Nejste přihlášen/a.
Dokázal by mě někdo laicky vysvětlit co to je "financování,nákup dluhopisů" a jak to v praxe funguje? Ještě jednou opakuji laicky
Já jenom vím,že je to něco jako spořící účet,kde budu měsíčně vkládat nějaké peníze a ty se mně budou úročit. Je to tak?
P5edřečníci už v podstatě vše potřebné sdělili, jen tedy exlicitně vyvrátím vaši domněnku, že se jedná o nějaký pravidelný měsíční vklad - nikoliv, jde o jednorázovou investici (samozřejmě dluhopisy mohou být na trhu déle, takže je můžete nakupovat postupně, ale rozhodně nejde o nějaké pravidelné měsíční "spoření").
heteráku, pokud nevíte, jak dluhopisy fungují, být Vámi zapomenu na jejich nákup. Přikládám několik rad odborníků. Další si najdete sám, zadáte-li do vyhledavače např.: podvodné dluhopisové firmy, dluhopisoví šmejdi, podvodné dluhopisy, apod. Přeju hodně štěstí.
Kdo zatrpkne při prodělku, na investování není zralý, říká analytik: idnes.cz/...
Firemní dluhopisy netransparentních firem se šíří trhem: idnes.cz/...
Na trhu je velké množství netransparentních firem, které vydaly dluhopisy jen proto, že nezískaly půjčku od banky. Odborníci dokonce začínají mluvit o tzv. finančních šmejdech: rizikovedluhopisy.cz/...
Pozor na "výhodné"dluhopisy: https://www.investujeme.cz/clanky/pozor-vyhodne-dluhopisy-penize-zpet-nedostanete/
Není všechno bezpečné, co si říká dluhopis: patria.cz/...
Jak poznat podvodný produkt? mesec.cz/...
Dluhopisy jsou cenné papíry, které vydává stát, banky nebo rozličné obchodní korporace. Dluhopisy se vydávají s různou hodnotou, např. 10 tis., 50 tis. anebo 100 tis. Kč. Dluhopisů si můžete koupit kolik chcete. Dluhopisy mají stanovenou dobu splatnosti, např. 1 rok, 3-5 let nebo i více než 10 let. Čím delší je doba splatnosti, tím bývá vyšší úrok. Úroky mohou být vypláceny průběžně, např. pololetně, ročně nebo až po uplynutí splatnosti. Dluhopisy mohou mít stanovenou pevnou výši úroků nebo výši proměnlivou. Po ukonční splatnosti je emitent dluhopisů povinen odkoupit dluhopisy zpět. Já jsem koupil bankovní dluhopisy třikrát, vždy na 3 roky s pevnou úrokovou sazbou, nikdy se nevyskytly žádné problémy.
Chápete to správně. S dluhopisy lze také obchodovat, ale tomu já nerozumím, tak jsem se do toho nikdy nepouštěl. Vždycky jsem kupoval jen bankovní dluhopisy. Dluhopisy od různých společností mají dobré zhodnocení, ale protože nejsem schopen posoudit jejich spolehlivost, tak se o ně nezajímám. Jen tak pro zajímavost: teamtrade.cz/...
Jediné bezpečné a garantované jsou státní dluhopisy s úrokem nula nula nic. Máš jistotu, že o peníze neprijdes.
Riziko je určitě minimalizované, ale jistotou bych to určitě nenazval. Co třeba rok 1953 u nás, kdy stát prostě majitelům státních dluhopisů prostě oznámil, že jim nic nedá a že je ruší.
Přesně to myslím.
Pokud se podíváme na posledních 100let, tak nám to nedává moc šancí, že se tomu vyhneme. Bohužel.Nebude to třeba přímo měnová reforma, ale i rychlý nárůst inflace dokáže své.
Jak se říká, dobře už bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.