Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální fobie, jak dál?

Od: dark* odpovědí: 9 změna:
Zdravím je mi 17 let a chodím na střední do prvňáku. Teď už 3 týdny jsem doma a k tomu mám celkově 100+ zameškaných hodin i na základce jsem chodil málo. Vždy jsem se tam bál jít. Trpím sociální fóbii a k tomu jsem introvert. Teď se mi všechno zhoršilo mám šílené deprese. Rodiče neví že trpím sociální fóbii. Vždy jsem docházku zakryl nevolností a pak už věděli že simuluju ale nezajímalo je nikdy proč. Taky mi to ani na základce nešlo se známkama v 9. Jsem jen tak tak prošel a dostat se do druháku je pro mě nemožné. Mám teď blok někam jít prostě se bojím lidí. Do školy je zbytečné chodit. Stejně vím že to tam nedám. Takže kdybych skončil školu musel bych na pracák ale já bych nezvládl práci. Potřeboval bych práci při které se nemusím bavit nebo stýkat s lidmi. Nevidím ani žádnou budoucnost, nic mě nenaplňuje ani nebaví nic neumím a s nikým se nebavím. Nevím co dělat nedokážu mezi lidi a rodiče mě vychodí jestli nebudu chodit buď do školy nebo do práce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Rodičům se svěřte, protože máte problém, který se týká i jich. Snad jsou rozumní a pochopí, že nejste flákač, ale máte problém zdravotní. Nebudete na to sám. A další krok - musíte začít svůj problém řešit s odborníkem. Psycholog Vás vyslechne, bude Vám nápomocný, mohou Vám pomoci terapie atd. Ale ani psychiatra se bát nemusíte. Ten Vám může napsat potřebné léčivo, ale musí posoudit on, zda se u Vás jedná o deprese a fobii. Ale musíte sám chtít svůj problém řešit. Nechodit do školy, s nikým se nestýkat, s nikým nemluvit, nic nedělat...To není žádné řešení.

mojejmeno
hodnocení

2x
Mě by za tohle matka dala pár facek a hned mě sociální fobii vyléčila. Když nepomohlo rukou tak prutem. A nějaká nevolnost nebyla omluva pro to abych nešla do školy. Prostě seš trošku rozmazlenej, ale to ve fabrice přejde, budeš mezi lidma a pak zjistíš že to není tak hrozný, musíš si jen zvyknout a taky tam budou lidi co jsou na tomhle podobně, taky samý sociální fobie..

iz*
hodnocení

1x

Tu sociální fóbii diagnostikoval kdo? Proč k němu nechodíte? Budete muset napřed řešit ji, až potom školu a práci.

A rodičům byste se svěřit měl.

liska5
hodnocení

1x

Zajdi svému obvodnímu lékaři a všechno mu řekni, protože potřebuješ poslat k odbornému lékaři na psychiatrii. Nemá smysl to odkládat. Deprese by se prohlubovaly, bylo by to pro Tebe na zbláznění a přitom už Ti mohou pomáhat léky. Rodiče by to měli určitě vědět.

Nemusí pro doporučení, k psychiatrovi se lze objednat bez doporučení

hodnocení

1x

Moje známá má syna, který má stejné problémy. Chodil za školu, mezi lidmi panická úzkost, stav docela hrozný. Taky se s tím chvíli hmoždili sami, ale nevedlo to nikam, kluk nakonec nedokázal ani ráno vstát z postele,tak šli na psychiatrii. Lékařka ho vyšetřila a předepsala mu prášky na dodávku serotoninu do těla, která v těchto situacívh chybí. Je to hormon, když ho tělo má málo, nastávaní tyto stavy. Kluk užívá už asi 3 roky tyto léky a je celkem v pohodě. Úplně se po té léčbe vyloupl , jako by ho někdo vyměnil. Ne, že by musel mezi davy lidí, to ne, ale zvládá práci, vyřídí si, co je nutné , dojede si MHD, prostě je schopný žít běžný život a na psychiatrii dochází jednou za 1/4 roku na kontrolu a pro recept. Názory, že to spraví pár facek může říci jen úplný nevědomec, vyjádřím -li se slušně. Rodiče toho kluka taky nejprve na to šli kázeňsky a jak říkám, nakonec se kluk úplně zhroutil a nedokázal ani vylézt z postele. Nebojte se odborné pomoci, dnes to není žádná ostuda a . nakonec o tom nikdo jiný než rodina a vy nemusí vědět.

hodnocení

0x

@dark - Rodiče neví že trpím sociální fóbii.

No tak jim to asi budete muset povědět - pokud jste si ji tedy nediagnostikoval sám. Pořád ještě mají za vás odpovědnost, tedy by se k tomu měli nějak postavit.

hodnocení

0x

Pěkný den. Jak víte,že je to deprese a fobie?Byl jste u lékaře?Předpokládám,že nikoli. Přestaňte se sám diagnostikovat a běžte k lékaři. Ten Vás vyšetří a určí diagnózu nebo problém,kterým trpíte. A podle toho pak nastaví léčbu.

tentato
hodnocení

0x

Doporučuji jít ještě k dětskému lékaři, případně pokud je, tak k dorostovému.

Možná, že ani tohle nezvládnete, a jste schopen fungovat pouze po internetu?

Potom doporučuji napsat na linku bezpečí, kde pomáhají s problémy školního, rodinného, psychického, zdravotního rázu, či s chováním. linkabezpeci.cz/...

Jistě tam pomohou. Možná, že je možnost pomoci i bez informování rodičů, ale protože jsou rodiče za Vás odpovědní a měli by znát Váš zdravotní stav, tak se tomu nevyhnete.

Je to nemoc jako každá jiná. Nejste v tom sám. Ale musí být k Vám individuální přístup. Sám to povětšinou nezvládnete, pomůže Vám informovanost, podrobné vyšetření, léky, tréninkové situace, přibývající roky, kdy se časem tyto příznaky lepší, kolektiv stejně postižených lidí a komunikace s nimi, sport, koníčky /malování, keramika, práce na zahradě/.

Přeji odvahu a mít se rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]