Ahoj, chci si koupit elektronickou cigaretu / vape.. Někdo říká že se smí koupit a používat od 18 ti let, někdo ale zase že se nejedná o tabákový nebo alkoholický výrobek tak že se smí i před 18 ti lety. Navíc já bych chtěl jen náplně bez nikotinu. Nechci to z frajeřiny to vůbec ba naopak bych vapoval spíš v soukromí, přijde mi to jako super odreagování s minimálním dopadem na zdraví oproti cigaretám které vás pomalu zabíjí a zároveň se dají sehnat 100x snadněji.. Takže se ptám jak to teda je, můžu si ji objednat,převzat a používat i v 17ti letech? Mám hlavně strach kvůli přebírání aby nebyly nějaký problémy s poštou že jsem si to nepřevzal, nezaplatil atd atd... Díky za případné rady..
No ono je to v zásadě tak,že není zakázáno tobě, jako osobě mladistvé kouřit, ale je zakázáno ti cigarety jako mladistvému cigarety podat nebo prodat. Podobně je to s alkoholem. Požiješ, ničeho se tím nedopustíš. Ale ten, co ti alkohol prodá, podá nebo umožní se dopustí přestupku dle zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. V případě tvého kouření a jeho zjištění PČR, následuje sociálka a šetření. Takže si počkej až budeš plnoletý.
To mi je Vás docela líto, že v 17ti potřebujete odreagování v podobě dýmající trubičky. To jste vlastně vydržel jen asi 15 let bez dudlíku. Ani závislost na elektronic.cigaretě není v pořádku. A taky to není zadarmo. Proč a od čeho se takhle mladej kluk musí odreagovávat cigaretou? To mi nemusíte odpovídat, to si přeberte sám.
liberecpalirna
Normální cigarety bych se nikdy nedotkl.. Jak jsem již psal oproti normální má elektronická minimální dopad na zdraví.. žádný dehet, žádný tabák, žádné spalování atd atd.. jen PÁRA takže pár kapek vody v plicích navíc.. navíc bych chtěl jen beznikotinove náplně takže by se opravdu jednalo jen o volnočasovou aktivitu a ne závislost..
re4zon
Jako kurak i vaper ti s naprostou jistotou reknu, ze para je neco jineho a zcela neskodlive to taky neni. Samozrejme ze tabak je mnohem horsi, ale i tohle bych si na tvem miste rozmyslel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.