Vinou nemoci mám dluh na službě 6000 Kč, který plánuju uhradit obratem. Nicméně k tomuto dluhu si inkasni společnost napocitaks +50% (zatím mi poslali E-mail a dopis) - to je jako v pořádku? Děkuji.
Nn, více info nemám. Je to 3. strana - inkasni společnost... poslali těch 6000 Kč (ty Ok, jsem si vědoma chyby) + dokonce o něco více než 50%... Nikdy jsem vymáhání nezažila, takze na toto fakt ziram...
15) fakturovat věřiteli náklady nebo odměnu inkasní agentury pokud na takovou možnost nebyl předem zřetelně upozorněn a částku nelze jednoznačně vypočíst ze smlouvy
Nevíme, jak je to s upozorněním a smlouvou, ale můžete se na Asociaci inkasních agentur - aiacz.cz/... obrátit s dotazem, zda je toto jednání v pořáku.
Nn, tytyty od této společnosti nedorazilo. Od původní ano, ale byla jsem v nemocnici. Po návratu jsem jsem kontaktovala a už prý bylo předáno te inkasni. Ta poslala tuto fakturu. Těch 6000 je Ok, ale ty náklady řízení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.