Nejste přihlášen/a.
před dvěma lety jsem "kamarádovi" půjčil přes 300tisíc. Mám tuhle částku zdokumentovanou na smlouvě s notářským razítkem. Dotyčný se postupem času odhlásil z trvalého bydliště, přestěhoval se do jiného kraje a dělá , že začal nový život a čeká dítě, tak všechny peníze bude potřebovat pro sebe.Potřebuji poradit jak efektivně vymoci tuhle pohledávku aniž bych platil vysoké poplatky předem.Díky splátkám u bank které kvůli téhle pohledávce mám mi skoro žádné peníze z výplaty nezůstávají.A pokud možno jak tento dluh vymoci co nejefektivněji a nejrychleji. Děkuji za radu.
Najít si advokáta, nechť za Vás podá na soud žádost o vydání platebního rozkazu. Po pravomocném a vykonatelném rozhodnutí s tímto ihned jít za soudním exekutorem. Ten Vám poradí, co a jak dále.
Rádobyvtipné odpovědi typá někomu domlouvat atd. patří do pohádek.
Zabýval jsem se mimosoudním a nyní soudním vymáháním pohledávek a dobře vím, že dokud na něj nepřijde soudní exekutor, tak se Vám bude smát do očí a ve svém novém působišti bude hrát na machra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.