Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymoci dluh?

Od: daryus odpovědí: 5 změna:

před dvěma lety jsem "kamarádovi" půjčil přes 300tisíc. Mám tuhle částku zdokumentovanou na smlouvě s notářským razítkem. Dotyčný se postupem času odhlásil z trvalého bydliště, přestěhoval se do jiného kraje a dělá , že začal nový život a čeká dítě, tak všechny peníze bude potřebovat pro sebe.Potřebuji poradit jak efektivně vymoci tuhle pohledávku aniž bych platil vysoké poplatky předem.Díky splátkám u bank které kvůli téhle pohledávce mám mi skoro žádné peníze z výplaty nezůstávají.A pokud možno jak tento dluh vymoci co nejefektivněji a nejrychleji. Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

jediná účinná možnost : sežeňte si dva, tři kamarády, vyhledejte ho a chyťte ho - a důrazně mu domluvte. Pokud se budete obracet na různé agentury, tak ty chtěj sakra hodně procent!

jirbar*
hodnocení

0x

Hlavně si dej bacha na promlčecí lhůtu. Jinak se Ti vysměje, ikdyž ho dáš k soudu. Promlčecí doba je 3 roky a běží ode dne který je ve smlouvě uveden jako den splatnosti. Pokud takový den ve smlouvě uveden není, tak dnem splatnosti je druhý den po podpisu smlouvy.

repak*
hodnocení

0x

Právník, žaloba u soudu, Neotálet, Už to není kamarád. Náklady na právníka zaplatí po rozsudku taky on.

Tedy měl by platit. Měl by platit i dluh.

arecibo*
hodnocení

0x

Najít si advokáta, nechť za Vás podá na soud žádost o vydání platebního rozkazu. Po pravomocném a vykonatelném rozhodnutí s tímto ihned jít za soudním exekutorem. Ten Vám poradí, co a jak dále.

Rádobyvtipné odpovědi typá někomu domlouvat atd. patří do pohádek.

Zabýval jsem se mimosoudním a nyní soudním vymáháním pohledávek a dobře vím, že dokud na něj nepřijde soudní exekutor, tak se Vám bude smát do očí a ve svém novém působišti bude hrát na machra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]