Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, je mi 17 a mám problém si sehnat nové kamarády. Nechci žádné psaní, ale někoho reálného. Bohužel v mém okolí je dobrých lidí jako šafránu... Chtěl bych poznat někoho opravdu spolehlivého - ne to, co vídávám denně ve škole - spíše v naší třídě, která je opravdu děsná. U
Nějaká zájmová činnost? Kluby sběratelů, tance, turistů, chovatelů... podle toho, co vás zajímá.
Ale uberu vám optimismu - "někoho opravdu spolehlivého" nemusíte potkat ani tam, bohužel. Takové kluby neexistují.
Dobrý kamarád se nehledá, ale potká se. Opravdové, spolehlivé přátelství nevznikne ze dne na den, dobrého kamaráda můžete potkat ve škole, v práci, při zájmové činnosti, v nějakém kroužku, klubu, při sportu.Bavte se se všemi, nemluvte stále jen vy, ale hlavně naslouchejte druhým lidem, bavte se s nimi o jejich záležitostech. Pusťte hledání kamaráda z hlavy a žijte. Toho dobrého kamaráda potkáte, až ho přestanete hledat, protože když člověk něco hodně chce, hodně moc, tak se to nedaří. Nemusí to být tvůj vrstevník, ale třeba i o něco starší. Teprve časem se ukáže, kdo je dobrý kamarád, hlavně nesed doma, ale chod nekam za svými zájmy, najdi si nějakého koníčka, tam mohou být tvý příští kamarádi.
Vzpomen si, co tě bavilo, když jsi byl menší. Jako většímu, co tě kdy bavilo, na co jsi šikovný, nebo co tě zajímá?
Spolehliví? Asi při nějaké dobročinné práci, sportu. To chce zmapovat si okolí, kde jsou jaké kluby, kroužky, co se kde děje, kde mohu přiložit ruku k dílu.
Před mnoha lety přišel k ochotníkům mladý muž, takový stydlivý nenápadný kluk a jestli nechceme pomoct s něčím kolem divadla, že nemá žádné koníčky a potřebuje něco dělat. Hodil se, zrovna jsme vyráběli kulisy pro pohádku. Později k tomu dostal i na jevišti nějakou tu roličku s několika větami. Po letech jsem se tam vrátila, že něco připravili ke svému jubileu. Až během představení zírám, jednu z hlavních rolí hraje ten člověk. Málem jsem ho nepoznala, ubyly mu vlasy. Ale hrál překvapivě dobře.
@ququ - No jsem v jedné FB skupině, která obcas pořádá nějaké akce, ale chtěl bych spíš někoho z okolí... O tom koníčku jsem přemýšlel, ale nevím, co by mě bavilo.
No a nějaké té akce už jste se zúčastnil? Něco zkusil, z čeho by případně koníček mohl být? Vždyť nemusíte zůstat u prvního nápadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.