Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvykla jsem si pít celý den černý čaj. Voda mi nechutná, šťáva nevyhovuje. Chci se jen ujistit, že pití černého čaje, asi 2L za den ničemu neškodí.
Děkuji
Zdravím. Je fakt, že všeho moc škodí, tudíž i černého čaje. Obecně platí, že pravidelné pití většího množství černého čaje zatěžuje ledviny a za delší dobu je poškozuje. Obsahuje kofein - ten zvyšuje krevní tlak, což je neprospívá srdci. Je močopudný - odvádí z těla vodu a v neposlední řadě obarvuje zubní sklovinu a staví (tuhá stolice). Nezůstávejte jen u pití černého čaje. V nemocnicích je černý čaj zakázán, mají tam ovocné. Ida
Ještě doplním. Starám se o dědečka (90 letého) a jeho kardioložka mi při každé prohlídce klade na srdce, abych mu nikdy nedávala k pití černý čaj; že celá tato generace žila na černém čaji a na stará kolena celé této generaci kolabují ledviny. Ida
Proč pít černý čaj?
Proto : rehabilitace.info/...
Ovšem,dle mého soudu je dva litry dost.Nesmíte zapomenout,že obsahuje mj.také kofein.
Mám ho také moc ráda,ale střídám jej se zeleným.
Asi před 10 lety bych Vám řekla, že to vůbec nevadí. Taky jsme doma pořád pili černý čaj, byl vždy na stole v konvici (ovšem s citronem, který snad prý odbourává thein).
Mezi tím jsem ale pobývala v rodině Peruánců, pro které je černý čaj jako kafe. Na stejné úrovni. Mají ho rádi, pijí ho (stejně jako kafe!) večer a je to pro ně prostě pochutina, ne nápoj k zahnání žízně, není součástí pitného režimu. Když jsem jim řekla, že slabý černý čaj s citronem se u nás podává malým dětem, tak na mě pěkně koukali. Takový ten kulturní šok, kdy si uvědomíte, že všechno, co je u Vás v zemi OK a celý Váš život bylo, může být jinde fakt divné, a tak trošku si říkáte, jestli na tom něco není. Taky jsem si zažila závislost na něm a stihla jsem si potvrdit, že přispívá k zácpě. Dneska si neumím bez silného hraběte Šedého představit ráno, ale tím moje popíjení černého čaje končí.
Zkuste čaj vysadit a zjistíte, jestli není tělo závislé.
Tak ono jde také o to jak silný je ten čaj . My vždy uvaříme přes litr vody a v tom dáme jeden pytlík (1,5g), ani cukr či med jsme nedávaly . Nikdy jsem nepocitoval nějaké závratné učinky teinu nebo močopudnosti či zácpy. Pokud by jste ale pila čaj silnější jak je doporučován cca na 2dc 1 pytlík , tak vypít takto dva litry asi nebude rozumné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.