Nejste přihlášen/a.
Ohledně vyplňování daňového přiznání mi dost pomohla odpověď uživatele s přezdívkou miljan.
Ale mám ještě jeden malý dotaz.
Na formuláři Přiznání k dani z příjmů fyzických osob, konkrétně Příloha č. 2 je tabulka "2. Výpočet dílčího základu daně z ostatních příjmů (§ 10 zákona).
Jak už jsem psala v předchozím dotazu, byla mi darována nemovitost, kterou jsem pak prodala. Tudíž do kolonky Druh příjmu napíši "Prodej nemovitosti", do kolonky "Příjmy" napíši prodejní cenu, ale nevím, co mám napsat do kolonky "Výdaje", když se jednalo o dar a já jsem na pořízení nemovitosti žádné výdaje neměla. Mám tam tedy napsat odhadní cenu (jak jsem si původně myslela), nebo částku, kterou jsem vynaložila za zaplacení daně z nemovitosti? A promítne se tam i cena za služby odhadce?
Děkuji moc za rady.
Odhadní cena je i podle mne podle zákona o daních z příjmů výdajem. To ostatní?
Myslím, že i Vám už jsem to napsal: sestavení daňového přiznání účetním, který je i pojištěn proti škodám, které vy Vám svou chybou způsobil, může ušetřit víc než jsou eventuelní pokuty a penále nebo zbytečně zaplacená daň. Mohl bych vyprávět, dělám si DP sám od roku 1990, vloni jsem předal účetní a dozvěděl se, že párkrát jsem přeplatil pojištění o slušnou sumu. Zpátky ji už nedostanu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.