Nejste přihlášen/a.
Můžete trpět únavovým syndromem .Já jsem před cca 6 lety šla do nemocnice na zákrok a při vyšetření zjistili,že mám vysokou sedimentaci, to bylo pátrání co to může způsobovat. Přesně jaké píšete příznaky, jsem měla já. K lékaři jsem šla až po dlouhém přemlouvání. Vzali mi krev a výsledek byl na světě. Dlouho jsem se z toho dostávala. V žádném případě neotálejte a nechte si udělat vyšetření.
je tezke radit, kdyz nevime podrobnosti, pokud je to tak spatne, urcite zajdete k doktorovi.
Berete nejaky prasky? Kourite? Zivotosprava je podstatna. Jak dlouho tento problem mate? 11 hodin je ale pro zdravi organismus hodne.
Nejedna se treba pouze o spatnej navyk? Ja se totiz umim ve spanku naprogramovat, jsou mesice, kdy dokazu fungovat na 5 hodinach spanku (a naprosto bez problemu i delsi dobu) a nekdy se zase doslova flakam, kde se moje telo navykne spat vice a pak take vice potrebuju (ovsem pak si staci prvni 2 dny naridit budika o neco drive, abych spal mene a po par dnech mi zase staci treba i o 5 hodin mene spanku . Je to velkou mirou ovlivneno vasi psychikou.
Zkuste napsat neco vic o vasi zivotosprave at se tu muzem neceho chytnout. Je velice mnoho pricin, ktere vam tento problem mohou zpusobovat. Misto kupovani zivotabudice(cimz prakticky nic nevyresite) bych se na vasem miste pokusil odhalit pricinu.
Prášky žádné neberu, nekouřím, řekla bych že tenhle problém mám dlouho, pár let, ale dřív mi to nějak nevadilo, až teď poslední rok, co chodím do práce. Před vánoci jsme třeba měli v práci frmol, takže poslední týden jsem místo čtyř hodin makala hodin šest. Domů jsem přišla rozlámaná (jsem téměř tři roky po operaci páteře), a mnohem víc unavená. Celý odpoledne jsem prospala, v šest se probudila a v deset šla zase spát. Mám takový pocit, že moje máma trpí možná tím samým, co mi občas vyprávěla, ona byla "spací" už od puberty, někdy po 40. roce jí přiznali plný invalidní důchod, měla i nějaké psychické problémy (tím jsem si už také prošla, teď jsem pohodě), ale co konkrétně jí diagnostikovali za nemoc, mi nechce říct. Možná, že jsem zdědila něco po ní, ale nechce o tom mluvit. Když jsem měla malé děti, a několikrát za noc k nim vstávala, žádnou únavu jsem tenkrát ještě neznala, přišlo to až později, ale přesně si už nepamatuji, kdy to bylo.
I když Vám maminka nechce říct, čím trpí nenechte se ukolébat, že to nic není. Navštivte co nejdříve lékaře. Ono nějaké vitamíny či podpůrné přípravky - na to nějak nevěřím.Ať jste co nejdříve fit , a s maminkou si promluvte . Vždy se přeci lékař ptá, co kdo má nebo měl v rodině za nemoci, to by nemělo být tabu, mezi Vámi.
Píšete, že jste se u lékaře setkala s nepochopením. Zkuste získat názor dalšího lékaře, nebo klidně dvou. Je možné, že poprvé jste narazila na takový ten typ doktora, co vám na všechno předepíše akorát brufen a antibiotika (s nadsázkou ...?). Renomovaný odborník by Vás s těmito pocity měl poslat na nějaká speciální vyšetření.
Únava může samozřejmě být způsobená špatným stravováním nebo životním stylem, zkuste jíst víc ovoce a zeleniny a cvičte (je lepší najít něco, co vám chutná a co vás baví, abyste se do toho nenutila). Já jsem začátkem roku byla pořád unavená a dostaly mě z toho zelné saláty s rajčaty a spousta mandarinek Pravda, u Vás to bude asi ještě něco jiného, to co popisujete nevypadá jen na nezdravou životosprávu (i když lidé se dnes stravují všelijak).
Nemáte problémy s menstruací (příliš silná/dlouhá?), nekrvácíte při čištění zubů nebo při drobných poraněních? Únava je pro chronické ztráty krve typická. Zvyšte příjem vitaminu B12 a železa, to Vám nijak neublíží.
K dobru může také přispět nový koníček, třeba potřebujete jen nějakou vzpruhu do života. Možná máte také málo světla (je dokázáno, že člověk potřebuje k životu denní světlo), tak choďte na procházky. I když je zataženo, je venku 10x víc luxů než při kancelářském osvětlení.
Může se zdát, že Vám radím voloviny, ale možná k Vašim potížím přispěly i drobnosti - stokrát nic umoří osla... Za pokus nic nedáte A poslední otázka - nejste těhotná?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.