Nejste přihlášen/a.
Do očí bijící? Vy na první pohled rozeznáte národnost člověka? To jste skutečně machr...
A jinak je to možné... protože pro "normálního pražáka" je tahle doba přece někřesťansky brzo, vzhledem k tomu, že do práce chodí na osmou či devátou... takže takhle brzy ráno bude metro plné dělníků či profesí, které našinci nechtějí dělat a museli je zastoupit lidé z jiných zemí.
Dobrý den, patrně bude někde na trase ubytovna (ubytovny), která je v tuto dobu "vyplivne" do pracovního procesu. Skoro bych řekl, že později bude metro zase plné školní mládeže, která se takto přesouvá za vzděláním. Takže, neviděl bych to jako něco podezřelého. Zdravím!
Kdo dělá "dvanáctky", tak musí jezdit do práce brzo (a zřejmě i o víkendu, což Vy možná neznáte).
@filadephia - Kam jezdi takhle brzo a v takovem mnozstvi?
Do práce - neznáte?
Já mám zas na trase tři střední školy, takže odpoledne je v MHD 90 % jejich frekventantů - že by jich bylo plné město?
@ben - Na to, abych jezdila do práce spojem v 05.10 (někdy i ve volné dny) nemusím dělat dvanáctky.
Troufám si tvrdit, že ukrajince (rusy) poznám a pokud ne, tak je za ukrajince prostě neoznačním (a to je těch zbývajících 10%).
Je spousta profesí, kde češi už moc nepracují nebo jich zkrátka není dost. Ukrajinců je tu hodně a už to nejsou jen ti chudí. Na zahradě nám dělal jeden, který si tu koupil pěkný dům, pronajímá pokoje kolegům a každá práce mu už nevoní, ale bere si jen tu lepší. Může si vybírat, protože ani jich tu není dost. Buďte rád za Slovany, jsou horší možnosti.
Do školy jsem na vesnici jezdil první ranním 4.10... a ze školy někdy posledním nočním 23.10... a to byla střední.
Ještě nám prozraď, jak si Ukrajinec dělají nekvalifikovanou práci za výrazně podprůměrný plat může koupit "pěkný dům" a já ti pak prozradím něco z témat
Přesně takto pronikají do Evropy i Pákistánci, Arabové, Indové, Číňani a další odpad.
Má zkoušky? Měl IČO? Dělal na fakturu? Měla auta technickou? Kde vzal prvotní peníze na nákup bagru? Kdo mu dal úvěr?
Což mě vrací k bodům z mého předchozího příspěvku.
Je těžké konkurovat někomu, kdo neplatí daně (neplatil daně pro získání prvotního kapitálu), nedodržuje předpisy, půjčuje si peníze z nelegální činnosti a přiživuje se trestnou činností.
Mimochodem naprosto stejně (zemní práce + nelegální pronájmy krajanům) to dělají v jiných zemích Indové.
Jestli si někdo myslí, že by Čech nedělal bagráka nebo řidiče náklaďáku, kdyby si mohl legálně vydělat na "pěkný dům", tak to nemá v hlavě v pořádku.
Ve svém předchozím seznamu "obohacujících" národností jsem zapomněl na Vietnamce.
Fakturu měl, přišel za rozbřesku a odjížděl za tmy. Bez přestávky na oběd. Občas si kousnul, když čekal až se auto otočí. Nevím proč by si nemohl vydělat na dům... vydělali jiní za méně práce. Moje obhajoba končí...
Mimochodem dům má na hypotéku, takže nějaké příjmy prokázat musel...
@jedubabicka: nikde nepopírám, že nepracují. I ty ostatní národnosti vesměs pracují. Já se bavím o legálnosti (pobytu, danění, ubytování, podnikání, financování apod.)
Je rozdíl brát 60 tisíc superhrubé mzdy a zaplatit 30 tisíc daň nebo žádnou daň neplatit a použít to na splacení půjčky od šéfa drogového, pašeráckého nebo kriminálního gangu za můj bagr.
@jedubabicka: Podle oficiálních statistik a odhadů jenom 1 ze 3 Ukrajinců pracuje v ČR legálně (120-130 tisíc legálních pracovníků a dalších 200-250 tisíc nelegálních).
@clayman: Pro představu současné platy ba/... (žádný ráj to většinou není) nebo jestli chcete, tak starší diskuze, zato podrobnější i s rozpisem odhadů nákladů přímo od majitelů bagrů. Platy tam uvedené přibližně odpovídají nabídkám z prvního odkazu. Obojí jsou podprůměrné v porovnání s průměrným platen a lehce podprůměrné při porovnání s mediánem.
