Nejste přihlášen/a.
Zdravím,před rokem jsem koupil byt v paneláku až pod střechou,tak že si ho nechám pojistit,chtěl jsem nějakou NORMÁLNÍ pojistku po vnucování pojistek za horentní sumy,jsme nakonec dospěly k takové normální pojistce za normální peníze,hlavně se mi jednalo o zatečení střechou a vyplavení sousedů pode mnou např.pračkou.Člověk tu smlouvu tam nečte,že mrnavá písmena,hodně listů,že to nechám na doma,nodostal jsem se k tomu asi tak za třičtvrtě roku a jaké bylo mé překvapení,když jsem přišel na to,že zrovna tyto 2 položky v tom nejsou,že bych musel mít dražší pojistku,ale proti povodni,ůderu blesku a dalších pro mě nepotřebných věcí v tom BALÍČKU bylo něůrekom,tak jsem se rozhodl,že už ji znova neobnovím,já byl v domění,že zanikne,když ji nezaplatím,to jsem tam zběžně přečetl,ale já jsem musel dát 6 týdnů výpověd,ted mě poslali upomínku i s pokutou,že prý to mám zaplatit,že čekají ještě 2 měsíce a pak že zanikne,a ted otázka mají na to právo,po mě vymáhat nové zaplacení,nebo dělat mrtvého brouka a nechat to plavat,nebo jít na pojištovnu a jednat s nima,vím že když tam půjdu,tak ze mě ty prachy budou chtit dostat a já jsem cholerik a je mě z toho už ted zle,děkuji.
Taky jsem kdysi naletěl a pojistka pokračovala, i když jsem ji neplatil. Pokud zaplatíte, tak pojistka (kterou nechcete) bude pokračovat a vy nesmíte zapomenout dát včas výpověď. Pokud nezaplatíte, tak pojistka zanikne automaticky, ale pojišťovna bude chtít doplatit pojistné (+ sankci za dobu, kdy byl byt pojištěn).
Viktore, můžete hledat vinu na kom chcete, ale najdete jí jen u Vás. Přesněji, ostatní jí najdou, Vy nikoliv. Cože již svědčí o Vaší reakci na Bena.
Když nezaplatíte, pojista zanikne, ale pojištovna bude vymáhat vše, co jí smlouva dovolí. A že toho dovolí dost.
"třičtvrtě roku" jste čekal, proč tak dlouho?
@viktor - neříkejte mi.že vy byste to tam študoval,vždyt víte co je to vždy za haldu papíru
Vzhledem k tomu, že by se jednalo o moje peníze, tak ano, studovala bych. I to, co je nejmenším písmem. Smlouvu si samozřejmě můžete vzít domů k řádnému přečtení - pokud ne, už to o něčem svědčí a v tom případě není dobře podepisovat hned.
Vy jste udělal chybu, dokonce ji přiznáváte a teď se ptáte, zda "mají na to právo" - jistěže mají, když jste se smluvními podmínkami souhlasil.
Seberte se a jděte do pojišťovny domluvit nějaké řešení - a jestliže z vás "ty prachy budou chtit dostat" (a asi dostanou), berte to jako "pokutu za blbost" (pardon).
Dobrý den, i cholerik by si měl přiznat svou chybu (nepřečtení smluvních podmínek) a následky v klidu řešit. Ta pojišťovna bude jednat podle smluvních podmínek a bude je vymáhat - od upomínky až po exekuci. Takže, dělat "mrtvého brouka" není dobrý nápad (jednejte s pojišťovnou a problém vyřešte). Zdravím!
viktor - já nejsem klient žádné pojišťovny, protože už vím, že tato organizace zde není pro dobro klintů, ale klienti jsou zde pro dobro pojišťovny (tak tomu bylo vždy, je a bude). Jinak řečeno - nejsem věřící v jejich dobro (člověk si jen platí naději, že v případě nouze něco dostane, ale potom je z toho jen zklamání). Každopádně musíte jednat a nečekat případně až na exekutora.
tak ono zalezi taky podle pojistovny a toho co je v pojistce napsano, nedavno nam vytekla mycka, ani ne litr vody, bylo to pres den a hned se zjistilo ze to tece, po nahlaseni a poslani fotek mi druhy den volali z pojistovny a za dva dny byly penize na ucte, na to ze se dohromady nic nestalo me suma prekvapila
Nějak tomu nerozumím, dnes máte internet tak si pozorně přečtu podmínky když mám zrovna čas a pak teprve zvedám telefon a sjednám si schůzku i tak mám napsané otázky a není to jen o tom, že podepíši nějaký papír. Vykázat pojistku musíte písemně, jinak dlužné pojistné musíte doplatit. Pokud máte dobrého poradce, nejlépe kamaráda tak vám jistě poradí stejně jako mě, že některou pojistku platím zbytečně a jinou zbytečně draze.
