Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda lze nějak zneužít kopii pracovní smlouvy někoho jiného? Jednám teď s potencionálním pronajímatelem bytu a požadoval po mně kopii pracovní smlouvy. Navíc požaduje abych do návrhu smlouvy uvedl své rodné číslo a návrh smlouvy spolu s kopií prac. smlouvy mu zaslal zpět na mail.
Ptám se tedy, plynou z toho nějaká rizika? Může toho nějak využít? Vzít si na mne půjčku, atd...
Děkuji.
Oprava: Nechce po mně rodné číslo, ale číslo občanského průkazu.
Dobrý den, číslo OP poskytnout můžete (stejně bude platné jen do té doby, než si zažádáte o jiný OP) - to bude kvůli identifikaci smluvních stran. Kopii pracovní smlouvy bych neposkytoval, resp. pouze k nahlédnutí při podpisu náj. smlouvy (pronajímatel ji nepotřebuje, ale jen se podívá, kde a zda pracujete, resp. že máte pravidelný příjem a je předpoklad placení nájemného). Zdravím!
lukask - buďte v klidu a buďte rád, že si nechcete pronajmout byt v Německu. V Německu si bez předložení dokladu o bezdlužnosti, potvrzení o pravidelném příjmu a reference od minulého pronajímatele nepronajmete ani kadibudku. Jenže, tam na to mají zákon a u nás je to dobrovolné.
Lukáši, podvodník Vás ošálí i když nebude mít dokumenty, které požaduje.
Osobně píšu do smlouvy :
Jméno a příjmení:
Trvalým bydlištěm:
Doručovací adresou:
Rodné číslo:
Datum narození :
Email:
Tel: +420
OP
Pracovní smlouva mne nenapadla, nikdy jsem se na ní neptal. Asi chce mít info, o tom, zdali a jak jste zaměstnán.
Nedávno jsme zde řešili, co vše je potřebný k identifikaci člověka v nájemní smlouvě.
Já prac.smlouvu nechci ukázat, ale ptám se nájemníka kde pracuje, zda má trvalou práci, takový předběžný rozhovor proč mění byt, kde bydlel předtím, proč se chce přestěhovat, podle něj poznám co je asi zač. Někdy se zdá seriozní, ale pozor, není to vždy. Jako ted tam mám taky pána, o kterým jsem se přesvědčila, že je o velký lhář, ale nájem platí. Smlouvu má na rok, pak se s ním rozloučím. Přes realitku když jsem pronajímala, tak ty šli tak daleko, že za nájemníkem až šli i na pracoviště, než mu něco nabídli.
Lukasku, asi taky dost záleží na lokalitě a počtu zájemců. Bytů je v zajímavých lokalitách málo, zájemců hodně. A očividně závisí na majiteli bytu, koho si jako nájemníka vybere:
" Často se na cenově zajímavý byt v dobré lokalitě ozve i třicet zájemců. A to se promítá do podmínek pronájmů... Někdy přitom musí potenciální nájemník doslova projít výběrovým řízením. ...Majitel se rozhodne, zda bude preferovat například zájemce, kteří mají stabilní práci, zájem na dlouhodobém bydlení, nebo preferují jiná kritéria a seznam si cíleně omezí. Není výjimkou, že požadují různé garance, například reference od zaměstnavatele, ale třeba i výpis z bankovního konta či z registru neplatičů. Snaží se tak filtrovat potenciálně problematické nájemníky."
Zdroj: idnes.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.