Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skupina - psychoterapie

Od: nikc® odpovědí: 28 změna:
Dobry den. Prosím, potřebuji poradit. Chodím na psychoterapeutickou skupinu a chodím z ní rozladěná. Včera jsem brečela. Připadá mi, že ta psycholožka, co to vede, ostatním nadržuje a mě dává najevo, že mě nemusí. Skáče mi do řeči, schválně odvádí pozornost na někoho jiného. Na konci se na každého zvlášť hezky podívala, ale na mě ne a s takovou výčitkou v očích. Jako kdybych něco provedla. Člověk tam pak chodí s nechutí. Nebylo to poprvé, co jsem měla ten pocit. Jinak ostatní celkem v pohodě. Má být nestranná, ne? Tak přemýšlím, že tam přestanu chodit. Ale když budu chodit jinam, je to dražší a mám strach, že to bude něco podobného nebo tam bude zas něco jiného. Děkuji.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dobrý den. Nick, zkuste vydržet. Bylo by pro Vás asi více stresující zvykat si na jinou skupinu lidí. Myslím, že jste asi jen více přecitlivělá.

hodnocení

Já tam taky 2x nebyla. Tak si mě asi i odvykli.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, musíte si uvědomit, jestli to je jen Váš pocit nebo je to skutečnost. Myslím si, že ta psychoterapie by měla člověku pomáhat a nikoliv v něm vyvolávat další nejistoty či rozrušení. Já bych do prostředí, kde bych cítil možná až nepřátelství, nechodil. Ovšem, třeba se ten přístup psycholožky k Vám ještě zlepší nebo si to prostě neberte tak osobně (ona je také jen člověk a není dokonalá, resp. má nárok na vyjádření svých pocitů). Jinak zvažte, jestli Vám ta psychoterapie pomáhá nebo nikoliv (tu paní řešit nemusíte - nejde o nějaké kamarádství či sympatie, ale ona je "jen" v práci). Zdravím!

andelka
Nejlepší je chodit individuálně na terapie ..osobní zkušenost..

hodnocení

2x
Pokud budete chodit jinam,je to stejné.
Zeptejte se sama sebe,zda je opravdu nutné,aby jste tam chodila.
Mě už by tam za takových okolností nikdo nedostal !
Mrkněte,velice inspirativní video !

youtu.be/...
doplněno 06.02.19 10:43: Zkuste začít doma meditovat,videí je na youtubku kvantum,cvičte jógu = pomáhá,choďte na nějaký kroužek = malování,keramika,hra na hudební nástroj,kurzy cizího jazyka,pletení,háčkování,atd.,atd.
---
Zkrátka a dobře,dělejte vše,co Vás bude bavit.
Co Vás bude duševně naplňovat.
Ona ta deprese,úzkost,či cosi jiného negativního ve Vás časem odejde.
Jenom chtít,zakousnout se do toho !
Uvidíte,že potom žádné terapie nebudete potřebovat :)
Hodně štěstí a neplačte.
Smějte se,život je krátký a krásný,pokud si ho utvoříme k obrazu svému :)
hodnocení

Děkuji wamp za povzbuzení.
Nemáte zač děkovat :)
A pokud Vás bude někdy hodně bolet dušička,písněte mi do vnitřní pošty.
Nějak se s tím popereme ;)
17.02.19 10:43
hodnocení

Dobře.

janm*
hodnocení

2x
Není dobré, brát tenhle život moc vážně, občas si člověk musí říct co jeden můj kolega v pràci tj. Na.rat a rozmazat, dobrá pomúcka jak si uchovat duš. zdraví,když vše selže...
janm*
P.S. A hlavně ostatní a sebe nebrat tak vážně, se mi zdá,že ty ps.ter. učí klienty tak že v nich podporují falešné ego, to pak ve výsledku může být pro ty lidi spíš problém než pomoc,holt západní přístup...
hodnocení

Janm, to je tvůj názor. Zajímavé je, že všude píšou, jak je to účinné. Ostatní, co tam se mnou chodí říkají, jak jim to pomáhá... A mají známé a kamarády. Těm se ale nedá říkat všechno. Oni i alkoholici a závisláci chodí na své psych. sk. A ne do hospody.
hodnocení

Buď rád, že psych. skupinu nepotřebuješ.
janm*
Nepsal jsem že to není účinné že je to nepotřebné spíš je otázka jakým způsobem o tom jsem psal, myslím ale že za určitou dobu co tam člověk chodí by se měl snažit stát se sám pro sebe jakoby psychologem aby si později našel něco co by mu pomáhalo uměl si do jisté míry pomocí sam...jak jsem psal jinde chození do hospody nemusí být o alkoholismu tak jako chození do nějaké církve nebo náb. skupiny nemusí být o fanatismu,jde o to postavit si ten život tak aby mi jisté věci pomáhaly i bez nebo jako ta psych.t. nebo pomáhali ještě k ní navíc .
Dřív měli lidi své šamany později nábož.vůdce a dnes mají psychology ,ale může pomoci i úprava života náhledu na něj
hodnocení

Taky je rozdíl žít někde na vesnici a nebo v Praze, kde je plno lidí. Čím více lidí, tím spíš člověk onemocní na nějakou duševní nemoc. Říkali to v rádiu i v TV. Nejvíc sebevrahů je ve velkoměstech. Kolik jich je třeba v Tokiu... Tam žije plno lidí.
janm*

