Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem muž, ale cítím se být ženou

Od: sirkubik66* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, již od malička na sobě pozoruji rozdíly. Nejsem jako ostatní kluci. Snažím se být v mužském kolektivu, ale už od malička cítím, že je něco špatně. Hrával jsem si spíše s panenkami. Prostě cítím, že to ve mně nejsem pravé já. Nevím, co mám dělat. Bojím se o tom doma s někým promluvit. Mám z toho výčitky, jak bude reagovat okolí, když se někomu svěřím. Nevím s kým bych si o tom měl promluvit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

julie*
hodnocení

0x
No ono záleží kolik ti je. Teď se hodně mluví o změně pohlaví a tak. Člověk se hledá celý život a je to normální. Já chtěla být klukem snad od narození, měla jsem jen samé kamarády, žádné panenky, lezla po stromech, pořád rozbitá kolena. Do konce základky to stejný. Na střední se to trochu zlepšilo, ale chlapsky svět je mi do teď bližší. Jsem už dospělá, jsem matkou s své zájmy jsem přizpůsobila dle sebe, ne podle gender stereotypů. Ráda řídím auta, vyhledávání mužskou práci. A nejsem nešťastná. Ani jiná. Prostě je to tak. Spíš se zamysli nad výběrem koníčku a neboj se, že jsi jiný. Žádná tabulka na dle pohlaví zájmy neexistuje.
Nebere te prostě mačo svět. Mám plno takových kamarádů. Vaří, malují,cvičí jógu, mají rodiny a partnery. V dospělosti už to tak tragicky vidět nebudeš. Kdyby byla změna pohlaví dovolená před 30 lety tak bych do toho šla. Tenkrát jsem to tak cítila, puberta s vnímánim světa dost mává. Dnes jsem si jistá, že bych toho litovala.
sirkubik66*
hodnocení

Je mi něco málo přes dvacet let. Mám v sobě pořád neutichající pocit, že to prostě není ono, že jsem jiný než ostatní muži. Nikdo zatím o tom neví. Hrozně se bojím, když se to někdo z rodiny dozví. Nevím, co mám dělat. Psychicky jsem na tom teď hrozně špatně.

julie*
Zkus najít psychiatra, ten ti poradí. Ale myslím, že se trápíš zbytečně.
Pokud psychiatr nepřichází v úvahu( což by měl, stejně to přes něj musí jít) najdi na Instagramu někoho, kdo transformaci prodělal a polož pár otazek, určitě ti pomůže nasměrovat.
A rodina to určitě zvládne neboj.
Cítíš se být holkou, nebo prostě ne úplně chlap? Líbí se ti ženy či muži?
sirkubik66*
hodnocení

Cítím se spíše být holkou.

julie*
Definuj více prosím.
sirkubik66*
hodnocení

Se bojím, že když se doma svěřím tak z toho bude zle a vyhodí mě z domu.

Snad Tě mají natolik rádi, že by to unesli. Jestli jsi transgender se pozná jen podle psychoterapie. Můžeš být jen transvestita nebo homosexiál. Jestli o tom nechceš říkat rodině, tak se nech odborně posoudit, budeš mít jasno a mohou Ti poradit, i jak to říct.

liska5
hodnocení

0x

Obrať se na odborníka na tuto problematiku: MUDr Hana Fifková / Praha/. Má ordinaci, poradnu, mail. adresu, kde se ptát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]