Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych od Vás poradit.Dcera nám koupila lístky na muzikál a já nevím co se hodí jako oblečení?Děkuji předem za odpověd
Dnes už se tak moc nerozlišuje jak a kam se obléct, vesměs chodíme pěkně oblékané i běžný den do zaměstnání. Já bych si rozhodně žádnou extra róbu nebrala. Ne zase jít v džínách ale klasika ,to v čem se dobře cítíte.
Protože jít kulturně oblečen na představení je pořád ještě součástí slušného vychování... Nicméně uklidním tazatelku - byli jsme teď v Národním divadle a já se nestačila divit, jak jsou džíny v divadelní módě Upřímně to moc nechápu - příležitostí obléci se hezky do společnosti nemá jistě každý tuny, tak už jenom proto by se hodilo vzít na sebe alespoň společenské kalhoty a hezké triko/halenku. Také jsem na sobě neměla róbu (ona je taky druhá galerie rozdíl oproti první řadě v přízemí :D ), ale slušné kalhoty a pohodlné slušné ženské triko (neumím to popsat, prostě ne halenka, ale také ne sportovní adidas triko do tělocvičny) a svetřík stejného ražení. Totéž bych si vzala na muzikál - třeba tam budou lidé i v džínách, to samozřejmě můžete čekat, ale pro svůj vlastní pocit je lepší cítit se oproti ostatním "jinak" ve slušnějším než naopak. A ještě k Pavlosově otázce - herci se snaží a Vy je jdete podpořit - tím, že se díváte, tím, že tleskáte, ale podle mě i tím, že se na to hezky obléknete. Nevím, prostě podle mě ke kultuře slušné oblečení patří. Klidně jednoduché, ale slušné.
Nepletu, ale podobnou odpověď jsem od Vás čekala. Beru i muzikál jako kulturní představení a podle toho se oblékám - a je mi fuk, že je tam 99% lidí v džínách.
vy si asi pletete muzikál s plesem v opeře,na muzikálu jste asi ještě nebyla, 99 procent lidí tam je v džínách
Muzikál se navenek tváří jako divadlo. A do divadla je slušnost přijít ve společenském oděvu. Potvrdí Vám to pan Špaček i Guth-Jarkovský. Nikdo po Vás nechce frak (ten je nutný na ten ples v opeře). Do některých slušných restaurací vás nepustí bez kravaty a mají v šatně jejich půjčovnu. Není dávno doba kdy vás v neodpovídajícím oblečení nepustili do Národního divadla, teď tam potkáte lidi v džínách a mě se to nelíbí.
Ještě k tomu muzikálu: v roce asi 1996 jsem byli v rámci firemního setkání nadnárodní firmy na muzikálu Sunset Boulevard ve velkém muzikálovém divadle někde u Frankfurtu n.M. Všichni jsme byli ve společenském a nijak jsme "nevyčnívali".
Čili: na muzikál nepovažuji společenský oblek pro muže ani za přehnaný ani za "málo". Pro ženu odpolední šaty, večerní róba by myslím byla moc. A že ostatní jsou v něčem jiném? Nezdvořilost z jejich strany, nikoli z mé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.