Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neštovice u dospělých

Od: rakave* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.V našem okolí se nyní vyskytly neštovice.Já si bohužel nepamatuji jestli mé děti neštovice měly.Mým dětem už je téměř 40 a já si to vážně nepamatuji.Jak,kde to zjistit.Jejich dětská lékařka sice stále ordinuje,ale jejich zdrav. karty už u sebe určitě nemá.Díky za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Snad každý se setkal s neštovicemi. Je to dětská nemoc. Takhle staré děti bych neřešila. Kdyby se s nimi vzácně vůbec nesetkaly, tak mohou a nemusí onemocnět. V tom horším případě si budou mazat pupínky tekutým pudrem.

pb®
Třeba já jsem neštovice jako dítě neměla, tak jsem se na ně v dospělosti nechala očkovat. Předcházelo tomu zjištění protilátek, zda jsem je tedy opravdu neměla. A to je taky nejjistější způsob, jak prodělání neštovic zjistit.

Liško, neštovice u dospělých mívají daleko horší průběh než u dětí. Neštovice v dospělosti fakt nechcete *stop*

@liska5 - V tom horším případě si budou mazat pupínky tekutým pudrem.
Nebo taky léčit zápal plic či různé další záněty - od kloubů přes srdce až po mozkové blány.

Nechci nikoho strašit - ale nikdy nevíte, co se může zkomplikovat.

liska5

Měla jsem před léty pásový opar, k čemuž přispělo vyčerpání na prudkém slunci / cykloetapa/. První, co se mne lékař zeptal, jestli jsem nepřišla do styku s neštovicemi. Vzhledem k tomu, že jsme byli ubytováni a jedli ve stejné jídelně, kde i početný dětský tábor, tak to bylo možné. Tak jsem si o tom viru stejného typu něco přečetla.

liska5

Z literatury: Varicella- plané neštovice. Promořenost v dětství téměř stoprocentní. Patří k těm lehčím dětským virozám . Nemusí být mnoho pupínků, někdy jen pár. Inkubační doba 16-21 dní. U dospělých vzácně. Jestli tam se vyskytnou, tak někdy mohou být komplikace u jedinců se sníženou imunitou, onkolog. pacientů ap. Pak nejčastěji komplikace plicní.

Variola - pravé neštovice - Díky očkování v Evropě nejsou. Dodám za sebe - i když po té migrační vlně ničemu nelze stopro věřit. Jinak se prý vyskytly už jen sporadicky před 50 lety v Somálsku.

hodnocení

0x

Moji "dětskou" kartu má u sebe obvoďačka, putuje mezi všemi, u kterých jsem byla registrovaná.

A nepamatují si to děti samy? Není někde nějaká jizva po pupínku? Nepamatují pudrování?

hodnocení

0x

Nikdo z vás neštovice neviděl. Ani to, co se "v okolí vyskytlo", nejsou neštovice. To, o čem píšete jsou plané neštovice a společné mají nanejvýš vyrážku.

Kdyby se vyskytly neštovice, hovořilo by s o tom celosvětově a řeč by byla o válce ..

liska5

Jo, jo, to jsou pravé neštovice, vůči kterým jsme očkováni. To kolečko na rameni.

eivlis*
hodnocení

0x

Manžel prošel neštovicemi před pár lety ve 39 letech,kdy to chytil od našich tehdy malých děti. Taky nevěděl zda to v dětství měl a měl strach z nakazeni a na očkování už bylo pozdě. . Jeho táta už taky nevěděl a mámu už nema. Doma mi padly obe děti i s manželem, ale děti byly pohádka růžovou zahradou proti průběhu nestovic, který měl manzel.Nekolik dní jen ležel a bylo mu velmi zle.Nikdy jsem ho neviděla fyzicky tak zničeného a nestastneho. Měl velmi vysoké horečky a já se jen chodila dívat zda dýchá..

111®
hodnocení

0x

syn dostal neštovice podruhé ve 40 letech, děsnej pohled, slitej , a moje MUDr říkala že jak vypadá zevně vypadá i uvnitř, následky má utčitě ale netuším jaké..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]