Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se zeptát zda někdo nemáte zkušenosti s právníkem - notářem, zdarma - online přes net. Nebo i bezplatné telefoní číslo .Pokud ano kde se tenhle odkaz nachází na netu.Za informaci všem předem moc díkuje. Marie
Dotazy na právní rady zdarma jsou tu co chvíli. Dotaz na tazatele: Vy taky rádi pracujete zadarmo? Co děláte, rád si přijdu pokud se mi to hodí.
Tím nemám nic proti poradnám pro lid v nouzi, tísni apod. Ale už mě ... ti, kteří by za vlastní práci chtěli nejlépe milion na hodinu, ale jiní by pro ně dělali zadarmo.
Jinak kvalita takových rad mlže odpovídat tomu, že je to "zadarmo" .
repak,
patrně víte, jak to chodí, ... tak udělejte maličkost, ... poraďte tazateli dobrého advokáta.
... přeji příjemný den.
Každý advokát se na něco specializuje, nepojede za ním z Ostravy do Chebu, mají různí ceny.
Příklad z praxe: TJ za odměnu zastavila majetek za podnikatelův úvěr, podnikatel neplatil, byl poslán do konkurzu. V případu radilo zadarmo pár lidí s právním povědomím a snad i vzděláním včetně mě. To, že máme přihlásit pohledávku do konkurzu nám na poslední chvíli řekl až placený právník. To co jsme do něj vložili se nám víc než desetinásobně vrátilo.
Tady se rád pobavím radou nebo odpovědí na otázku pokud se v tom vyznám. V oboru, který mne živí, zadarmo nepracuji. Když mi kamarád na víkendovém domečku něco vyrobí nebo udělá tak práci mu slušně zaplatím neb svou prací mu to oplatitt nemůžu.
repak,
ta specializace je opravdu na místě, protože každá oblast má tolik "zákoutí", že zvládnout ji na patřičné úrovni je opravdové umění.
Můj názor je ten, že bezplatné právní rady jsou vyhledávány často nejenom z toho důvodu, že na tom hledající lidé nejsou právě dobře finančně a tu právní radu nezbytně nutně právě nyní potřebují, ... ale také z toho důvodu, že mají - jednoduše řečeno - s některými advokáty svoje špatné zkušenosti ... a prostě ti lidé mají často oprávněné obavy, aby zase zbytečně ( doslova ) "nevyhodili" prachy pouze za čas strávený u advokáta ... bez toho, že by se jim dostalo potřebné právní rady, která by jim skutečně pomohla jejich problém řešit. ( Také bych o tom mohl hodně vyprávět. )
Ten případ o té TJ, který uvádíte není ojedinělý ... a pro Vaši TJ alespoň dobře dopadl.
Naše TJ ( v devadesátých letech ) s jedním podnikatelem uzavřela také dohodu, která měla pomoci oběma stranám, ale později se ukázalo, že na to nakonec doplatila pouze ta TJ.
Naštěstí nešlo o záruky majetkem, či jiný podobný závazek, ... ale stálo nás to ( tu TJ ) cca 250.000 Kč, které jsme měli dostat ... a oddíl je nemá do dneška. Samozřejmě je již nikdy ani nedostane.Tam prostě ( v té době ) selhal ten podnikatel.
No a kdyby vše bylo důsledně právně ošetřeno ( tak, jak jste to provedli ve Vaší TJ ), pak byl v ruce alespoň nějaký základ pro další dodatečná jednání. Takže také jsme již "vycvičeni".
Na druhé straně je ale pravda, že - v předcházející době - se ten podnikatel v oddíle dost ( finančně ) angažoval, takže v konečné bilanci to šlo do mínusu asi tak jednou třetinou té částky. Je ale také možné, že se rozhodl vše dodatečně kompenzovat.
Jak správně ale říkáte placené právní služby se mohou mnohonásobně vrátit.
Jenže nikde není záruka, že ten advokát, kterého si zvolíte je na patřičné úrovni ( mám tím na mysli zodpovědnost, kterou ke svému klientovi MUSÍ MÍT ), což se pozná mnohdy až dodatečně.
Podle mého názoru ... největším problémem dnešní doby je malé právní vědomí lidí, kteří mnohdy ani neví, že se v některých situacích mohou účinně bránit ... a spor také vyhrát.