Nevím, co pro vás je "horentní" pojistné, ale já za byt cca 84m2 platím ročně 1364,-Kč, což považuji za přiměřené. Je to včetně odpovědnosti za způsobené škody. Dnes je součástí prakticky každé takové smlouvy i pojištění odpovědnosti za škody, způsobené provozem domácnosti, popř. i škody, způsobené členy této domácnosti mimo tu domácnost. A pojistit si byt/domácnost bez toho, že by součástí bylo pojištění odpovědnosti, je holý nerozum. Už jen proto jste si měl smlouvu a její podmínky přečíst před podpisem a mám zato, že tu "odpovědnost" tedy mj. pojištění proti nedbalostnímu vytopení sousedů obsahuje i ta vaše smlouva.
Mě osobně už se to pojištění vyplatilo a pojistné se v podstatě vrátilo.
@dvd99: Máš plnou pravdu. A navíc je třeba se zamyslet nad tím, jaký je pro pojišťovnu rozdíl mezi povodní a zátopou, popř. podobnými skutečnostmi. Protože mám zato, že obvykle zátopa řeší i to zatečení střechou, ale povodeň toto pochopitelně neřeší. Ty smlouvy jsou slovíčkaření a je třeba si to nechat podrobně vysvětlit než něco člověk podpíše. A to ještě nekdy to vysvětlení od pojišťováka je tendenční a nepřesné jen proto, aby to pojištění prodal!
ale proti povodni,ůderu blesku - povodeň zrovna ne, ale ten blesk bych si nechal! Bydlím také pod střechou a po 43 letech se to blesku povedlo a byl jsem rád, že ho mám v pojistce! Sice vás odrbou na penězích, ale něco to pokryje. Doma máme heslo už od první republiky, že pojisťovnictví a bankovnictví jsou největší zloději a potvrzuje se to už skoro 100 let! Proto máme pojištěn jen byt a auto, další pojistky mi nesmí přes práh! Pro vaši představu, za loňský rok vybraly pojišťovny na pojistném 129 mld. korun (tj. cca desetina státního rozpočtu)!
Ale tady jde také o to,že mě ta ženská vlastně podvedla,protože já ji výslovně žádal,aby tam byly ty 2 věci zatečení a vyplavení ona mě ujistila,takže mě lhala a podvedla mě,aby prodala,ale to už ji samozřejmě nedokážu,já vím,že je to moje blbost,ale neříkejte mi.že vy byste to tam študoval,vždyt víte co je to vždy za haldu papíru,já se nezříkám odpovědnosti,ale ta doba je hnus,jen se vás každý snaží ojeb-bat,okrást,za mých mladých let stačilo podání ruky a nakonec ještě napálej pokutu,cizáci.
Samozřejmě že dlužné pojistné musíte doplatit, jinak to půjde do exekuce.
Pokud jste trval na nějakém parametru, měl jste si zkontrolovat zda je uveden jako váš požadavek v Záznamu o sjednání pojištění (nebo že je uveden jako rozdíl oproti povašim požadavkům).
No a nakonec - proč se neobrátíte na pojišťovnu že potřebujete toto pojištění do smlouvy přidat? Většina pojišťoven vám rozšíření pojistky udělá bez problémů okamžitě.
Vyplavení sousedů - nemá to souvislost přímo s pojistkou domácnosti, je to obsaženo v připojištění odpovědnosti v občanském životě (tam už to nemusí být specifikováno konkrétně).
No a ke každé pojistce dostanete infolist, kde je velkými písmeny popsáno jaké má ten pojistný produkt parametry, takže blábol o malých písmenkách je nesmysl. A netvrťe že ne, je to povinná součást pojistky, většinou křiklavě barevná.
Bohužel, takové kusé a neúplné informace které píšete se nedají blíže odborně posoudit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.