Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji, na tyhle stránky jsem zabloudila až dnes. Zaujalo mne však, jak si tu všichni nezištně pomáháte. To se dneska moc nevidí, vidte? Škoda, že se tak děje jen na netu. :o(
I já bych ráda využila vašich rad. Rodiče mi totiž darovali domek v Ostravě, který jsem prodala. A teď k mému problému - tím je totiž vyplňování daňového přiznání. Nikdy jsem to nedělala a nemám s tím žádné zkušenosti. Skončila jsem zhruba na řádku 40. Nevím, jak mám pokračovat dále, protože se tam má vyplňovat druh jiného příjmu (to by byl prodej nemovitosti), ale pak rozdíl mezi příjmy a výdaji (jde o odhad, když mi nemovist byla darována?). Myslím, že ano, ale i tak mě děsí další kolonky toho přiznání.
Napadlo mne, jestli by se tu nenašla nějaká dobrá dušička, která by mi sdělila svůj e-mail, na který bych jí poslala trochu předvyplněné přiznání v Excelu (zhruba jen do toho řádku 40 a bez osobních dat) a jestli by mi jej třeba nevyplnila.
Nechci otravovat, ale za zeptání nic nedám, že?
Pokud se nikdo neozve, asi se pokusím najít nějakou účetní, protože z tohohle mi jde už hlava kolem.
Přeji krásný den.
Hrazdilová Jitka
Pokud jste se zasekla už na řádku 40 doporučil bych tu/toho účetní/ho s osobní návštěvou. Doneste jí/mu všechny doklady: potvrzení o příjmu od zaměstnavatele, doklady o dalších příjmech (třeba v paneláku s byty v OV mám příjem 500,- Kč ročně z pronájmu společných prostor, který jde na účet našeho objektu a v životě ho nevidím, ale zdanit ho musím), doklady od penzijní pojišťovny a životní pojišťovny, doklady vztahující se ke všemu s tou nemovitostí. Účetní by neměla zapomenout na žádnou položku odečitatelnou od základu ani na slevy na dani. Pokud by něco zvrtala a jednou Vám chtěl FÚ daň doměřit a dát penále tak na to penále je pojištěná/ý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.