Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc,Jmenuji se Zdenek je mi 22let,Chodím z holkou už 5 let,ale její otec mě nesnáší.Její rodiče nežijou spolu jsou rozvedeni,moje přítelkyně žije s matkou.Teťka se mi ale stala hrozná věc,její otec mi začal vyhrožovat po smskách a to dost razantně,mám stoho strach.Protože její otec má známé skoro všude ať u policie tak u vymahačů dluhů.Chci se zeptat jestli mě a mojí přítelkyni nějak ochrání zákon nebo policie?Mám to příklad sms správy co dostávám. Píše se tam že se nemám k přitelkyni přibližovat,jinak jak to zjistí že mi zláme nohy a dostane mě na vozík a že jsi najde i zbytek mé rodiny a tu zlikviduje,to to píšu ještě slušně.Nechci čekat až mi ublíži a já budu ležet někde na jipce tak už mi ani policie nepomůže.Prosím o pomoc.
Dobrý den,
důležité je si sms zprávy uchovat v telefonu, abyste mohl prokázat od koho a jakým způsobem je Vám vyhrožováno. Oznámení na policii Vám skutečně doporučuji, mohlo by jít o naplnění skutkové podstaty trestného činu vydírání dle Trestního zákona §175 odst.1: "Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitým trestem."
No, z vlastní zkušenosti vím, že ta policie nemusí pomoci. Zvlášť jestli tam má "pantáta" známé. Já vím, můžeš pak na ně podat stížnost atd... Bude Tě to stát moc a moc sil. Zkus zjistit, proč Tě tak nenávidí. Zkus se s ním setkat a promluvit si s ním. Někdy je dobré si ze svého nepřítele udělat "přítele!. I když to nebude přítel, za kterého bys bojoval. Ale budeš vědět, že Ti nebude škodit. Ne vždy se to povede. Taky je možné, že Ti jen planě vyhrožuje. Jak jsi na tom s maminkou přítelkyně? Ví o tom? Třeba i ona Ti může poradit.
p.S.: mě bývalý manžel sliboval, že mě zastřelí. Bydlela jsem u lesa a dozvěděla se, že on tam na kraji tráví celé dny a noci. Dnes už beru s humorem situaci, kdy jsem byla na zahradě a bývalý mi zavolal, že mě má právě na mušce. Já sebou práskla mezi rybízi a maskovala se v kopřivách... A nato zavolal, že si počká, až tam bude i dcera, aby to viděla... I když jsem tohle všechno měla nahraný, k tomu výhrunžý SMS, tak s tím policie nic neuděla. Prý až se něco stane, tak to budou řešit...
Ale můj vzkaz neber tak, že jsi v bezvýchodný situaci. To ani náhodou. Prostě hledej všechny možný cesty, jak z toho. A hlavně si s tím nenech zkazit život. Škoda každého hezkého dne. Drž se!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.