Nejste přihlášen/a.
zdravim,je m o 29 let, a neustále se mi tvoři na obličeji akne ,takové hrboly vetši spíše, a mám tak pak červneou plet (tedy to misto) jsem z toho neštastná už...chodim ke kožni,ale ta pokaždé zkouší neco jiného pac sama nevi me přijde. už to trvá dluho a nic dlouhodobe me nepomohlo u doktora sme byla poslal me na ruzne vyšetřeni vše bylo negativni,tvrfi mi že to sou hormony..ale co mam vic delat? na kožni mi dala mastičku,pak jinou,to zabere vždy max na týden a pak se vytvoři další bolák...zmizi za týden ..možná za dýl,používám jinak hermánek...ale přijde mi že nic nepomáhá...opet mám na čele i na brade akne..mam to červené
make upem zakyryji,ale jakmile se odličim je to strašný
nevíte co s tim? mam mastnou plet jinak...jako moc se už nemasti,nejim smažené..bynechaal sem...používám ručnik jen pro sebe ,myji se pravidelne snažim si nesahat na obličej...ale marne...dekuju za rady co vic delat:/
Podle mojí zkušenosti můžou za akné spíš hormony, než strava a cokoliv jiného. I když je teď trend hormony nebrat, zkoušela jste nějakou antikoncepci přímo s vlivem na pleť? Diane 35? Zkoušela jste krém Skinoren? Ten zvládne zastavit i velmi ošklivé boláky.
Jinak na obličej mějte zvláštní malý ručník, který obden měňte a perte na vysokou teplotu a žehlete, kvůli dezinfekci. Pleť nedrážděte přípravky proti akné, jen hydratujte a zklidňujte. Na odlíčení doporučuji konopný a slunečnicový olej, i když jsou to oleje, neucpávají póry a jsou doporučované jako protizánětlivé přímo na aknózní pleť. Někomu se pleť zlepšila když začal užívat zelený ječmen.
Zdravím. Vyzkoušela bych i kosmetičku. Přece jen ví jak se o pleť starat. Na akne jinak pomáhají i kvasnice. Zevnitř i zvenčí (maska z kvasnic). Dále si pak hlídat stravu, některé potraviny akne zhoršují. Zlepšit by ho mohl i pobyt u moře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.