Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
mám takovou otázku, na kterou si nedokážu odpovědět, snažil jsem se to vyhledat na internetu ale moc jsem toho nezjistil. Jedná se o to, že budu mít za chvíli odebrán status studenta, tipuji to tak do týdne - dvou. Jaké kroky mám nadále učinit, když chci zůstat ještě dočasně na DPP, než dočerpám svých 300 hodin? Jakmile mi odeberou status studenta, mám se zajít ohlásit na pracovní úřad či svou zdravotní pojišťovnu o téhle změně? Jestli to chápu správně, bude ze mě OBZP a já budu muset platit 13,5% z minimální mzdy každý měsíc? Nerad bych měl nějaké problémy se zdravotním či sociálním pojištěním.. Děkuji za odpověď.
Dokud pracujete na DPP, ÚP Vás nezaeviduje. Kdy skončí těch 300 hodin?
Zatím nedělejte nic, kdyby DPP skončila před koncem března, mohl byste se zaevidovat na ÚP. Protože by za Vás za část února i března uhradil zdravotní pojištění stát, sám byste je nehradil.
Spciální pojištění není povinné > tam žádný dluh nehrozí.
A jak to prosím bude se zdravotním pojištěním? Jedná se o to že jsem nesplnil minimální počet kreditů a budu z vysoké školy vyhozen (ovšem nevím kdy) - dohoda o provedení práce mezi mnou a zaměstnavatelem bude dočasná, po měsíci/dvou bych šel na živnost. Jedná se pouze o "zkušební" dobu k mému zdokonalení na nabízený pracovní post.
Nepředpokládám, že by škola ukončila studium zpětně, takže by za část února měl zdravotní pojištění ještě uhradit stát. Pokud se před koncem března zaevidujete na ÚP, uhradí stát zdravotní pojištění i za část března. A protože OBZP hradí zdravotní pojištění pouze za celé měsíce (nikoliv za jejich části), nic byste nedoplácel.
Mohl byste prosím upřesnit toto: "dohoda o provedení práce mezi mnou a zaměstnavatelem bude dočasná, po měsíci/dvou bych šel na živnost. Jedná se pouze o "zkušební" dobu k mému zdokonalení na nabízený pracovní post."?
Míníte-li pro někoho "pracovat jako OSVČ", šlo by o Švarc systém a v tom Vám radit nebudu (ten je nelegální).
Pokud tím ale míníte, že byste začal podnikat, pak doporučím se před zahájením podnikání seznámit s platnou legislativou (začít živnostenským zákonem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.