Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce.cz - e-mail, motivační dopis

Od: skylen* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

hledám si novou práci, a na webu práce.cz jsem si našel jednu co by mi vyhovovala, jenže problém spočívá v tom, že tam odtud mohu poslat jen životopis a kdyžpak nějakou přílohu k tomu ale nemám k dispozici poslat motivační dopis. E-mail tam kam bych poslal životopis (potencionálnímu zaměstnavateli) tam není napsán a nemůžu ho dohledat ani jinde na internetu. A tuto pozici nemohu najít ani nikde jinde na jiných portálech kde se dají vyhledat práce. Tak se chci zeptat jestli je možnost nějak z webu práce.cz napsat motivační dopis, než jen poslat přílohy.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Posílám jako jiné přílohy. Stejně mám pocit, že většina zaměstnavatelů ho ani nečte.

skylen*
hodnocení

Zdravím,

takže pošlete jako přílohu jak životopis tak i motivační dopis? Jelikož já bych radši motivační dopis poslal jako normální e-mail jako zprávu a pak v příloze motivační dopis, aby právě nejdřív ten motivační dopis byl "na jejich očí první".

iz*
hodnocení

2x

Já bych ten motivační dopis připojila jako další přílohu. Potenciální zaměstnavatel, který na portálu Prace.cz inzeruje, s tím podle mne i počítá, protože zná možnosti portálu. (A pravděpodobně mu vyhovují, protože by jinak inzeroval jinde.)

skylen*
hodnocení

Zdravím,

děkuji za radu. Připojím to tedy jako přílohu.

hodnocení

0x

K čemu je takový motivační dopis? Koho chcete motivovat a k čemu to? Stále někde čtu o nějakých motivačních věcech a stále tomu nerozumím. Jak to vypadá? Můžete tady dát třeba ukázku? Ráda bych to věděla. Děkuji.

doplněno 03.02.19 11:45:

Ahááá, děkuji. Rozumím, ale stejně mi to nejde do hlavy. Pisatel může napsat sebelepší motivační dopis, když ale nekoresponduje s životopisem, ve kterém vyjmenovává úspěchy v předchozích zaměstnáních, tak mi to přije divné. ;) Já jsem, když bylo potřeba, napsala: "Neumím, ale učím se rychle a hlavně, chci."

skylen*
hodnocení

Zdravím,

motivační dopis je něco jako takový úvod k vašemu životopisu bych řekl. Píše se tam jen krátce např. vzdělání, zkušenosti, kde jste dozvěděla o této práci... Více zde: zivotopisy.cz/...

Já má zkušenost ze svého okolí a mojich dospělých dětí, že téměř všude motivační dopis a CV požadují, ale až velmi výjiměčně někdo třeba vůbec odpoví, že jste nebyl vybrán apd... Proto pokud tady někdo řeší a je upnutý na jeden nějaký inzerát... Tak s velkou pravděpodobností zjistí, že mu třeba ani nikdo neodpoví, proto doporučuji se neupínat ... Prostě to brát tak jako dojde/nedojde něco od toho zaměstnavatele... Lepší zkušenost je, rovnou do příslušné firmy zajít osobně ... Toť odzkoušeno...

skylen*
hodnocení

Mě jde o to jestli z webu práce.cz mohu poslat motivační dopis nebo jen přílohy... Protože když pokaždé píši o nějakou pozici, tak vždy s motivačním dopisem či průvodním dopisem, na názvu nesejde, a právě tu to nejde. Já bych poslal e-mail přímo tomu potencionálnímu zaměstnavateli, ale tam ten e-mail nikde není a nikde ho nemůžu dohledat, tak právě mě zajímá jestli z toho webu můžu ten motivační dopis nějak poslat. Snad mi rozumíte.

Já ho posílám jako jiné přílohy. Akorát mám pocit, že většina zaměstnavatelů se ho ani nenamáhá číst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]