Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na učtě

Od: robroj* odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer mám exekuci na účtu a nevím proč.Z banky mi telefonovali že je účet blokovány a že ještě to nenabilo právní moci.O žádnem dluhů nevím ale co je divný že mám dva účty.Jeden v monetě bank a druhý v český spořitelně.v monetě bank tam jenom ukladam částku za úvěr a oni si to strhnou a na českou spořitelnou mi chodí výplata na účet ale tu mi exekutor neblokl.Nemůžu se exekutorovi dovolat proč mám tu exekucí poraďte prosím co mám dělat děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podstatná otázka: Vyzvedáváte si poštu a reagujete na ni? Exekuce bez rozhodnutí, které vám nebylo doručeno, je nesmysl. Takže bych především pátral tímto směrem.

doplněno 29.01.19 22:01:

@robroj: Vzneste dotaz na soudu. Problém ale může být, že nevíte, na kterém soudu. Policie vám asi moc nepomůže.

robroj*
Děkuji za odpověď ale nic mi nepřišlo žádný rozhodnutí ale divím se že mí to nepřišlo na plat.Tak nevím jestli se nemám obrátit na soud nebo policií ze mi zablokoval účet bez nějakýho rozhodnutí

Toto je běžný postup, exekuční návrh, příkaz a výzva k úhradě dluhu přijde později poštou. Kontaktoval jste exekutorskou kancelář v úředních hodinách?

hodnocení

0x

Soud nemusí nařídit blokaci na všechny účty, pokud k zajištění pohledávky stačí prostředky na jednom. Proč byla provedena se dozvíte jakmile vám bude doručeno usnesení, případně pokud se vám dříve podaří kontaktovat kancelář exekutora.

Občanský soudní řád § 304

(1) V nařízení výkonu rozhodnutí přikázáním pohledávky z účtu soud přikáže peněžnímu ústavu, aby od okamžiku, kdy mu bude usnesení doručeno, z účtu povinného až do výše vymáhané pohledávky a jejího příslušenství nevyplácel peněžní prostředky, neprováděl na ně započtení a ani jinak s nimi nenakládal...

(2) Soud doručí usnesení o nařízení výkonu rozhodnutí oprávněnému, povinnému a peněžnímu ústavu. Peněžnímu ústavu je doručí do vlastních rukou. Povinnému nesmí být usnesení doručeno dříve než peněžnímu ústavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma blokovaná částka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]