Nejste přihlášen/a.
Našel by se tu někdo kdo by poradil?Sháním knihu která by se věnovala šerosvitu či temnosvitu v malbě.Myslím něco o technice apod.Děkuji za radu
V češtině toho moc k tématu nevyšlo. Nejdostupnější je asi Parramón, José María: Světlo a stín. Knihu jsem měla v ruce, je to prostě o stínovaní, barvě stínů-o šerosvitu tam zmínka je. Je to spíše knížka pro začátečníky. Pak jsem se radila s katalogem Národní knihovn ČR a tam mi přišla dobrá kniha Baxandall, Michael: Stíny a světlo: umění a vizuální zkušenost. Nejlepší volba mi připadá kniha Gurney,James: Color and light. Je to teda v angličtině, ale kniha je dostupná na: enbook.cz/... Taky kreslím a jak tak občas pročítám zahraniční fóra o výtvarnu, tak knihu hodně doporučujou coby základ pro realistické (a fotorealistické) výtvarníky. Prvně dvě jmenované knihy lze sehnat jen v knihovnách, pokud jsi v nějaké knihovně registrovaný, tak ti to objednají Meziknihovní výpůjční službou. Ta anglická kniha je pouze v jedné knihovně u nás (knihovna Technické univerzity Zlín), kde by se dala objednat taky.
Zdravím. Daniela
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.