Nejste přihlášen/a.
Zdravímn všechny rádce. Mám otázku, na kterou jsem nenašel nikde odpověď. Na ebay jsem koupil současné bankovky z KLDR za cenu 136,- Kč. Jskou to bankovky všech hodnot, nové, nepoužité. Předpokládám, že sběratelská hodnota je téměř nulová, ale zajímalo by mě, proč se dají tyto bankovky tak snadno koupit. Pokud cizinec nemůže v KLDR platit místní měnou, jak k tomu přišli prodejci, kteří je nabízejí? Předpokládám, že to přes hraniční kontrolu neprojde, ale třeba se mýlím nebo je to dovolené. Napadla mě ještě jedna otázka, proč jsou bankovky z KLDR tak levné? Díval jsem se, že za částku přibližně 4000 wonů se dá koupit kilo jablek. A v sadě byla i padesátitisícová bankovka. Bankovky mají i ochranné prvky, nejsou to jen potištěné papírky. Díky za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.