Nejste přihlášen/a.
Já bych radši šla až následující den.
Doklady byste měl vzít stejné jako při předchozí registraci > potvrzení o zaměstnání z posledního zaměstnání, vysvědčení dosvědčující Vaši kvalifikaci a OP (snad jsem nic nezapomněla).
Pokud vím, žádná novela v poslední době neproběhla, takže zaregistrovat se musíte v místě odpovídajícím Vašemu trvalému pobytu. Pokud ale úřadu práce prokážete, proč se zdržujete v jiném místě, můžete zároveň požádat o zprostředkování zaměstnání pobočkou v místě, kde se zdržujete.
Ke zprostředkovatelce:
Můžete zkusit vedoucího oddělení zprostředkování zaměstnání písemně požádat o přidělení k jiné zprostředkovatelce (nezapomeňte zdůvodnit). Podle mých zkušeností Vám sice ÚP nevyhoví, ale setkala jsem se s tím, že u dalších schůzek se zprostředkovatelkou, kterou chtěl uchazeč vyměnit, byl přítomen její nadřízený. (V tom případě by si zprostředkovatelka neměla dovolit nekorektní jednání.)
Ke správnímu řízení:
Změnou zprostředkovatelky nedojde ke změně zíkona. Pokud by došlo ke stejné situaci jako při první evidenci, musela by správní řízení zahájit i "nová" zprostředkovatelka.
Co předcházelo té první evidenci?
Nemám žádný zápočtový list, nikde jsem nepracoval a byl v evidenci ÚP předtím. Bude potřeba vzít dopis předchozí o vyřazení z evidence před 6 měs.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.