Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hradím odtah auta já nebo firma?

Od: ecstasy odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Měl bych dotaz. Pracuji v jedné nejmenované firmě jako řidič. Předevčírem jsem zajel měl zaject na místo, které jsem měl určené jako svoz. Bohužel, když jsem chtěl odject z tohoto místa, tak kola prokluzovaly a auto se sunulo bokem dolů a zapadl jsem ve sněhu. Já vím, měl jsem místo vyfotit nebo nahlásit jako nesjízdné a nezajíždět. Zavolal jsem na firmu a poslali člověka s pískem a solí, ale bohužel marně. Tudiž jsem zavolal na číslo na zelené kartě pojištovnu uniqa. Paní mi zdělila, že bohužel pro mě nemůže nikoho poslat, protože to prý neni na sjízdné komunikaci. A sdělila mi, že mě může odtahnout jen odtahová služba nebo hasiči. Tak jsem opět zavolal na firmu a sdělil to člověku zodpovědnému skrze vozy. Ten mi řekl ať zavolám teda odtahovou službu. Zavolal jsem a pán mi sdělil, že výjezd je 7000 a že nemůže jentak přiject bez objednávky. Že potřebuje objednávku. Tak jsem to opět sdělil člověku na firmě a ten mi odpověděl, že se snimi domluví. Zachvíli volal pán z odtahovky, že přijede se napřed podívat osobním autem a pak vymyslíme jak auto vytáhnout. Mezi tím kolemjdoucí nabídli pomoct a podařilo se mi vyject. Tak jsem volal naposled na firmu a sdělil to a dostal jsem odpověd: ,,Hm dobře, tak jen výjezd 7000..." pak jsem volal pánovi, že jsem se nakonec z toho dostal za pomocí ochotných lidí. Přijel jsem na firmu a bylo mi sděleno, že udělají kalkulaci a budu to muset uhradit. Je to normální? Nebo ze mě chtěj dostat peníze?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To je celkem klasika. Firmy chtějí, abys jezdil po čertech ďáblech ideálně na staré plečce s ojetými pneu. Když svoz neuděláš skrz nesjízdnou cestu, budeš u nich za blbce. Když uvízneš, tak taky. O peníze bych se teda hádal, gor když někdo možná ještě ani nevyjel na obhlídku osobákem! Pokud by trvali na plné částce, změnil bych rozhodně zaměstnavatele. Lidi chybí všude...
ecstasy
hodnocení

Ano přesně :) akorát, že to auto není zas tak staré...ale vzadu to má celoroční a vpředu ani nevim co to je ani vzorek to skoro nemá...teď nedávno mě taky dostali. Příjdu do kanceláře garáž mistra on mi ukáže fotky auta a ukázal mi, že prej pravý dveře jsou odřený...tak řikam a neni to náhodou jen špinavý? Nene je to odřený co mi k tomu řeknete? :) jdu ven vemu hadr utřu dveře a ejhle, kde je to odřený? :D a to mi pan garážmistr ještě řekl to nemůžu dát ani na pojištovnu, tak uděláme kalkulaci

Nesmíte si nechat všechno líbit, pokud to je tak, jak píšete.

Co je to proboha za firmu? Tam bych nebyl ani za nic. Jako vykutálenců je spousta, ale dají se najít i solidní zaměstnavatelé. Najdi si něco lepšího. Ten případ s odřeninou mluví za vše. Oni se snad úplně třesou, abys za něco musel platit...

hodnocení

0x

Pokud jste zaměstnavateli způsobil škodu, bude velmi pravděpodobně postupovat podle zákoníku práce

§ 250

(1) Zaměstnanec je povinen nahradit zaměstnavateli škodu, kterou mu způsobil zaviněným porušením povinností při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním.

(2) Byla-li škoda způsobena také porušením povinností ze strany zaměstnavatele, povinnost zaměstnance nahradit škodu se poměrně omezí.

(3) Zaměstnavatel je povinen prokázat zavinění zaměstnance, s výjimkou případů uvedených v § 252 a 255.

Podle vašeho vyjádření "měl jsem místo vyfotit nebo nahlásit jako nesjízdné a nezajíždět" soudím, že (alespoň částečné) zavinění tam bude, takže

§ 257

(1) Zaměstnanec, který má povinnost nahradit škodu podle § 250, je povinen nahradit zaměstnavateli skutečnou škodu, a to v penězích, jestliže neodčiní škodu uvedením v předešlý stav.

(2) Výše požadované náhrady škody způsobené z nedbalosti nesmí přesáhnout u jednotlivého zaměstnance částku rovnající se čtyřapůlnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku před porušením povinnosti, kterým způsobil škodu. Toto omezení neplatí, byla-li škoda způsobena úmyslně, v opilosti, nebo po zneužití jiných návykových látek.

berger*
hodnocení

0x

Rozumím dobře,že pán z odtahovky za výjezd osobákem na obhlídku,který ani nedojel,protože byl odvolán,fakturuje 7tkč? Asi změním obor podnikání...

ecstasy
hodnocení

Rozumíš správně...ale co já vim, třeba to stornovali a chtějí po mě peníze
berger*

Slušný oddíl. Zkus počkat,dle rady Milancukrar,a ve volných chvílích zjisti,co je to za odtahovku,kolik běžně účtuje. Mi se to prostě zdá moc...

hodnocení

0x

Počkejte, až Vás firma osloví a pak reagujete.

Z jednostraného stanoviska nejde dělat závěry.

hodnocení

0x

Pokud to bude firma vymáhat, předejte to své pojišťovně. Máte přece "blbostku", ne?

Tak s tím to asi neklapne. Nemá v ruce nic o události.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]