Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaké jsou příznaky předávkování kofeinem a je pak potřeba první pomoc? Můžu se předávkovat pitím kafé? Jaký je limit? Vážím 60kg.
jj, můžete se předávkovat kofeinem pitím kafé. Můj bratr slavil rozlučku se svobodou a na mě padl los, že partu odvezu domů. Nemohl jsem pit, tak jsem si dal kávu, pak druhou, třetí, čtvrtou a nakonec jsem jich vypil patnáct. Co potom přišlo : silná nevolnost, motání hlavy, závratě, zvracení, třesavka a škytavka. Skoro totéž, co přijde při těžkém draku. Jenže zatímco při těžkém draku máte vědomí zastřené a skoro nic nevnímáte, po předávkování kofeinem není vědomí zastřené ani trochu. Právě naopak, všechno cítíte velmi jasně a silně. No prostě paráda. Nakonec to dopadlo tak, že ti opilci vezli mě.
Ale myslím že se nemusíte obávat. Při aspoň trochu inteligentním pití kávy se kofeinem nepředávkujete. ![]()
Už se mi právě stalo, že mi bušilo srdce a bylo mi divně těžko. Zajímalo mě, kam až to může dojít. Děkuji.
Bušení srdce, nervozita až neklid, bolest hlavy - to má většinou každý. Dále pak třes končetin, nespavost, žaludeční nevolnost, případně zvracení, v nejtěžších případech poruchy vědomí, srdečního rytmu - se všemi z toho vyplývajícími důsledky.
První laická pomoc spočívá v dostatečném zavodnění (a nepožívání dalšího kofeinu) a případně dohledu, lékař může podat tlumicí léky, případně i medikaci k úpravě srdečnho rytmu.
Zajímavý (neověřený) článek aazdravi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.