Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, zajímají mě vaše zkušenosti s dědickým řízením. Jedná se o 2 nemovitosti, 2 auta a peníze na účtě. Nebudu tu řešit neshody v rodině, takže jen tak shruba. Vdova po dědovi nám měla dát zhruba po 2 měsících od úmrtí vědět odhat nemovitosti. Je to půl roku a nic se neděje. Prosím respektujte rodinné neshody a nepokládejte mi otázky nebo rady typu: zeptejte se jí. Stále jsme nebyli pozváni k notáři ani na první sezení co se shrnutí majetku a práva týče. Od úmrtí uběhlo více než 8 měsíců a my stále nic nevíme. Při předešlém řešení majetku ( dědictví ) kdy se jednalo pouze o peníze na účtě bylo dědictví se vším všudy hotovo do půli roku.
jj, notář musí všechny možné dědice nejdříve najít. A to je někdy problém.
No ale v každém případě se můžete podívat na katastr, jak si nemovitosti stojí. Měla by na nich být plomba, poznámka o zákazu zcizení a jako vlastník (či spoluvlastník) by stále měl být uvedený váš děda.
Je v katastru nemovitostí váš děda uvedený jako vlastník? Ano/Ne?
To je mi jasný, nikdo po něm nechce, aby řešil spory. Je to jasné, dědí se podle zákona. Jde jen o to, aby se co nejdříve uzavřelo a my mohli v klidu dýchat a nebýt nerorizování za něco, na co máme podle zákona nárok.
@hala - na co máme podle zákona nárok
Technická poznámka - dokud nebude zahájeno dědické řízení, nemůžete si tím být jisti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.