Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opětovná registrace po vyřazení z evidence UP

Od: ludvikk odpovědí: 3 změna:
Byl jsem vyřazen z Úřadu práce a nyní mi vyprší 6 měsiční lhůta, kde bych se chtěl opět evidovat na ÚP. Nikde jsem nepracoval,sám si platil pojištění a žil ze svých dlouholetých úspor z dědictví. Jaké doklady musím donést na novou registraci, když jsem osoba OBZP a nikde jsem během půl roku nepracoval? Může být nová registrace přesně v ten samý den, kdy mne vyřadili po 6 měsících nebo až následující den? Je též možné se zaevidovat na ÚP.v jiném městě nebo alespoň mít jinou úředníci než tu co semnou zahájila správní řízení?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já bych radši šla až následující den.

Doklady byste měl vzít stejné jako při předchozí registraci > potvrzení o zaměstnání z posledního zaměstnání, vysvědčení dosvědčující Vaši kvalifikaci a OP (snad jsem nic nezapomněla).

Pokud vím, žádná novela v poslední době neproběhla, takže zaregistrovat se musíte v místě odpovídajícím Vašemu trvalému pobytu. Pokud ale úřadu práce prokážete, proč se zdržujete v jiném místě, můžete zároveň požádat o zprostředkování zaměstnání pobočkou v místě, kde se zdržujete.

Ke zprostředkovatelce:

Můžete zkusit vedoucího oddělení zprostředkování zaměstnání písemně požádat o přidělení k jiné zprostředkovatelce (nezapomeňte zdůvodnit). Podle mých zkušeností Vám sice ÚP nevyhoví, ale setkala jsem se s tím, že u dalších schůzek se zprostředkovatelkou, kterou chtěl uchazeč vyměnit, byl přítomen její nadřízený. (V tom případě by si zprostředkovatelka neměla dovolit nekorektní jednání.)

Ke správnímu řízení:

Změnou zprostředkovatelky nedojde ke změně zíkona. Pokud by došlo ke stejné situaci jako při první evidenci, musela by správní řízení zahájit i "nová" zprostředkovatelka.

doplněno 02.02.19 21:56:

Co předcházelo té první evidenci?

ludvikk
hodnocení

Nemám žádný zápočtový list, nikde jsem nepracoval a byl v evidenci ÚP předtím. Bude potřeba vzít dopis předchozí o vyřazení z evidence před 6 měs.?

tentato

Tak v dnešní PC době máte na ÚP zaznamenánu celou svoji historii, nová paní zprostředkovatelka k tomu bude mít přístup. Vyjádření o vyřazení není potřeba předkládat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]