Taky pravda, ale je tu jeste jedna možnost, proč si tedy nezařídíš bydlení někde na vesnici nebo úplně by stačilo v nějaké odlehlejší příměstské lokalitě, někteří to řeší tak že prostě bydlí celoročně třeba na chatce, pouze pošta jim chodí jinam (není-li číslo popisné) Mám jednu známou, ta se vykašlala na město měla byt a místo toho si pořídila chatku nedaleko za městem s menším pozemkem jako zahrádkou bydlí tam a je spokojená...já bych taky do města už nešel, ano příměstská oblast např. zahrádkářská kolonie OK ale přímo město už ne

janm*

A známý ten zase bydlí na úplně odlehlé malé vesnici, tam je doslova "Božský klid" nádhera, akorát tam zas člověk musí mít auto aby si mohl kdykoli potřebuje zajet do města...Ale jinak tam by se mi líbilo žít tam je úplný klid malá hospůdka kam chodí pár místních sledovat společně sport. utkání vypít pivo pojíst když nechtějí být doma sami...

hodnocení

Já si myslím, že bydlení v nějaké "díře" mi nepomůže. Tam žila moje máma, teta i prarodiče a moc jim to "nepomohlo".

Žije-li někdo celý život ve městě/na vsi, může přestěhování jinam naopak působit kontraproduktivně - a to i v případě, že se stěhuje dobrovolně.

janm*

No tak ono to chce pokud se sebou člověk chce opravdu něco dělat být k sobě pravdivý a kritický tj. přiznat si napřed všechno co člověku vadí všechny komplexy nenávisti závisti všechnu špínu co v sobě má si vnitřně přiznat, pak si položit otázku "proč" to tak mám co to způsobuje a až zjistím jaký pohled toto způsobuje proč se třeba s někým srovnávám apod. tak pak se snažit tento pohled "narušit" "rozbourat" a nahradit novým přístupem = toto je dle mně alfa omega všeho a představuje to ovšem nesmírný vnitřní boj, velmi dlouhý boj především sám se sebou ale jedině dle mně je toto cesta jak dojít jednou k "uzdravení" anebo pokud to nejde tak aspoň k výraznému zlepšení stavu...je to jak by se v islámu řeklo "vnitřní džihád" = ten největší a nejdůležitější boj se sebou samým s cílem zničit všechny špatné vnitřní struktury které nám brání abychom byli plně "zdraví", kdo toto nepraktikuje tak se uchyluje k tomu "malému" vnějšímu džihádu protože prostě je jednodušší kopat dokola a likvidovat vše kolem než jít sám proti svým špatným věcem ale tohle není řešení to je jen chabá a brutální náhražka a však každý se může podívat jak to pak i mezi muslimy (od nichž jsem si to názvosloví vypůjčil ) vypadá, místo aby bojovali sami se sebou s vlastním zlem tak bojují s celým světem sobě tím nepomohou a ostatní zahubí a zraní...Jsem přesvědčen o tom, že kdo porazí nebo spíš transformuje vlastní ego pak zvítězí nad většinou psychických potíží (pokud pochopitelně nejsou dány fyzicky fyziologicky na základě patol. stavu organismu jako např. nemoc, úraz, gen. vada apod.) ovšem je to velmi těžká cesta tvrdá práce na sobě což každý nedá, ale je třeba aby to každý na sobě vykonal sám psycholog ani žádný psychoterapeut psychiatr to za člověka udělat nemůže on může jen pomoci ale pokud pak člověk nepracuje sám...

ponk
hodnocení

2x

Je třeba to rozebrat, jestli to docházení tam vám více bere než dává. Když tam zůstanete, budete stejně chodit domů rozladěná, když půjdete jinam, můžete si polepšit, ale také ne. To nikdo dopředu neví, jak se tam budete cítit, tak vám to ani nemůže doporučit. Zkuste třeba ještě jednou, dvakrát jít do původní skupiny a když to nepůjde, nebudete se tam cítit dobře, tak tam už nechoďte.

hodnocení

Byla jsem a bylo to lepší. Ty lidi, co tam chodí, mi přirostli k srdci. Máme podobné problémy. Snaží se mi poradit a já jim. Je to oboustranný. I se tam zasměju, vykecam. Člověk musí vytrvat a překonat se.
ponk

Tak to moc dobře. Člověk se musí stále o sebe starat, najít si někde pomoc a vám se to podařilo. Tak snad to tam bude už lepší, máte tam kamarády a to je hodně. :)

hodnocení

Zdravím. Měla jsem s jednou kolegyní konflikt minule. Řekli mi i ostatní dneska, že nemluvím k věci, ale o něčem jiném. Jsem z toho nešťastná. Asi to pro mě není. Připadám si blbě. Nevím, jestli tam jít. Už se mi tam nechce.

m123*
hodnocení

2x

Proč se ji nezeptáte co proti vám má? Není to tím, že jste tam 2x, jak píšete, nebyla?

hodnocení

Já byla nemocná a omlouvala se. Proto jsem tam nebyla. Když já neměla odvahu před ostatními to říkat.
hodnocení

To bych musela říct jen jí, ne? Na konci to nešlo. To tam byli ostatní. Před začátkem mě to nenapadlo. Ale bylo to určitě lepší než minule. Reagovala na mě víc. Možná jí vadí, že skáču do řeči, mě napadlo.

Bingó *hej*
Do řeči se neskáče,takže,pssssst...

hodnocení

No neskáče. Já to dělala zřejmě z nervozity. Už si budu dávat pozor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]