracovnímu ajťákovi občas nějaký vir také proklouzl. Nemyslím si, že opatrnost je paranoia.

torrrent*

Radši dokumentaci někde na serveru, než v nezabezpečené ordinaci, kam je mnohem snazší se dostat a má k ní přístup více lidí než na tom serveru. Internetové bankkvnictví je mnohem bezpečnější než obyčejné vybírání peněz bankomatu. Stačí nedělat blbosti...

hodnocení

0x

Víte kolik to má lidí, je to pohodlné, jištěno hesly.

hodnocení

0x

@torrent - Radši dokumentaci někde na serveru, než v nezabezpečené ordinaci, kam je mnohem snazší se dostat
Proč by se někdo dostával fyzicky a s rizikem do ordinace, když na dokumentaci dosáhne z vyhřátého obýváku? ;)

torrrent*

Jenže k tomu něco musí umět, mít vybavení a riziko je možná srovnatelné. Jen tak někdo se někam nabourat nemůže, k tomu je potřeba mít určité znalosti. Papírové složky z ordinace se třeba snadněji vyhazují k popelnicím.

lm®

Musím se trpně pousmát.Stačí jedna ukećaná drbna -zdravotní sestra na vesnici a Vaši diagnozu zná celá ves . A nikdo se nikam nabourávat nemusí , neuděláte s tím nic. V CZ se lékařské tajemství nectí . Vlastní zkušenost,bohužel ...

hodnocení

0x
Tak já mám na internetové bankovnictví starší PC s Windows 7, který mám pouze na tento účel. Nic nestahuji, pouze aktualizace OS a AV programu. Na potvrzovací SMS mám "hloupý" mobil bez androidu a přístupu na internet.
Jinak bankovnictví z mobilu odmítám, tam mně přijde bezpečnost problematická.
torrrent*

V čem? Pokud máte chytrý telefon zabezpečený pinem nebo otiskem prstu, tak je riziko minimální. V případě překonání tohoto je potřeba ještě překonat další zabezpečení v aplikaci.

Jde spíš o tohle:
lidovky.cz/...
google.com/...
Spousta lidí nemá na Androidu antivir...
torrrent*

Taky nemám žádnej antivir a jedu na dvou aplikacích již několik let. Zatím se mi neztratila ani koruna. A vím o lidech co měli ten zázračný antivir a telefon pomalu nešel používat a o spamech ani nemluvím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]