Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odměna pro inkasní společnost

Od: terezaxy odpovědí: 6 změna:
Vinou nemoci mám dluh na službě 6000 Kč, který plánuju uhradit obratem. Nicméně k tomuto dluhu si inkasni společnost napocitaks +50% (zatím mi poslali E-mail a dopis) - to je jako v pořádku?
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží co stojí ve smlouvě.

hodnocení

0x

Napsali vám, na jakém základě si účtují tu částku?

terezaxy
hodnocení

Nn, více info nemám.
Je to 3. strana - inkasni společnost... poslali těch 6000 Kč (ty Ok, jsem si vědoma chyby) + dokonce o něco více než 50%...
Nikdy jsem vymáhání nezažila, takze na toto fakt ziram...
Odměna pro inkasní společnost

Pokud máte prodlevu poměrně krátkou, je to divné. Nepřišlo vám předtím nějaké tytyty? Co to je za společnost? To platíte za byt?

hodnocení

0x

Podle Etického kodexu AIA aiacz.cz/...

2. Z pohledu Etického kodexu je nepřípustné:

15) fakturovat věřiteli náklady nebo odměnu inkasní agentury pokud na takovou možnost nebyl předem zřetelně upozorněn a částku nelze jednoznačně vypočíst ze smlouvy

Nevíme, jak je to s upozorněním a smlouvou, ale můžete se na Asociaci inkasních agentur - aiacz.cz/... obrátit s dotazem, zda je toto jednání v pořáku.

terezaxy
hodnocení

Nn, tytyty od této společnosti nedorazilo. Od původní ano, ale byla jsem v nemocnici. Po návratu jsem jsem kontaktovala a už prý bylo předáno te inkasni. Ta poslala tuto fakturu. Těch 6000 je Ok, ale ty náklady řízení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]