Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
loňský rok 2018 jsem započal jako kmenoví zaměstnanec na HPP. Toto zaměstnání jsem měl vedeno jako hlavní zdroj příjmů a zde mi platili také soc.a zdrav.poj.Jako vedlejší zdroj příjmů jsem dělal jako OSVČ. 8.3.2018 jsem prodělal těžký srdeční infarkt a tím mě nastala dlouhodobá pracovní neschopnost.Tehdejší zaměstnavatel se mnou ukončil prac.poměr k 31.3.2018 (to mi skončil závazek na dobu určitou).Pracov.nesch.ze zaměstnání mi pokračovala až do 7.11.2018 a od 8.11.-18 mi byl přiznán inv.důchod 3st. Po celou dobu prac.nesch.jsem pobíral nemocenské dávky ze zam.poměru.
Na živn.úřadě jsem přerušil činnost jako OSVČ od 1.6.2018 a tuto jsem obnovil 1.9.2018. Od tohoto data provádím drobné elektro serv.práce v domácím prostředí a tudíž jsem nijak nenarušoval léčebný proces v prac.neschopnosti.
Zajímá mne, v kterém období v roce 2018(resp.po ukončení zaměst.poměru) jsem měl povinnost platit min.zálohy na soc.a zdrav.pojištění jako OSVČ.
Zdá se mi, že zejména na pobočce VZP si s tím pracovnice u okénka vůbec není jistá.
Děkuji za Vaši odpověď Josef Bělský
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.