Nejste přihlášen/a.
Zaměstnavatel není oprávněn za Vás podat daňové přiznání (to byste musela sama), ale provede Vám roční zúčtování daně z příjmu. K tomu potřebuje od předchozích zaměstnavatelů potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně z příjmu (originály! → kopie si můžete udělat pro sebe).
ELDP nový zaměstnavatel k RZD nepotřebuje.
Původní zaměstnavatelé po skončení zaměstnání vyhotovili ELDP dvojmo. Jedno provedení si od Vás měli nechat podepsat a poslat je na OSSZ. Druhé vyhotovení je pro Vás.
milancukrar: Sdělit jsem chtěl přesně to, co jsem napsal. Odpověď jsem obodoval a v žertu (bylo snad jasné i ze smajlíka) jsem napsal, že je hnidopich (v reakci na "není oprávněn za Vás podat daňové přiznání ..." - každý pozná, o co tazatelce jde). Suchare. (Teď se zeptáš, co myslím tím sucharem? Tak na to už reagovat nebudu.)
Ne, Evidenční list vyhotovuje zaměstnavatel ve 3 exemplářích, 1 pro zaměstnance (můžete uschovat), 1 pro zaměstnavatele kvůli kontrole ze strany Okresní správy sociálního zabezpečení a 1 odešle na ČSSZ. Běžně se EL na ČSSZ odesílá už elektronicky, takže papírově existuje jen 2x. Ten EL, který máte v ruce vy, je pro váš přehled, co vám bývalý zaměstnavatel poslal tzv. "na důchod". Nového zaměstnavatele tyto údaje nezajímají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.