Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na poště mi předali jiný balík

Od: jon odpovědí: 11 změna:
Dnes jsem byl na poště s papírkem o vyzvednutí doporučeného psaní a paní mi místo toho vydala balíček s dobírkou, který jsem měl objednaný, ale pak jsem se rozhodl, že ho nechci a nechám ho poslat zpátky. Teď nevím jak si počít dál, jelikož už jsem ho rozbalil, tak nevím jestli se to dá pořád vrátit.
Pokud by odškodné hradila pošta, tak je mi to fuk, ale trápilo by mě pokud by to musela paní platit ze svého.
Jak mám postupovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

2x

Zboží koupené přes internet můžete do 14 dnů vrátit. Náklady platíte vy.

jj, přesně tak! Zabalit a poslat zpět!

jon
hodnocení

Proč bych měl náklady platit já když mi poštačka dala balík, který jsem neměl ani v plánu koupit? To si to můžu rovnou nechat, než abych platil ze svého za její chybu, když mi to dala zadarmo.
pepe8

No, já mám pocit, že jste to oba nepochopili, protože tady asi došlo k záměně a pán má zadarmo balík na dobírku, ale nemá dopis. Čili nemůže vracet balík, za který nezaplatil a asi správně tuší, že na poště bude vyšetřování a někdo bude mít problém.

05.02.19 23:18

jj

pepe8
hodnocení

2x

Asi bude záležet převzetí čeho jste podepsal, jestli převzetí dopisu nebo balíku. Řekl bych, že jestli jste podepsal převzetí balíku, když jste si šel pro dopis a paní vám omylem vydala balík, který měl být na dobírku, ale vy jste za něj nic neplatil, tak to dostane pochopitelně k úhradě ta paní, která Vám takto balík bez zaplacení vydala. Asi poznáte rozdíl mezi dopisem a balíkem, takže Vám to muselo být jasné okamžitě. Pokud jste podepsal převzetí dopisu a byl Vám vydán balík, tak pošta patrně stále vede balík jako nedoručený a až uplyne doba a nebude mít prodávajícímu co vrátit, tak by to měla platit pošta jako ztracený balík. Trochu prekérní situace je ovšem s tím dopisem, protože pokud jste podepsal převzetí dopisu (přestože máte balík), tak má pošta dopis za doručený. Zkontrolujte v trasování zásilek podle podacích čísel, co jste vlastně podepsal a co pošta považuje za doručené. Každopádně nejpozději až se ozve odesílatel balíku s dobírkou, a bude chtít peníze, tak si prověří vaše zásilky a asi na to přijdou, že došlo k nějakému omylu při předání zásilky.

jon
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

jste ho přebral, je to vaše, vrátit ho můžete, ale pouze na vaše náklady, stačí!?

jurajjuraj*
hodnocení

0x

jestli uz jste ho prebral tak to vratit nejde,jedine odstoupit ve 14 denni lhute, pokud to teda neni nejake starsi zbozi nekde z inzerce kde vracet nejde nic, pokud se na tom nedomluvite s prodavajicim

akorat nechapu jak muze nekdo prijit na postu vyzvednout doporucene psani a odejit s balikem na dobirku ktery vlastne ani nechce, jste nesvepravny nebo co?

posta urcite odskodne hradit nebude

hodnocení

0x

@jon - paní mi místo toho vydala balíček s dobírkou, který jsem měl objednaný
Paní vám ho vydala bez toho, abyste zaplatil? To se mi nějak nezdá, pošta má poměrně přesné postupy, jak při výdeji postupovat a "zadarmo" byste zásilku dost pravěpodobně nedostal.

Jestli to byla objednávka z e-shopu, máte čtrnáctidenní lhůtu na vrácení zboží.

hodnocení

0x

Jste pěkně mazaný ! Něco si objednáte, paní zaplatí poštovné i poplatek za dobírku, vy se rozhodnete, že ho nechcete, stejně ho na poště převezmete a rozbalíte a pak přemýšlíte, jak ho zadarmo vrátit. A to ho ještě nezaplatíte ! Nezdá se vám to divné? To poštovné paní už nikdo nezaplatí ! Seriózní by bylo, kdybyste paní poslal peníze a balíček si nechal a na poště se domluvil ohledně dopisu. Vždyť chybu může udělat každý .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]