I když i toto je diskutabilní, protože ti, kdo u soudů rozhodují o osudech lidí ( mám na mysli ty velmi špatné soudce, kteří nedovedou zhodnotit žalobu ani podle toho nejzákladnějšího § 43 o.s.ř. ... a pustí žalobu dál ) jsou na tak mizerné úrovni, že by neměli svého titulu vůbec ani užívat, protože mu dělají pouze obrovskou ostudu, ... z čehož také pramení ta nedůvěra lidí k tomu, co - v naší zemi - i jen malinko "zavání" právem.
Že se toto ale stále ještě trpí, je úplně jasné proč, ... ale to je na zcela jinou debatu.
Proto se také nedivím, že lidé k takovému "předzhodnocení" svojí situace ... využívají nejčastěji právě jakoukoliv bezplatnou právní radu, ... kdy do opravdového soudního sporu jdou již s vybraným advokátem.
... přeji Vám příjemný večer.
Jelikož není blíže specifikován problém, věřím, že se více dovíte na:
... nebo podle Vašeho bydliště ( ale lze i telefonicky, či podle dohody ):
popř. jiné možnosti:
pravnik.cz/... ( ... fórum )
... držím palce.
Dobrý den
Jedná se o situaci já jsem si koupila auto za moje peníze.
Za nějakou dobu jsem si na babičku zažádala o příspěvek na zakoupení osobního automobilu pro zdravotně postižené.
Který mi byl přiznán.Jenže auto muselo být přepsáno na ní .
Zajímá mne jak se pokračuje pokud ona zemře přiznané peníze zůstávají to vím,ale před 28 lety zemřel její manžel barák byl připsán na dceru. A já se ptám pokud babička zemře zda se bude dělat znovu hodnocení majetku.A zda musím ošetřít toto auto abych z toho neplatila dědickou danˇ .
Za každou radu předem moc děkuji ,S pozdravem Marie
Jako vnučka jste příbuzná v řadě přímé a jste tudíž od dědické daně osvobozena. Jinou otázkou je jak se na dědictví dohodnete s ostatními dědici.
Určitě tu někdo bude operovat, že ačkoli je babička v registru vozidel zapsána jako vlastník (pokud tomu tak je) tak tomu nemusí být de facto. Na tenhle tenký led bych se nerad pouštěl, mě se to nezdá.
Jinak těm dalším dotazům na dědictví nerozumím: z domu už asi babička nevlastní nic, přiznanými penězi asi myslíte ty, které půjdou do dědického řízení.
Zdravím, potřeboval bych radu, před třemi měsíci jsem půjčil 300tis, máme to pod smlouvou a oveřené podpisy na matrice, také to je zapsané, těm kterým jsem půjčil peníze mi splácí třetí měsíc, ale vždy mi to dávají až po termínu na kterém jsme se domluvili. Pomůže když půjdu za právníkem a s něčím na ně vyrukuje nebo ne? případně jak tohle mám řešit?
děkuji za odpověď
Nejlépe učiníte, když budete postupovat přesně podle sankcí uvedených v oné ověřené smlouvě. Nic jiného prakticky nezbývá!
Milá marie1, ale takto měla znít Vaše prvotní otázka, ušetřila byste pár rádcům zbytečné přemýšlení a psaní.
Je to trochu výtka vůči Vám, ale také Prosba na všechny příští tazatele. Nadpisem tématu "Mám problém" nebo "Co s tím" opravdu člověk spíš odradí než zaujme...
prosím Vás...mám u exekutora protokol z jednání kde jsme stanovily exekuce na splátky...a nyní přišel exekuční příkaz na celé zaplacení (16.320,-) i když je na protokolu i tento varia. symbol...mají ma to právo nebo je to porušení dohody..resp. protokolu z jednání? moc děkuji za odpověd..M
Pokud byl s exekutorem dohodnut splátkový kalendář a ten byl z Vaší strany dodržen, myslím, že nemají právo najednou chtít doplatek. Ale pozor, v kalendáři může být datum, kdy má být splátka doručena na jejich účet. V případě, že se jediná splátka zpozdí o jeden den, mohou mít právo chtít doplatek najednou, záleží na formulaci protokolu.
doplněno 24.06.10 23:39:Majku, ale tenhle dotaz byl už na založení nového tématu. Kdybych nereagoval na titulní dotaz, nikdy bych si Vašeho datazu nemohl všimnout..,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.