Nejste přihlášen/a.
Dobry den!
Prave chledam nejaky maly CNC stroj. Chi treba vyrezat pismeno S z dreva MDF (nebo z preklizky) o vysce 10 mm.
Pracovni plocha cca 500x400 mm
Dekuji predem.
Moc to nepobírám...
Předpokládám že chledam znamená v jazyce mého kmene hledám. Takže hledáte CNC schopné obrábět MDF. OK. A až ho najdete, tak co? Chcete ho koupit? Nebo chcete jen od někoho vyfrézovat to S?
CNC servisuji každý den, takže když to upřesníte, třeba se najde konkrétní odpověď
promon, dekuji za odpoved!
Ano, hledam CNC stroj na rezani MDF .
Mohl bych vyfrezovat u nekoho, pokud ta dilna spojena s prodejem MDF, nebo ten stroj vubec si koupil. Muzete nabizit nejake male CNC stroje jen na to rezani? Dal jsem do prilohy vzorky.
Dekuji.
Muzu rezat i kmitaci (primocarovou) pilou, ale to nebude presne u ostatnich 100 kopii. Proto hledam stroj.
Kmitka je v tomto případě o ničem, to už je lepší šablona a horní frézka..
Ovšem 100 ks série by se už, myslím, dala úspěšně poptávat u firem, které provádí CNC obrábění - což je dnes poměrně dost truhlářů.. Nebo - pokud to má být trvalý kšeft, koupit si vlastní router a dělat si to sám.
I když - mě ty obrobky připadají spíše pálené laserem, než frézované
Zkuste se poptat zde
to je člověk, který podobné věci dělá.
Je to jen o financích. CNC frézku jsem již stavěl, pak mnoho 3D tiskáren a pálicích laserů.
Za takových 20 tisíc dokážete postavit použitelný stroj na obrábění dřeva a měkkých materiálů. Možná i hliník by to taky zvládlo když bude tříska 0,1mm.
Pokud stavbu nezvládnete, tak slovenská firma HobbyCNC dodává takové stroje. Tam by to bylo cca za 50 tisíc.
Zkuste se obrátit na nějakou střední školu s oborem mechanik-seřizovač pro CNC stroje a domluvit se s nimi. Seznam škol najdete snadno a pak si vyberete podle vašeho bydliště, například Třebíč, atd. atd..
Ono je to asi tak, Hoste, že strojaři používají CNC, ale ta jsou zcela odlišná od dřevoobráběcích CNC. Takže z vícero důvodů prostě na mašině na kov není možné obrábět MDF.
Na druhé straně - ta Třebíč není úplně špatně, jen je třeba obrátit se na jinou školu :
Tahle má dřevoobráběcí CNC stroj, jsou schopni si to i sami nakreslit, nebo případně naimportovat z dxf. Navíc tam mají pedagogy, kteří s CNC umí a chtějí dělat !
Ale to není jen Třebíč - jen tak z hlavy mají dřevoobráběcí CNC v OV, OP, Havířov, Frýdlant n O, Nový Jíčín, Písek, Bosonohy a asi by se našly i jiné, ale u těch jmenovaných znám lidi, co se kolem toho motají a myslím, že by do takové akce mohli jít.
promon: zasloužil byste si od tazatele body. Školu v Třebíči jsem uvedl jenom jako ukázku školy, ne odkaz. Škol je samozřejmě mnoho a tazatel si může zkusit hledat nejen v průmyslu ale i ve školách, kde mají nejen vybavení, ale i zkušené učitele, praktiky, kteří umějí spoustu věcí, které ani zájemci o práci netuší.
Muzete me vypravit: v cim je rozdil mezi CNC-strojem a CNC-routerem? Co znamena router?
Dekuji.
Router je zpravidla jen frézka. Samozřejmě - i to je CNC stroj, u nás je to chápáno jako něco malého na frézováná malých dílců.
Já servisuji CNC obráběcí centra - jsou podstatně větší, krom frézovacího vřetene mívají ještě další agregáty - třeba kolíkovací agregát, pilu, dlabačku, nastřelování kolíků a spoustu dalšího. Víceméně se to konfiguruje podle přání zákazníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.