Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se nakopnout po probdělé noci?

Od: jd97* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, včera jsem absolvoval maturitní ples (jako host) a zmizel jsem zhruba v 1 ráno, vubec jsem nepil, ani kapku alkoholu (nepiju alkohol vubec). Kdyz jsem dorazil domu bylo asi 1:30 rano, chvilku pote jsem usnul, ale probudil jsem se uz v 5-6 hodin, jak jsem zvykly do práce během týdne... Ale bohužel jsem nevstal úplně a ještě zavřel oci... To uz jsem se probudil v 9:30 a od te doby az do ted mam cely den úplně zničený... Jsem hrozně malatny, unaveny, nevim pomalu ktera bije. Vsechno kolem pusobi, tak hrozně uměle.
Zkoušel jsem uz i sprchu, cerstvy vzduch, kavu, zeleny čaj a nic nepomohlo... Jidlo taky nepomohlo, to jsem do sebe dostal i přes velkou nechuť.
Nemám prostě vůbec chuť cokoliv dělat a jsem rád, ze vubec existuju.
Je mi téměř 22, ale nejsem vubec zvykly chodit spat takhle pozdě... Vetsinou chodim ve 23:00 přesně a vstávám pravidelně v 5:45 i když nemusím a pracuji až o 2 hodiny později. Ale prostě rád si privstanu, v klidu vše připravím a jsem v práci rád první abych se mohl na ten den pořádně pripravit, ale tohle je kompletně mimo muj zaběhlý režim.
Jak se z toho konečně dostat? Zkusil jsem i šlofíka na hodinku a neco v průběhu dne, ale je to ještě horší a probudil jsem se dokonce i s bolestí hlavy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co tak chřipečka? To není jen o horečce nebo bolesti v krku... naopak, chřipky je aktuálně dost, ideální živná půda je akce typu ples nachlazených puberťáků.

Hlava bolí, únava, ... - prostě odpočívat, vitamín C, ...

doplněno 02.02.19 19:13:

Zbytečně se narvat paralenem je nemoc lidstva... prostě odpočinek a zdravá strava. Paralen a zase letět do práce nebo na akci je celkem sebedestruktivní chování.

hodnocení

0x

Jedna možnost je, že na Vás něco leze, přímo chřipka.

Pokud ne, tak jediné řešení je podle mě dnešek tak nějak obětovat, jít spát ve svou obvyklou dobu nebo třeba o hodinu dřív a vstát v obvyklých 5:45, a nechat tělo srovnat samo.

Jste evidentně typ skřivan, kteří snadněji snáší dřívější vstávání než pozdější uléhání.

jd97*
hodnocení

Z jedné chřipky se stále dostávám. Začalo to v neděli. V úterý uz jsem nebyl schopen jit do prace a vcera byl ten maturitak... Sice uz to vcera bylo o dost lepší a cítil jsem se na to, ale opravdu to asi bude ještě ta doznívající chřipka...
Stále se dopuji paralenem grip.
Sice už nemám rýmu a kašel a takové běžně priznaky, ale ten dnešek je opravdu zničující...

Chřipku nepodceňujte a vyležte ji doma, v práci se to nepo... Přechozené chřipky vám zkrátí život o 20 let.

afrm
hodnocení

0x

Nakopne vás něco jako Pho , silná hovězí polévka. Pošlete si k nejbližším asiatům s termoskou, jestli nevládzate. apetitonline.cz/...

A názorně, Pho s řečima:

..nebo prostě - vývar z masa a kostí: jaktak.cz/...

Anebo levně po studentsku:

Bramboračka

Kategorie Zelenina *mnam* Obtížnost Nízká *mnam* Čas přípravy 45 minut *mnam* Počet porcí 4

Suroviny

500 g brambor (5 Kč)
125 g mrkve (1,50 Kč)
100 g celeru (1,50 Kč)
100 g petržele (6 Kč)
1 cibule (1,50 Kč)
2 stroužky česneku (2 Kč)
2 lžíce másla (6 Kč)
2 lžíce mouky (0,30 Kč)
1 lžíce majoránky (0,50 Kč)
1 hrst sušených hub (15 Kč)
1/2 lžičky kmínu (0,70 Kč)
sůl

Cena surovin celkem: 40 Kč
Cena na porci: 10 Kč

1 Sušené houby dejte do misky a zalijte horkou vodou (asi 250 ml). Nechte změknout. Houby sceďte a uschovejte i vodu z hub. Kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte, podrťte plochou nože a nasekejte nadrobno. Brambory oloupeje a nakrájejte na kostky (asi 1 cm).

2 V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte kořenovou zeleninu, osolte a pomalu restujte dozlatova. Vmíchejte cibuli a nechte zesklovatět. Zaprašte moukou, promíchejte a nechte zezlátnout.

3 Přidejte brambory, namočené houby, vodu z hub, sůl, kmín a zalijte vodou (1 l). Promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 25 minut do změknutí.

4 Ke konci vmíchejte nasekaný česnek a majoránku, kterou promněte v dlani. Rozmíchejte a ještě chvíli povařte. Naposledy upravte dochucení a máte hotovo!

Místo hub buřty, to také jde. *mnam*

Když je mu tak blbě, tak už vidím, jak si to bude vařit:(. Ledaže by mu to udělala třeba partnerka nebo máma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]