Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaké jsou příznaky předávkování kofeinem a je pak potřeba první pomoc? Můžu se předávkovat pitím kafé? Jaký je limit? Vážím 60kg.
jj, můžete se předávkovat kofeinem pitím kafé. Můj bratr slavil rozlučku se svobodou a na mě padl los, že partu odvezu domů. Nemohl jsem pit, tak jsem si dal kávu, pak druhou, třetí, čtvrtou a nakonec jsem jich vypil patnáct. Co potom přišlo : silná nevolnost, motání hlavy, závratě, zvracení, třesavka a škytavka. Skoro totéž, co přijde při těžkém draku. Jenže zatímco při těžkém draku máte vědomí zastřené a skoro nic nevnímáte, po předávkování kofeinem není vědomí zastřené ani trochu. Právě naopak, všechno cítíte velmi jasně a silně. No prostě paráda. Nakonec to dopadlo tak, že ti opilci vezli mě.
Ale myslím že se nemusíte obávat. Při aspoň trochu inteligentním pití kávy se kofeinem nepředávkujete.
Už se mi právě stalo, že mi bušilo srdce a bylo mi divně těžko. Zajímalo mě, kam až to může dojít. Děkuji.
Bušení srdce, nervozita až neklid, bolest hlavy - to má většinou každý. Dále pak třes končetin, nespavost, žaludeční nevolnost, případně zvracení, v nejtěžších případech poruchy vědomí, srdečního rytmu - se všemi z toho vyplývajícími důsledky.
První laická pomoc spočívá v dostatečném zavodnění (a nepožívání dalšího kofeinu) a případně dohledu, lékař může podat tlumicí léky, případně i medikaci k úpravě srdečnho rytmu.
Zajímavý (neověřený) článek aazdravi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.