Trvám na tom, že i pro typického českého bagristu pracujícího legálně, by bylo obtížné propracovat se k prvotnímu kapitálu a téměř nemožné ušetřit na (získání hypotéky) na "pěkný dům", natož pak pro cizince.
Jsem ochoten výrazně si vsadit na skutečnost, že se ten Ukrajinec propracoval k majetku bývalou a nebo pravděpodobně nadále pokračující nelegální trestnou činností.
Pro poctivě pracující Čechy je pak zcela logicky nemožné se k podobným ziskům dopracovat.
I obyčejný dělník s podprůměrným platem může vydělat na barák a auto...majiteli firmy, u kterého hákuje.
Protože někteří diskutující nechápou, jak tyto podvody fungují a podezírají mě z šíření konspiračních teorií, tak tady podrobně jak pro kojence, aby to pochopili i ty nezatvrzelejší a nejtupější, popíši, jak to funguje:
Přesně stejně to dělají Vietnamci v Čechách (bagr = kamenný obchod) a ostatní kulturně obohacovací imigranti v jiných zemích. Ten postup lze samozřejmě různě upravovat, větvit a dokonečna opakovat, ale vždy obsahuje alespoň v počátku šetření z neplacení daní a nebo nebankovní půjčku (praní špinavých peněz) a vedlejší nelegální příjem (pronájem) po legalizaci oficiálního příjmu do doby splacení půjčky.
Z popisu je vidět, že legální Čech se nedostane k tomu prvotnímu kapitálu ke koupi bagru a splácení hypotéky nezákonným množstvím lidí.
Stavby to být nemusí. V Hradci jsme vstávali a v dálce už svítila okna dílen, kde pracovaly většinou Ukrajinky. To bylo asi před deseti lety. Místní mi vysvětlili, že naše ženy prý by do toho za ty prachy nešly.
Říkáte Ukrajinci v metru? Asi takhle nějak plní ranní dopravu naši a Poláci někde v Chicagu.
Proč tak daleko? Zkus Londýn. Ale tam se počtem Češi vedle Poláků úplně ztrácí (snad to bylo 1 Čech na 14 Poláků).
naše ženy prý by do toho za ty prachy nešly
Je třeba si uvědomit, že u nás si vydělají (i s přesčasovou prací) asi 10x více než na Ukrajině. Kdyby mi někdo nabídl, že si za den můžu vydělat 5-10x tolik co mám teď, tak se tam taky dostavím v 6 ráno a ještě s úsměvem na tváři.
Kterej blbec by nechodil několik měsíců na dvanáctky 6 dní v týdnu od šesti ráno za průměrných 300 000,- měsíčně?
Jezdí na méně kvalifikované práce, tudíž třeba směny. Také je poznám po čuchu, i na dálku, zvláště Rusky mi pijou krev, chovají se "jako doma". A také starším berou práci, neb jsou v značné fyzikální kondici.
Liska 5: Když ty moje Ukrajinky byly dokonce v biofyzikální kondici. Tak pardon cz.depositphotos.com/...
Dělají práci, kterou my nechceme dělat. Buďto je příliš těžká, nebo málo placená, či směnná.
Stejná situace byla z doslechu před 30 lety v Rakousku a jiných západních zemích. A je to tak ještě i nyní.
I my jezdíme za pracemi, které rodilí obyvatelé nechtějí dělat /považují za podúroveň/ - těžké manuální, v zemědělství, v nemocnicích, domovech důchodců, stavbách, kuchyních atd..
Máme ob souseda ukrajince s rodinou. Je to bezva soused. Napřed žili v nájemním bytě. On si zřídil stolářskou dílničku, později už dílnu i s bytem, o víkendech vypomáhal jako řidič kamionu. Jeho paní pracovala v obchodě. Po zrušení Jednoty šla budova do dražby, nikdo jí nechtěl, sháněl další jako dva zájemce, aby dražba vůbec proběhla.
Dnes se ve vlastním obchodě s potravinami střída jeho manhželka s dcerou a mají otevřeno denně od 6.00 - 20.00 hodin. A to jsme na vesnici s 2,5 tis obyvatel, 8 km od velkého města.
Proč nikdo z Čechů Jednotu nekoupil? A ještě aby tam prodával téměř nonstop, to už vůbec ne. Takže tato rodina má u mě obdiv a né fronta Čechu na pracáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.