Nejste přihlášen/a.
Zůstávají po endoskopické operaci v oblasti břicha jizvy? Třeba tu je nějaký rádce, který takovou operaci podstoupil a dokáže na to odpovědět. Já podstoupil medianoskopii, což je endoskopie, která se dělá přes krk a osobně žádnou ani náznakem nemám, tak mně zajímá, jak jak je to u břicha. Ta otázka je čistě ze zvědavosti.
Moje známá na endoskopické operaci břicha byla několik let zpátky (už nevím přesně o jaký problém šlo) a měla jen malé jizvičky, které časem zesvětlaly a teď nejsou už skoro vidět. Není to na první pohled vůbec znát a prakticky si toho nevšimnete, ale i přesto tam něco zůstává. Je to ale opravdu jen nepatrná jizvička.
Medianoskopie není operační, ale vyšetřovací metoda.
Pro operaci břicha i jinde se používá laparoskopie. Jizvičky jsou minimální, rovněž se zkracuje doba hospitalizace a rekonvalescence.
@kepler Já nikde nepsal, že to byla v mém případě operace. Navíc je jedno, jestli vás naříznou pro operaci nebo pro vyšetření a odebrání vzorků. Pořád do vás říznou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.